Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepšie spracovaných IT konšpiračných filmov. Ryanovi Phillippovi a jeho open sourcu fandím a keď mu garde robia R. L. Cook a Claire Forlani, nemôže z toho vzniknúť nič zlé. Timovi "Bill" Robbinsovi rola skvele sedí a ja už naplno očakávam nejaký nápad z garáže, ktorý jednotku porazí a stane sa tak nulou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mohl to být další z tuctových thrillerů, kde dobro zvítězí nad zlem. Moderní pohádka to sice je, ale filmové kvality bezesporu má. Milo Hoffman promoval na Stanfordu a je špičkovým programátorem, o kterého se zajímají movité firmy, které hodlají být díky jeho schopnostem ještě movitější. Lukrativní nabídka tak na sebe nenechá dlouho čekat a Milo se dostává do velkého světa, který představuje přesný opak toho, když spolu s kamarády doslova na koleně vyvíjel špičkový software. Jenže v mamutí firmě zdá se není všechno úplně košér.. a kostlivci brzy začnou vyplouvat na povrch.. Elita přesně rozděluje svět na ty hodné a na ty zlé (neskrývaně se tu kritizuje Bill Gates a jeho impérium) a sic se velmi úzce zaměřuje na určitou skupinu diváků, i „skoro“ naprostý laik si tu přijde na své. Napínavá podívaná totiž několikrát totálně promíchá kartami (už čtu ty žvásty, že zvraty ten či onen předpovídal po prvních patnácti minutách) a přehoupne se do vod konspiračního thrilleru, kdy nejen hlavnímu hrdinovi půjde o kejhák.. Pro mě zafungovalo i herecké obsazení – mladé tváře (příjemní Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cook i Claire Forlani) doplňuje ostřílený Tim Robbins, který zřejmě více než pečlivě studoval Gatesovy gesta a grimasy, a dodává téhle happyendové báchorce další plusové body. Pro programátory povinnost, pro ostatní svižně natočené a rozhodně nejlepší filmové dítko Petera Howitta. Já se bavil.. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Vcelku se tento film neda hodnotit normalnim zpusobem protoze kdyz ho uvidi 30 lidi tak 2 tretiny vubec nepochopi o cem ze to vlastne bylo... A je to skoda! "Tento film nema rad Billa Gatese a Bill Gates nema rad tento film!" Pro me je tohle film jako by byl natoceny na mou zakazku. Nejsem sice zastancem "hnuti OpenSource" ale na druhou stranu tuto aktivitu neodsuzuji. A protoze jsou pocitace muj konicek ze vsech nejvetsi, tak jsem byl absolutne nadsem a poprve jsem ho videl v jeden den hned 2x! Ale jak jsem napsal je to jen pro zasvecene do daneho tematu a s tim pochopitene pada celkove hodnoceni filmu, coz je skoda! Podobna situace je i s filmem Nebezpečný kód (Takedown), ktery hodnotim podobne... ;-) ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Ako náhle sa oboznámime so zápletkou, začína to byt až príliš predvídateľné a miestami ukrutne nereálne, až to jedného rozčúli. Inak ale, celkom schopný krimi thriller z netradičného prostredia. Zopár zvratov a sem tam nejaké to napätie. Ako realita je to trochu prehnané, niečo pravdy na tom ale určite bude... ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z prostředí počítačové firmy, který dokáže oslovit i výpočetní technikou nesažené jedince. V thrilleru hraje neohroženého programátora Ryan Phillippe, jeho herecké výkony se mi začínájí čím dál víc líbit, jenž neví komu může věřit a tak věří především sobě a svým kamarádům z "garáže". ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Postava Garyho Winstona (Tim Robbins) a jeho spoločnosti NURV má reprezentovať Billa Gatesa a jeho Microsoft. Odkazy: Garyho výzor, sila NURV, kancelárie sú prezývané ako "kampus", sídlo spoločnosti je v daždivom regióne Pacific Northwest, Gary vlastní rozľahlý dom pri jazere, jedna z postáv pracujúcich v NURV sa volá Redmond Schmeichel – Redmond je sídlo Microsoftu, Garyho pravá ruka nie je úplný geek a je holohlavý – Steve Ballmer z MS, na Garyho párty hrá upravená verzia pesničky "Heroes", ktorá sa často objavovala v reklamách Microsoftu z konca 90. rokov. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama