Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech. Dva roky po něm marně pátrala FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se však zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a souboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu. (Isherwood)

(více)

Recenze (34)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příběh Kevina Mitnicka určitě skýtal velký potenciál, to by ho ale museli dostat do rukou lepší tvůrci, aby byl využit. Film je zalidněn zbytečnými a trapnými postavami ( polda neustále žmoulající obří doutník, ukecaný a debilně se tvářící černoch, ...), které zdržují tempo a to ani nemluvím o dinamických prostředcích filmového výrazu, které jsou tu ale použity tak nešťastně, že vyvolávají nechtěný smích ( zpomalovačky, dokumentárně roztřepaná kamera ). Známější tváře, jako Ulrich nebo Berenger už i tenkrát předváděli průměrný výkon, dnes se po nich téměř slehla zem ( na plátnech kin ). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je to prezentované jako volné pokračování té krávoviny z roku 1995, protože Takedown s tím filmem nemá vůbec nic společného. Naopak je to docela realistické drama na motivy skutečného příběhu. Bohužel je to ale také televizní béčko z roku 2000 se vším, co k televizním filmům z té doby patří. Nudný vizuál, nezáživná sterilní režie a v tomto případě i hodně chaotický rozjezd, kde neznalému divákovi až moc dlouho trvá, než se zorientuje kdo je kdo a jaké jsou jeho úmysly. ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

Sice tam byly zjednodušující vychytávky pro efekt, ale ve skutečnosti by každý z kroků šel udělat. Má to svou logiku, odposlouchávání mobilů, taky sem si zkusil, Dneska by už většina věcí šla podstatně obtížněji, ale princip zůstává, získejte zdrojáky, najděte díru a hrajte si na bohy. Je to hodně propracovaný do detailu, dokonce tam projíždí skutečný zdrojáky, je jedno čeho. Realističnost, ale asi moc lidí neocení :-) Pro mě to bylo napínavý a zároveň sem si to spojoval se znalostmi, prostě úžasný. Taky je nutný při hodnocení zohlednit dobu, kdy se to dělo, porovnávat to s dneškem je trochu padlé na hlavu, jak to někteří dělají. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

V prvom rade toto je voľné pokračovanie, ktoré síce stavia na skutočnej udalosti ale do autenticity naozaj moc nemá. Kto si pozrie Freedom Downtime a následný rozhovor s Kevinom Mitnickom ten pochopí, že sa niekto iba pokúsil na jeho mene dobre nabaliť. Nič menej vďaka tomuto filmu som zistil kto Kevin Mitnick v skutočnosti je takže prínosom pre mňa bol a nakopol vo mne slušný záujem o IT ako také. Osobne to hodnotím na 4*, vôbec to nie je také hrozné. Otázne je aké filmy vám sedia. Ja mám rád filmy s touto tématikou takže u mňa je to jeden z najobľúbenejších filmov napriek tomu, že nie je nejak extra vydarený. Videl som horšie filmy s lepším obsadením - viď Swordfish. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

njn... Opet film z neexistujiciho zanru: ajťácký film... Skutecnost je takova ze filmy, ktere se zabyvaji pocitacovou historii moc dobre nedopadaji... A je to skoda, hlavne pro me, protoze pocitacova historie (ale i soucasnost) je muj velky konicek! Tento film, zalozeny (castecne) na skutecnem zakladu je ale jeden z mala (podobne jako Piráti ze Silicon Valley), ktery to dokazal vytahnout vys nez na obecne podprumerny film! Kevim Mitnick je bezesporu ikona pocitacoveho hackerstvi a jen jeho jmeno u filmu muselo udelat sve (vime jak se prodavala jeho kniha), ale ani nemuselo, protoze tento film byl dobre natoceny, ze i lide kteri se az tak nevyznaji v dane oblasti celkem pochopi "vo co go!" Za me prijemnych 72% a celkem nechapu proc to vetsina chce srovnavat s dnesni uz pretechnizovanou dobou, coz proste nejde! Kevinova doba je davno pryc... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama