Reklama

Reklama

VOD (1)

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (193)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tady byl americký fotbal ještě v plenkách. Vadilo mi, že občas ty scény vypadaly jak vytržený z grotesky, hodně tomu napomáhala i ta hudba. Zas až tak zajímavej film to není. Clooney nikdy nepatřil mezi moje favority a navíc jsem čekal, že to víc bude o tom sportu a ne o senzacechvtivé reportérce Reneé. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Duncan Brantley, Rick Reilly .. Pohodová sportovní retro komedie o komercializaci amerického fotbalu, která ale nakonec uhraje jen tříbodovou jistotu než plnohodnotný touchdown. George Clooney je přesto cool jak herecky tak režijně a opět dokazuje, že retrem nasáknuté snímky jsou jeho parketa - nažloutlá patina obrazu, styl, poctivá dobová výprava i kostýmy. Zato Renée Zellweger lehce dochází dech a vedle George je jen druhořadý přihrávač, který už pět let od Cold Mountain ne a ne zavadit o projekt, který by jí dal patřičný prostor a podtrhl její talent. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se díval na stará videa s Bettie Page a uvědomil jsem si, že dnešní filmy už nejsou to co dříve. Pryč je ta naivita, která vyzařovala z plátna ve 30. - 50.letech. Dnes se na tu naivitu jen hraje, je součástí sofistikované hry s žánrem i samotným divákem (podívejte se například na ukázku k filmu The Spirit) a nejspíš to je tím, že filmové médium za těch několik desítek let pokročilo a spolu s tím i samotný způsob, jakým je na film nahlíženo. Dnes se točí spousta filmů s přesahem, filmy, které pitvají společnost, filmy, které chtějí bořit zažité postupy, chtějí být originální, filmy, které chtějí vycucat možnosti nejnovějších technologií do poslední kapky. Tvůrci se dnes jednoduše bojí přijít s něčím "normálním", s klasickým a myslím tím opravdu klasickým filmem, protože se může stát, že rozmlsaný divák takový film pak přehlédne. Takový je můj názor. Pro tohle všechno si nesmírně cením nového filmu George Clooneyho, který se nebál přijít s něčím jednoduchým, vpravdě klasickým a jednoduše zábavným. Tvrdé palice, příběh o hráčích amerického fotbalu, se odehrávají v 30. letech a jsou natočeny ve stylu filmů z let 40. až 50., kdy naivita, stylovost, hravost a decentní humor pomáhaly pod zkušenýma rukama ke vzniku velmi příjemných filmů. A takové jsou právě i Tvrdé palice. Jsou hravé, vtipné, stylové (ne tak, jako například Matrix nebo Speed Racer, ale spíš jako série Indiana Jonese nebo přehlížený Nacho Libre) a v mnohém mi připomínaly komediální výtvory bratů Coenových, od kterých toho Clooney při spolupráci s nimi jistě spoustu okoukal. Když jsem film sledoval a viděl, jak skvěle se dá podat jednoduchý příběh, uvědomoval jsem si všechny ty věci, kvůli kterým tak moc miluji film. Spousta skvělých epizodek, které mě dokázaly upřímně rozesmát, Clooneyho groteskní herectví spojené s šarmem jemu vlastním, vznešeně krásná Renée Zellweger, dobový jazz, lahodné obrazové montáže, se kterými se tu nešetří, neuvěřitelně vtipné špičkování mezi postavami Clooneyho a Zellweger, groteskně podané fotbalové zápasy, tak to vše dává dohromady sakra příjemný film, u kterého se mládež bude asi nudit, protože je na tuhle dobu plnou prdících babiček a zhulenců věčně rozebírajících sex přece jen přespříliš decentní. Ale pokud pro vás kinematografie nezačíná až někde v polovině 80. let, tak si myslím, že by se vám mohly Tvrdé palice líbit. Mně naprosto okouzlily. 90% ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, i když slovo překvapení zřejmě není na místě. Důvodů je několik. Režie a hlavní role George Clooney, který je opravdu sympaťák. Stejně tak Renée Zellweger. Ta je ve filmu opět velmi krásná a hraje zde skvěle. Co se týče filmu samotného, tak ten je především zábavný. Děj je určitě vydařený a kouká se na něj dobře. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

G. Clooney aj v súkromí neustále vystrája nejaké kúsky, preto mu tieto komédie sedia. Myslel som, že toho amerického futbalu tu bude viac, preto ma to nejako nelákalo, ale humor je fajn a celkom som sa bavil. Záverečný zápas v mnohom pripomenie i naše jarné futbalové ihriská, ale až také blato v ktorom sa schová komplet hráč i s loptou, to nemáme...Navyše je tu zaujímavá historka s vojnovým hrdinom. "Ich gebe auf!" 70%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • John Krasinski kvůli natáčení změnil svůj účes. Změna pak byla zapracována i do seriálu Kancl (od r. 2005), ve kterém současně účinkoval. (Rodriguez)
  • Film byl nominován na ESPY jako nejlepší sportovní film. Nominaci však neproměnil. (Rodriguez)

Reklama

Reklama