Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze reziser zkazil dobrej namet, ale me to tak spatny neprislo a dobre sem se u toho bavil. Trchu mi vadilo, ze reziser tam haze postavy jak se mu to hodi a dialogy nic moc neosvetli a kamera je hodne spatna, ale jinak v pohode. Akce sice neni nijak uzasna, ale da se a pribeh hezky odsejpa. Herci sou taky v klidu az na Lundgrena, kterej slusne prehrava. Proste prumernej film s dobrym nametem. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně špatná adaptace povedené povídky. Kýčovitý, ale obsahově neuvěřitelně fádní a prázdný svět nefunguje, herci nehrají, ale bezradně chodí po obrazovce a režisér netočí, ale pouze staticky snímá dění. Opravdu velice nepovedená adaptace, kterou nezachrání ani sympaťák Reeves, ani přehrávající Lundgren a ani prkený Ice-T... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Génius jako je William Gibson si pro svá díla zaslouží mnohem lepší filmovou podobu...pravda je, že sám psal scénář, ale víte jak to je s těmi borci v marketingu, ti vám vykecají i díru do hlavy;) Navíc kdyby Jane vypadala jako Molly, asi by to dost lidí nevydejchalo:) Jinak nic proti Dině Meyer, ona za to nemůže. Vše kromě těch nejzákladnějších prvků (jako jsou jména postav:)) překopáno nebo spíš hluboko zakopáno jest, Dolph Lundgren zcela zbytečně zabírá místo na plátně (a že ho je pěknej kus), na mé skrytě cyberpunkové duši mě trošku zahřál snad jen matrix a potom efektní monovlákno;) A možná i hudba od nějakého Brada Fiedela. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak tu sakramentsky cítiť nevyužitý potenciál. Toto mohlo byť kultové scifičko. Tak či tak sa na to po vizuálnej stránke dobre kuká. A práve toto je film, kde sa zrodil hacker, ktorý to o pár rokov nandal strojom. A Dolph Lundgren ako kňaz nemôže byť zlý... Pôvodná poviedka patrí k tomu najlepšiemu (a najčitatelnejšiemu), čo William Gibson napísal... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl opravdu trapas. Proč se snažit tvořit prostředí, na která nejsou prostředky ani technologie? Stačilo počkat pouhé tři čtyři roky a byl tu Matrix - digitální přelom v kinematografii. I když ani trpělivost by tento film zřejmě nezachránila - opravdu neskutečně tupý scénář a toporný Keanu Reeves, jemuž role nedávala vůbec žádnou volnost. Proč tento film vůbec vznikal? Toť otázka. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film čerpá námět ze stejnojmenné povídky Williama Gibsona, části příběhu a některé postavy jsou ovšem výrazně pozměněny (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Val Kilmer měl hrát hlavní roli, ale kvůli jeho obsazení v projektu Batman navždy (1995) se tak nekonalo. (ČSFD)
  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama