Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se zbytečně vyhozených peněz, ale jsem rád, že návštěvy kina jsem nemusel litovat. Celkové zpracování a téma mě velice vtáhlo a po celou dobu jsem neměl čas se nudit. Keanu Reeves se do této role naprosto hodil a krásná Jennifer Connelly ho výborně doplňovala, jen postava Jadena Smithse mě vcelku lezla na nervy. Vizuální stránka je parádní, jediné co mě nejvíce vadilo byl závěr filmu, který mohl vypadat jinak... Jinak jsem spokojený, já hodnotím silnými 4 hvězdičky a to i přes to, že jsem původní verzi neviděl… ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Scarpa .. Originál mám pořád radši. Má zřetelnější a navíc i dnes stále platné poselství. ___ Day the Earth Stood Still jednadvacátého století chtěl nabídnout zdvižený ekologický prst a vizuálně působivé ničení planety. Oboje ale uchopil nedostatečně a tak v rovině obsahové netlačí na pilu dostatečně, aby se člověk skutečně zamyslel a obrazové zase skoro všechno vystřílel už v trailerové vlně upoutávek. Snímku nelze upřít neustále pnutí, které atmosfericky prostupuje celou stopáží, bohužel po skončení vše rychle odeznívá. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. Stars [0:39] ,2. Mountain Climber [2:41] ,3. National Security [2:48] ,4. This Is Not An Exercise [0:53] ,5. Do You Feel That? [2:00] ,6. Military Approach [1:07] ,7. G.O.R.T. [2:43] ,8. Surgery [1:31] ,9. Interrogation [2:33] ,10. You Should Let Me Go [2:25] ,11. A Friend To The Earth [1:55] ,12. Fighter Drones [1:24] ,13. Came To Save The Earth [0:46] ,14. I'm Staying [1:11] ,15. Helen Drives [0:45] ,16. Containing G.O.R.T. [0:45] ,17. Orb Rising/The Day The Earth Stood Still [2:41] ,18. They're Not Afraid Of Us [1:21] ,19. Flash Chamber [0:54] ,20. Helicopter Collision [5:14] ,21. See My Son [2:12] ,22. Cemetery [3:19] ,23. Distress [2:00] ,24. Wrong Place Wrong Time [0:56] ,25. Aphid Reign [4:17] ,26. Power Down [0:56] ,27. He's Leaving [1:50] ,28. The Beginning [1:11], ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Den, kdy se zastavila Země a bohužel i má pozornost, jelikož i přes solidně robotického Reevese a místy působivé pasáže s koulemi (ne těmi pánskými), se nedalo koukat na malého klučíka (opravdu musí opravdu v každém filmu hrát černoch, který navíc tak trochu postrádá talent na hraní? To už se Američané tak bojí nařčení z rasismu?), nevýrazná postava i protagonistka ministryně obrany (ó, jak emancipovaný film, že by inspirace současnou ministryní Condoleezzou? Nemyslím v chování, ale v tom, že vybrali zrovna ženu), nesmysly (takže teď vezmem vrtulník, čapnem vědkyni, aliena rozstřílíme, ale mladého občánka tam necháme uprostřed lesa?!) a profesor-vědec, který je tam asi jen do počtu. Ach, a ty ohrané repliky sesbírané ze všech možných i nemožných (scifi) filmů... Co ale pochválit můžu je robot-golem, který mi svou vizáží krapet připomněl cylona, kdyby dostal prostoru, mohla to být pecka:) A ještě bod plus za plukovníka alias T-Baga z Prison break, který tam všechny řádně zkomandoval. Do srovnání s originálem se pouštět nebudu (i když sem ho viděla), myslím, že v roce 1951 se sázelo na diametrálně odlišné záležitosti než dnes. P.S. Pshimi, já bych to plátno netrhala, za těch 50 Kč si člověk aspoň sednul do tepla a střetnul se s jinou civilizací:) Filmanie 2008. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Originál jsem (zatím) neviděl, ale určitě si jej někdy seženu, protože tohle se mi líbilo. Takhle, nenudilo mě to, na Jennifer i Reevese se koukalo v pohodě a stopáž byla přesná (ani moc, ani málo). Navíc bych chtěl pochválit skvělé efekty. Nicméně teď přijdou ale… jednak mi tam vadil Jaden, některé scény mi přišly hodně debilní (dva mimozemšťani si dají sraz v McDonaldovi, WTF?) a hlavně ty (vedlejší) postavy podle šablony (nikdo hlavní hrdince nevěří, až když je namále, ji najednou pustí atd...) Takže The Day The Earth Stood Still je výborný film, pokud u něj vypnete mozek a budete se jen kochat. Buď efekty, nebo Jennifer, to záleží na vkusu. Myslím, že si dám ještě jednu projekci, ale až potom, co se podíval na ten originál… do té doby zde nechávám 70 %. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se ve Vancouveru, avšak kvůli kvůli špatnému počasí nakonec většina scén vznikla v ateliérech. (Dines)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama