Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bodnul by nějaký čas navíc k ještě hlubšímu vztahu postav a diváka, uvěřitelnosti proměny té hlavní, co ale naplat, když má tady ta "rodinná" NYPD story tak hezky sychravou atmosféru, poutavý děj a Phoenixe v super roli člověka, co podlehne rozhodující zkoušce charakteru, kde buď promítne hrdinství, smysl pro čest a povinnost, nebo že je slabá troska. Témata co můžu, prostředí jakbysmet, všeho všudy překvápko a jeden z lepších policejních thrillerů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tahle stará škola se vším všudy mě bavila. Možná to bylo tím, že jsem dodnes neměl čest se Skrytou identitou, s níž Noc patří nám hodně lidí srovnává, ale zkrátka jsem viděl dobrý film s jednoduchým příběhem, který režisér zabalil do přiléhavě drsného a slušivého kabátku. Herci byli jedna báseň, potěšila Kilarova hudba a vkusně vybrané písně. Atmosféra některých scén ("pírko", převoz - ten především - a závěr) byla neskutečně realistická, a na to, že film trvá necelé dvě hodiny, utekl jako voda. Škoda, že to chvílemi nemělo ale vůbec žádnou logiku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A já mám dělat donašeče“? ,,Kromě tebe tam nikoho nemáme“….“. Silnou stránkou příběhu je, že se odehrává mezi lidmi, kteří k sobě mají nějaký blízký vztah. Rodina a ,,rodina“. Nečekají se podrazy. A když Bobbymu říkají: ,,Jsou na našem seznamu všichni. Teď prej převezme velení jeho fotr. Toho taky sejmem.“…nedokáži si představit svoji reakci na jeho místě. Zajímavý příběh drží tempo cca ¾ snímku. Pak už to asi scénáristu přestalo bavit a usoudil, že je potřeba vše hned ukončit. Opustí dramatickou linii, přerod J.Phoenixe z floutka na drsnýho a zkušenýho poldu je k smíchu. Vše se řítí rychle a tupě k vyvrcholení, ve kterém z oblak dýmu vychází J.Phoenix. Horší to snad být nemohlo! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobré.... skvělý příběh, nenávist, láska, pomsta. Tento film nepatří do klasických amerických thrillerů se sladkým koncem. Na konci vás čeká takový pocit nenaplněnosti ( to nemyslím jako negativ ), ponoříte se do role hrdiny a prožíváte všechny jeho útrapy s ním, a to Vás nenechá na tento příběh jen tak zapomenout. Víc než skvělý Joaquin Phoenix a krásná Eva Mendes, co víc si můžeme přát? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Gray nevěděl, zda natočit drsný thriller, drama nebo akční film. Přičemž tu není dostatečně zastoupen ani jeden zmíněný žánr. Velkým tahounem je Joaquin Phoenix a zbytek hereckého ansámblu zůstává beznadějně v jeho stínu. Řídké akční scény filmu nepomáhají, ale v dialozích se filmu daří lépe. Snímek vyznívá dost rozpačitě a rozvláčně, ale jednou se to vidět dá, i když žádná scéna neutkví v hlavě na delší dobu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Režisér James Gray byl za film nominován na Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes. (Caszidy)
  • Eva Mendes uvedla, že před natáčením scény sexuální scény s Joaquinem jí štáb nechal napít vodky, protože byla velmi nervozní. (Janulla)
  • Původně patřil film pod Warner Bros., až poté ho získala firma Universal za 11 milionů dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama