Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 161)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se na trojku bál jít do kina, přesto jsem šel. Nečetl jsem nic, názory ani recenze, pouze viděl hodnocení a netrpělivě jsem tušil zklamání, které se později....dostavilo, ale v určité podobě. Hlavní a asi nejdůležitější bod, který filmu škodí, krom tedy asi nejslabšího pirátského soundtracku, je jeho délka, jenž nechci naléhat na konec, který je skvělý i když trochu delší, ale na extrémně nudný začátek, u kterého jsem už i v kině nepatrně usínal. Singapur byl sice ponurý a atmosferou nabušený přístav, ale mě jeho ztvárněním nijak tvůrci neoslnili, možná je to právě tím, že jak bylo ponuré tak právě děsně šedé, bez barev a právě tak mě neměl čím zaujmout. Naopak ale musím přiznat, že jsem se u trojky překvapivě bavil, tedy po té humornější stránce a to nepočítám samotného Jacka Sparrowa, který byl jako obvykle skvělý i s jeho haluzemi a ač plno lidí řiká, že nedostal příliš prostoru opak je pravdou, co byste taky chtěli, když ho ve dvojce Kraken sežral...Když si to v hlavě postupně sesumíruji, od trojky jsem čekal trochu velkolepější závěr, přesto mi bylo jasné, že už to tak skvělé být nemůže. I jsem měl strach z očekávání, který později ubily určité vtipné i akční scény, ale také nesmírná nuda v první půlce. Na konci světa tato část pirátů rozhodně je, ale na Konci série zřejmě ještě dlouho nebude, nejspíš. --- Koho jste? - Toho kdo nabídne nejvíc - Já mám loď, tak pojďte ke mně. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jsou Piráti na konci světa překombinovaní, že jsou jiní než Truhla a úplně jiní než Perla, že by asi potřebovali zkrátit, že Chow Yun-Fat nebyl úplně využit a že Depp už není tak zábavný jako v předchozích dvou filmech. Ale přesto se mi trojka až překvapivě líbila. Snad je to tou zvláštní atmosférou, vtípky, které se objevovaly vždy, když to vypadalo, že se začnu nudit, úžasnou Zimmerovou hudbou nebo parádními triky. Jediné, co mi skutečně vadilo, byla Calypsó, zejména její rozměry před tím, než začala bitva. A Tia Dalma se svým neustálým tajemným mentorováním taky nebyla to pravé ořechové. Pokud se vám Piráti na konci světa mají líbit, je potřeba k nim skutečně přistoupuvat pouze jako k zábavě, zkusit si užít hračičkování, představit si, jak bychom na takovém filmu ulítávali v deseti nebo dvanácti letech. Truhla mrtvého muže mě k tomu nakopla. U trojky jsem se k tomu musel nakopnout já sám. Ale vyplatilo se. Pokud toto nedokážete nebo nechcete dokázat, nemá smysl na ten film chodit. Budete zklamáni. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná tendence vyznačující se všemi hollywoodskými nešvary - s dalšími díly roste rozpočet, stopáž, monumentálnost, nabubřelost a emancipace (nic proti ní v rozumné míře ;-)) a klesá kvalita scénáře, počet zajímavých, vtipných a originálních okamžiků. Jako klad se s přimhouřením oka dá vzít dynamická Zimmerova hudba (i když tentokrát je oproti minulému dílu ještě mnohem víc inspirovaná, kde se dalo - slyšela jsem tam leccos od Morriconeho po Goldsmithe, ale akční motivy na pirátské "yo-ho" jsou fajn) a samozřejmě okamžiky, kdy je Jack Sparrow ve své staré formě. Bohužel, není v ní tentokrát po celou dobu, třetí film je prostě třetí film a nápady docházejí... Dávám 50% a rychle odtud mizím, než si to svoje nadhodnocení ještě rozmyslím. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že pirátske nápady boli zrelé na odpočinok už po druhom diely, posledný diel trilógie tento fakt vyvracia. Kapitánu Jack Sparrow natiahol svoju dobrodružnú, bláznivo akčnú výpravu na takmer tri hodiny, pridal na komplikovanosti deja a ja som myslel, že tak so svojou Čiernou Perlou rýchlo klesne ku dnu. Na moje prekvapenie a dobrý pocit sa tak nestalo. Pribudlo postáv, dej je trošku zváštne zmixovaný, no nie až tak neprehľadný akoby sa na prvý pohľad zdalo. Čo ma však trošku vytáčalo, bola zvýšená pozornosť na Elizabeth Swann (Keira Knightley). V predchádzajúcich dieloch inteligentne a vkusne dopĺňala chlapské zloženie, no jej hrdinské črty v tretej časti mi liezli krkom. A pri predvojnovom príhovore posádke (v porovnaní s povzbudzovaním Mela Gibsona v 'Braveheart', v ktorom mi po chrbte behal mráz) som sa cítil až trapne. Ale to je asi tak všetko, efekty bravissimo a Verbinskemu môžem vďačiť za ďalšiu vydarenú (fantasy) trilógiu. 85%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude nic moc, ale výsledek byl ještě horší. Ve filmu není NIC vtipné, a přece od toho tu piráti byli - aby pobavili. Kdo chtěl rádoby složitý a promyšlený scénář? Pokusy o funkční mytologii a složitou změť motivací zoufale nevychází, navíc zazdívají i to, v čem Piráti mohli uspět. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Kvůli cenzuře byly v Číně zkráceny scény s kapitánem Sao Fengem (Yun-Fat Chow) zhruba o 10 minut, tedy o polovinu. Důvodem bylo stereotypní zobrazování Číňanů. (imro)
  • Postava Ching (Takayo Fischer) z pirátskeho snemu odkazuje na skutočnú historickú postavu Ching Shih, pôsobiacu začiatkom 19. storočia. Pôvodne prostitútka zajatá pirátmi sa vypracovala na pravdepodobne najmocnejšiu a najúspešnejšiu postavu pirátskych dejín. Sama velila vyše 300 čínskym lodiam (džunky) a okolo 40 000 námorníkom. Jej veliaci dôstojníci mali vraj dohromady pod kontrolou ďalších zhruba 1500 plavidiel s posádkami presahujúcimi počet 180 000 mužov. Ako jedna z mála pirátov sa dočkala pirátskeho "dôchodku" a umrela v 69. rokoch. (ironia)
  • Ve scéně, kdy hrdinové plují na čínské lodi pro Jacka (Johnny Depp) a proplouvají ledovou krajinou, jednomu námořníkovi umrzne a ulomí se palec, přitom všichni mají jen košile, navíc často zcela rozepnuté. (Sokka_)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama