Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (572)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Na stejný úrovni jako jednička. Přibylo trochu víc akce, postav (Ed Harris mi přišel o něco lepší než Sean Bean) a prostě je to toho víc, ale lepší to neni. Herci mi tu přišli sympatičtější než v jedničce (Cage byl v jedničce takovej suchej, tady ale furt dělal nějaký držky a prostě strašný píčoviny, třeba jak hrál ožralu v Buckinghamském paláci, Justin Bartha je docela vtipnej a hádky mezi Jonem Voightem a Helen Mirren mi přišly docela sympatický). Odsejpalo to docela rychle, ale podruhý už bych se u toho možná trochu nudil. Prostě tak 70%, je to stejně dobrý jako jednička, ale proto o * míň, nějak mě to v ničem nepřekvapilo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Lovců pokladů není horší než první. To je důležité říct hned na začátek a jemně dodat, že neznám příjemnější odpočinkový film. Tam, kde Indiana Jones chce být nutně vtipný nebo legendární, mávne Nicholas Cage rukou a jede se dál. Problém je jinde a to ve faktu, že druhý díl Lovců pokladů v podstatě nemá pravého záporáka, což mi chybělo. Je to škoda, protože i když se nevyznám v historii USA tak jak bych si přál, stále film a celá honička potřebuje větší hybnou sílu pro děj než je "obžalování" z dědečkovy velezrady. Jinak je to zábava jak se patří, na které je poznat každý dolar a některé scény jsou tak velké (např. závěr), že už vás jiné filmy nebudou tolik "překvapovat" a "oslňovat". Snad do třetice to bude propojení kladů obou dílů a půjdu s hodnocením výše. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ve stejným stylu jako jednička. Jenom záporák v podání Harrise ještě víc nudnej a nevýraznej než ten v prvním déle. Tohle univerzum který mělo nakonec jen dva díly a třetí patrně už nikdy nevznikne mě prostě nijak zvlášť nechytlo ani na opakovaný shlédnutí a tak hodnocení bude u obou dvou dílů podobný.30% ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage uvádí další díl z cyklu Hrdina všemi mastmi mazaný hledá poklad, pronásledován sveřepým záporákem stiženým megalomanským komplexem. To vše zastřešeno moudrým presidentem Spojených států, okořeněno hláškujícími rodiči a zkrášleno hrdinovou přítelkyní, které se nerozpustí make-up ani pod vodopádem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ovšem i tak jsem se výborně bavil! Nicolas Cage alias Ben bere ve dvojce více luštění na sebe, pomoc od Rileyho, Abigail a otce není taková jako v jedničce. I celá zápletka se mi zdála méně komplikovaná než v předešlém díle. Trošku mě zamrzel únos prezidenta, což už bylo docela silné kafe (i když, nebyl zas nějak strašně vymyšlený) a konečné rozhodnutí hlavního záporáka. Ovšem mám takovéto dobrodružné a svižné filmy rád, takže hodnotím vysoko..Pár nedostatků: 1) Když v jedné ze scén spadne Benovi baterka (ze skutečně řádné výšky), i po dopadu stále svítí, přičemž berme v úvahu z jaké výšky spadla a že během pádu několikrát narazila na dřevo. 2) Když na konci filmu dostane Riley auto od prezidenta, je možné vidět v odrazu prezident. 3) Automobilová honička v Londýně - Ben (Mercedes) a Mitch Wilkinson (Range Rover). Dochází k nehodě s autem s nákladem pivních sudů. Wilkinson do něj v jednu chvíli narazí, vidíme krásný detail, jak se roztříští levý přední roh vozu o nárazník a korbu náklaďáku. V následující scéně na mostě přes Temži je Wilkinsonův bourák téměř bez šrámů a i světlomet je celý! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Automobilová honička v centru Londýna je z logistického hlediska zcela nesmyslná. Postavy odjíždějí z místa, kde měl stát Buckinghamský palác, hned vzápětí se ocitají v centru čtvrti známé jako Bank, z té jsou za necelou chvíli na mostě Waterloo, který je na západní straně Londýna a jedou směrem na jih, tedy pryč z centra (mají přitom krásný výhled na Westminster a Big Ben), aby se vzápětí mohli opět dostat do zmíněné čtvrti Bank. Všechno objedou bez obtíží až na most Southwark, z něhož svůj artefakt vyhodí do Temže. (TadeasK7)
  • Jon Turteltaub byl rád, že se film natáčel i ve Francii, mohl tak oprášit své jazykové znalosti. (Pumiiix)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama