Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (424)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Thriller s dobrou atmosférou a zajímavou krimi zápletkou. Řada známých hereckých tváří dodává snímku šmrnc a zejména duo Farrell a Norton potvrzuje, že jsou herci patřičného formátu. Jon Voight je tu rovněž vynikající. Některé scény rozhodně stojí za pozornost, např. dítě, Farrell a žehlička; Farrellova poslední scéna ve filmu; aj. Verdikt: 4*. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Sešli se zde dva velmi odlišní herci, co se týká inteligence a vzdělání - snad nejkultivovanější a nejchytřejší herec na světě Ed Norton a nejvulgárnější a neprimitivnější Colin Farrell. Jejich herecké kvality jsou nesporné, ale já vzhledem ke své povaze nesmírně ctím a uznávám Nortona, s Farrellem jsem měl dlouho problém, zvláště po jednom rozhovoru v Cinemě, u kterého jsem soptil vzteky, jak taková guma vůbec může dostávat role, nicméně s Telefonní budkou, Miami Vice, V Bruggách jsem jej začal vnímat trochu jinak a také na něj jinak nahlížet. Hrdost a sláva jsou poněkud podobným žánrem jako nedávno viděné Street kings a považuji ji za ještě o něco drsnější. Celkový dojem víc než dobrý. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak Gavina O'Connora bol svojho času menším filmovým zázrakom, kvalitnou športovou drámou, ktorá si ma témou aj spracovaním dokázala získať. Pride and glory, od začiatku pomerne tuctová kriminálka však až do samého konca ostáva len tuctovou kriminálkou, čo vzhľadom k hviezdnemu obsadeniu a potenciálu môže trochu mrzieť. Jedna toľko diskutovaná scéna a pár bezchybných hereckých výkonov sami o sebe nestačia, pokiaľ nie sú podporené adekvátnou réžiou a dostatočne pútavým scenárom. Na to žiaľ nedošlo, napriek tomu toto dielo žánru hanbu určite nerobí a pokiaľ máte radi Nortona, či Farella, nie je čo riešiť. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že keď som to pozeral, tak som nebol vo svojej koži, takže sa mi to ťažko hodnotí.Rozhodne sa na to budem musieť pozrieť druhý krát, pretože záver filmu sa mi páčil, ale ten začiatok ani moc nie.Dej je dobrý, herci perfektný a scenár tiež funguje super, ale problém je len ten že na začiatku som sa nudil, ale ako vravím keď som to pozeral nebol som vo svojej koži.Soundtrack od Marka Ishama nie je nejako energetický, ale počúva sa fajn a vo filme skvelo ladí, hlavne v závere.Obľúbený soundtrack: El Train / Waterline 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Detektivní tuctovka, která postrádá atmosféru Drsných časů a akční drajv Street Kings. Nikoli průšvih (už kvůli hercům), avšak jestli mě nějaký ambiciózní výplod s áčkovým podpisem nechal v daném žánru úplně, ale úplně chladným, tak vedle Mannova Miami Vice je to právě klišovitá Hrdost a sláva.. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2008 na Torontském IFF. (Varan)
  • Režisér Gavin O'Connor přepisoval neustále scénář za pomoci hlavních představitelů během natáčení. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama