Reklama

Reklama

Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov. (Warner Bros. CZ)

Recenze (3 386)

alandy 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu doporučuji nepít :-D chce to sledovat pořádně jinak to musíte vidět podruhé. Opravdu dlouhý film, hodně děje a akce. Přitom krásně natočené, člověk neodtrhne oči od televize až do konce. ()

kucoteam 

všechny recenze uživatele

Konecne scifi, ktore mi dalo to, co som uz davno cakal, neskutocny vizual, hudba, pribeh, herecke obsadenie, atd. Skoda pisat, treba vidiet. Som fasci-finovany. Za mna 100% bez okolkov, este aj tych 170 min. mi bolo malo. :) ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film musíte mít konceptuální myšlení a určitou připravenost. Jinak vám přijde ohýbání času, cestování časem, ... jako blbost. ()

jakub.schejb 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se hecnul a shlédl tento veleepos Nolanových. Řemeslně super, obsahově nabubřelá a velkohubá slátanina. *Spoilery - Tolik blábolů v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. Farmář z čar v prachu zjistí (přes binární soustavu !) GPS souřadnice jakéhosi místa. S takovouhle mozkovnou by člověk byl asi v blázinci, páč našel souřadnice eldoráda i v logru od kafe. WTF Přijede na místo, kde je podzemní utajený kosmodrom a banda vědců. Ti ho nejdříve omráčí, vyslýchají a pak mu řeknou že jim jde do rány, že vlastně organizují intergalaktický let a brali by ho jako pilota. Jo a zítra prý letí. Organizují nejdůležitější let pro lidstvo, ale nemají pilota! Kdyby tam nepřišel farmář, tak by raketu řídil asi pošťák nebo jehovista, co by jim zazvonil u dveří. WTF WTF! No budiž. Letí do červí díry (kterou jim tam jen tak někdo nachystal???) a pindaj a pindaj. Na první planetě pak tsunami spláchne jednoho mameluka (co zevluje a čumí metr od lodi zatímco se na něj řítí vlna velká jak empire state building). No dobře taky si myslím, že to byl debil, ale zbytek posádky (až na jednu úsečnou větu) to vůbec nezajímá. Pindaj a pindaj velkohubé řeči - o lásce a vesmíru, o dětech, o rodině. Ale mrtvej kámoš nezájem. No nic. Pak přistanou na další planetě, kde je psycho Matt Damon, bez svojí posádky. Nikoho nezajímá kam se ztratilo 5 lidí na kusu ledu, ale pindá se dál. Mezi tím se na zemi všichni stárnou a pindaj. Na planetě ta vesmírná genialita s mozkovou kapacitou červotoče udělá think tank s výstupem - 1) že na ten kus ledu odstěhují lidstvo a 2) že to vlastně nejde strčit 6 milard lidí do rakety a že je podvedli. Překvapení století. Plán B je také na úrovni - mají ještě naložených 5000 embrií. Ty asi všechny odrodí a odnosí Anne WTF WTF WTF! Pak to bouchne, farmář spadne do černé díry, kde je časoprostor jinak, vše je jen energie. Ale je tam i robot (který se nerozbil!?) a který vše farmáři vysvětlí (bohužel vysvětlení jsou opět bláboly). Ten se nejdřív pokouší zastavit sám sebe, pak si ale nepochopitelně napráší souřadnice kosmodromu na podlahu. No a pak přes hodinky morseovkou vyťuká záchranu lidstva. Jak prosté milý Watsone. Nakonec ho to i s robotem vyplivne někde ve vesmíru (nemaje zkřiveného vlásku na hlavě). Pak ještě pár velkohubých pindů a konec. No jako tupý blockbuster OK. Ale jako zásadní a přelomové sci-fi dílo???!!! Dejte mi svátek! ()

asmodias33 

všechny recenze uživatele

Totálni blbost, jako pohádka na dobrou noc, nebo na zahnání nedělni nudy, před pondělní šichtou dobrý, ale jako plnohodnotny film ke shlédnuti ne ne. Rejža se snažil myšlenkově přechcat kvantové fyziki ale moc tlačil na pilu až tak že s toho vyšla totálni blbost hodna zamyšlení jestli vůbec stojí za shlédnutí. Jestli už musíte koukat na tyhle astro filmy doporučuji radši gravity, jedna hvězda za snahu a za to že někdo věři v kvantovou fyziku. ()

Coumway 

všechny recenze uživatele

Podla môjho názoru je tento film obrovskou propagandou a do oči bijúcou reklamou pre NASA. 2* som dal za náročné spracovanie filmu a za celkom slušné natočenie drámy ukryté niekde vo filme. ()

Exanima 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá Sci-fi která velice slibně začíná a i přes celkem otravnou vleklost je celkem sledovatelná. Bohužel, autor dojel přesně tam, kde jsem doufal že nedojede... což je klasická ichtylní úchylka filmařů z USA na šťastné konce... všem vřele doporučuji, aby film stopli ve chvíli, kdy odhodí druhou část zátěže... na druhou stranu, pojetí robotů je u mě za velký potlesk a jsou pro mě tou opravdu nejzdařilejší částí filmu. A jen díky nim dávám 4 hvězdy, bez nich je to za 3 :-) ()

Mr.Dude 

všechny recenze uživatele

Teď jsem dal druhou projekci, a já prostě nemám slov, působí to na mě ohromným dojmem, božský, dokonalý, promyšlený, realistický děj(scénář) do poslední tečky. Celý film je adrenalinový, depresivní zážitek, který i po shlédnutí se Vám bude vkrádat do mysli a neustále tak nad tímto mistrovským kouskem budete muset uvažovat. Navíc hudba Hanze Zimmera opět nezklamala. Ať si říká kdo chce co chce, tohle je prostě nejdokonalejší vesmírné dobrodružství všech dob, které nikoho nenechá chladným, až na pár výjimek, kteří mají degenerovaný mozky ze Star Treku či Star wars. Amen. ()

noKOMERZIALL 

všechny recenze uživatele

Jako,má to trhliny,ta Anne mi tam ale nějak nezapadá,ale jinak smekám,po velice dlouhé době výborné scifi-drama,jaké nebylo vidět téměř desetiletí.****** ()

loukonicek 

všechny recenze uživatele

Tolik očekávaný film a tolik zklamání. První třetina filmu hodně výpravná, druhá konečně více méně akčnější a hezky propracovaná, ale poslední třetina filmu... Asi jsem z jiného tisíciletí a uniklo mi spoustu vysvětlení PROČ?? Spoiler Animace černé díry a navštívených planet byla úžasná, slintala jsem. Bohužel zde kladné hodnocení končí. Nastává spoustu otázek. Jak Murphy vyřešila ten globální problém? Jak se Cooper dostal z toho "x-rozměrného prostoru zpět do Sluneční soustavy? Jak dokázal Cooper složitě "přeprogramovat" hodinky, když sotva pohnul nějakou knihou?_____ konec spoileru No, původně jsem se těšila, jak film ohodnotím 5*, ale za roztahaný příběh, místy velmi přehnaně nereálnou fyziku (samozřejmě v teorii červích děr můžeme prozatím zkoušet cokoli) a nedořešené základní otázky filmu (viz spoiler) ubírám 2*. Za nápad, super efekty a scifi žánr dávám 3* (65%) ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /ke konci poněkud zamotané a lehce překombinované a do toho postava záporného Matta.../, + /výborný soundtrack - Hans to zase dal, herecká parta a jejich výkony obstojné, vizuální stránka špičková - jak jinak, děj - zápletka - stěhování lidstva - zajímavá - akorát jsem měl někdy dojem, že jak naše poznatky o vesmíru stojí na vodě/ty z kategorie pokročilé tedy určitě/, tak i film ke konci stál nějak na vodě a před člověkem od fochu by moc neobstál, ale je to jenom můj osobní dojem/, hodnocení - špičkové sci - fi se špičkovým soundtrackem/ hudba dělá film/, zajímavým dějem, dobrými herci, ale také v závěru nepřehledné, překombinované/vteřinová ručička na hodinkách no comment/ a dlouhé, ale dobré, řekl bych, dost dobré... ()

