Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Už začátek, kdy na kočár v lese zaútočí smečka vlků a útok přežije jen šlechtic s právě narozenou dcerou (viz komentář HoneyBunny), dává tušit, že příběh bude patřičně temný. Zapomeňte na klasickou Sněhurku. Tahle se jmenuje Lily a je to neuvěřitelně rozmazlený a žárlivý malý fracek. Jediná omluva jejího chování je ta, že její nová macecha je rovněž pěkně žárlivá a po potratu vlastního dítěte ji regulérně prdne v palici a začne praktikovat tu nejčernější magii, aby se zbavila všech v okolí. Zapomeňte taky na roztomilé trpaslíky. Tady je jenom jeden a moc roztomilý není a zbývajících šest, to jsou pěkně ostří hoši, z nichž někteří by se vůbec neštítili chudáka Lily ojet ještě před tím než ji vrátí tatínkovi, samozřejmě za tučné výkupné. Jen je škoda, že film nenatočil Juraj Herz. Dopadlo by to totiž ještě mnohem temněji. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

A Tale of Terror – príbeh Snehulienky, je spracovaný veľmi pochybne a nelogicky. Neviem čo mali proti pôvodnému známemu príbehu Snehulienky, pretože tento výtvor sa inak ako hlúpe sprznenie nazvať nedá. Proti przneniu pôvodných príbehov vo všeobecnosti nič nemám, ale toto nemalo vôbec zmysel. Ak by sa modifikácia príbehu uberala smerom toho teroru, ako hovorí názov + by sa pridalo napr. trocha sebaparódie, nahoty a čierneho humoru, mohlo to mať niečo. Alebo ak by bola snaha, pristúpiť ku spracovaniu seriózne. Ani jedno, ani druhé :-/. Tak ako v pôvodnom príbehu držíme palce kreslenej Snehulienke v boji za spravodlivosť a trocha toho šťastia, tak v tomto zlepenci zasa opačnej strane, ktorej neposlušná Snehulienka robí len problémy a ktorej by neuškodilo tých niekoľko rokov tvrdého spánku. Aspoň by bol pokoj. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavá předělávka. Režisér Cohn natočil pohádku o Sněhurce tak, jak by se mohla nejspíš stát, kdyby byla skutečná. Nevynechal žádné podstatné detaily (zrcadlo, jablko, skleněná rakev), ale zasadil Sněhurku do historie. Takže se ocitáme v době křižáckých výprav, není tu žádný pohádkový král, ale bohatý šlechtic, nejsou tu trpaslíci, ale obyčejní horníci, kteří žijí na hraně zákona kvůli bídě, kterou trpěli jako poddaní a příkořím šlechty, romantický princ je doktor z Paříže (a nakonec s ním Lily stejně neskončí). Nejlepší je vztahová linie Sněhurka-macecha, kdy Sněhurka (tady vlastně Lily) je rozmazlený fracek a její macecha jemná dáma, která se snaží ji mít ráda a je hodná... dokud neztratí své dítě, nezblázní se a díky čarovnému zrcadlu nezačne nenávidět všechny a všechny. Líbilo si mi přitvrzení - je to tak akorát, aby příběh fungoval jako pohádka, ale zároveň je tu docela temná magie, slušný počet mrtvol a nechutných scén a brutální finále nemá chybu. Příjemné překvapení a slušný horor. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film by se spíš měl jmenovat - "Hrůzně natočený příběh". To je opravdu děs! Horor to není, není se čeho bát! Je to tak špatně natočené, s tak špatným scénářem, že je až neuvěřitelné, kolik peněz musel tento blábol stát, a je to k ničemu. Nejhorší byly dialogy, při nich jsem fakt trpěl! Mirek Táborský hraje němého, protože asi nemá slov, co to bylo natočeno!!! Sigurney Weawer hraje, čaruje, ale nic nepomáhá!!! Všechno je špatně!!! Jediná hvězda za tu Sigurney. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Takovej hodně průměrovatej průměr. Nijak mě to neurazilo, ani mě to nijak nezaujalo. Sigourney byla asi docela dobrá. Vždy si za jejím ksichtem představím vetřelce, takže mě zaujalo, že se tváří i vášnivě a dokáže vyjadřovat emoce. Hlavní hrdinka byla trochu unilá, ani nevím, jestli kdovíjak krásná. Ale co se mi líbilo, i když to nelze považovat za velké plus filmu, byla celkem velká role Táborského. Prostě chcete-li do filmu českého úchyla, zavolejte jemu. Celkový dojem max.50%, ale stejně jsem byl velmi zvědavý a dokoukal jsem to :D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)

Reklama

Reklama