danny79 

všechny recenze uživatele

I kdyz me nadseni bylo utlumeno dojmy znamych, ktere za sebou jiz meli projekci, neubranil jsem se zklamani. Prilis natahovane, obcas prazdne sceny jako z gravitace, minimalni emoce, vizualne casto dost slabe, slaby scenar - cele 2,5hodiny si pribeh plyne jako bez cile a v posledni pulhodince se to snazi zachranit na ukor logiky. Prijde mi, ze Nolan nedokaze najit zpusob jak srozumitelne, zabavne sdelit obsah. Obcas se zamotava do astrofyziky, metafyziky a filozofie az prilis, ze nedokaze najit cestu, ktera by byla pro divaky snaze vstrebatelna. Ani vyborne herecke obsazeni, ani genialni Hans Zimmer to nedokazali zachranit. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Co mají společného Nolan, Malick a J.J. Abrams? Jsou to nejvíce přeceňovaní režiséři současnosti. Skoro 3 hodiny nezáživné nudy s koncem horším než měli Ztracení. Ale zdejší kindrodborníci odkojení Xichtoknížkou si zase stříknou do textilu. Protože je to přeci Nolan, ne? ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Zajímavé sci-fi říznuté rodinnými emocemi. Triky a výborná kamera, dobré herecké obsazení. Nicméně v některých pasážích možná až přetechnizované, čemuž by rozuměl hlavně velký příznivce vesmíru a kosmonautiky. Celkově pojato, nadprůměr na poli dobrodružného sci-fi. ()

pillower 

všechny recenze uživatele

Lehce stravitelný film, podobný Gravitaci. Vyzdvihl bych speciální efekty a zpracovaní. Poměrně zajímavá avšak extrémně populistická myšlenka. Na to, s jakými ambicemi to vše začalo, byl pak celý film jedno velké zklamání. Děj, zápletka a vyvrcholení je skutečně děs. Hrdinný americký otec překonává překážky vesmíru a fyziky, za účelem navrácení se k jeho západně vychované (čti rozmazlené) dceři, která mezitím zachrání svět s tím, že jediná neměnná konstanta vesmíru je láska ( :D ). Průhledný film u kterého je od prvních 20ti minut naprosto jasné, jak to trapně dopadne .. Hrozná bída i přes poměrně zajímavý potenciál. ()

D.D.Dees 

všechny recenze uživatele

Film se líbil všem, až na mě..A já si řikám jak to je možný? Splňuje to všechno co splňovat má, postavy, spád, zápletka, kamera, střih, hudba a hlavně logika. Film je tedy téměř perfektní, ale mě se prostě nelíbil, stejný pocit jsem měl bohužel i u Gravitace. ()

Pituka 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci film nie len pre fanúškou sci-fi žánru.Krásne audio-vizuálne podanie vťahuje človeka do deja, kde sa zžíva s hrdinamy. Ale aj krásne myšlienky bývajú niekedy nedotiahnute, alebo zdôrazńované častejšie než je nutné. Veľmi strohé vykreslenie katasrofz na zemi, ale o todôkladladnejšie opakovanie a vysvetlovanie javou dejúcich sa v dome. A však aj napriek nedostatkom film predčil moje očakavania. Krásna dvojitá dejová línia zem-vesmír, veľa krásnych citových kontrastov /rodina-otec/. Tento film sa oplati vydieť nielen jeden raz. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

25.03.2023

Trend bobtnajících filmových stopáží pokračuje i letos a po 169minutovém Johnu Wickovi 4 se diváci pomalu ale jistě můžou začít připravovat i na další vydatné kousky. Čerstvě totiž byly odhaleny… (více)

Reklama

Reklama