Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Venus7 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli to vlastně nebyl komediální seriál, jen to většina diváků nepochopila. Protože jinak si to nějak nedovedu vysvětlit. Tedy jeho obsah. Mariana v kalhotách trénující bojová umění? Černoši ve středověké Anglii? Tohle skutečně nemohl nikdo myslet vážně. Tak si to shrňme: šerif - záporák s výbornýma hláškama, Mariana - mrcha, která to hraje na všechny strany, jak se jí to zrovna hodí (však na to taky nakonec dojela), Guy of Gisborne - naivní zamilovanej blázen, kterej sice sem tam někoho zabije, ale holt je to středověk, že, Robin Hood – floutek, šmírák. Kde tohohle sebrali? Charisma nula. Tohle se vážně moc nepovedlo, pokud to ovšem nebyl úmysl. A třetí řada? Tak to byl totální úlet! Není divu, že seriál 3. řadou ukončili pro klesající sledovanost (co je to za Robina Hooda bez Mariany?). Člověk by čekal, že bude fandit hlavní (a kladné) postavě, tj. Robinu Hoodovi, ale spíš mu přál potupnou smrt od Gisborna, se kterým si scénaristi mimochodem docela zlomyslně zahráli, ale jeho postava měla aspoň nějaký vývoj. O tento seriál jsem zavadila jen díky charismatickému Richadovi Armitageovi, který se v něm ocitl asi nějakým omylem, ale zaplať pámbu za to - on byl pro mě to jediné, proč se na toto "veledílo" dívat. A tím pádem se tenhle docela propadák stal ve finále mým "guilty pleasure" a všechny hvězdičky, které jsem mu dala, patří Richardovi, tedy Guyovi. ;-) ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Bohatým bere, chudým dává. Lásce své srdce odevzdává. Přátelství, čest a odvaha-bortí se každá nástraha:) Ne, jasně, že BBC není LA, ale proč ne, verze je více o humoru a kostýmech, ale základní kámen příběhu zůstal na svém místě. Navíc třetí série neztratila na kvalitě, takže zkrátka doufám, že brzy více lidí s radostí prohlásí: My jsme Robin Hood :) ()

Reklama

Fujin 

všechny recenze uživatele

Jej to se nepovedlo. Robinovo charisma nulové, šerif z Nottinghamu mocný, jako malá holka, většina postav je v podstatě jen komparz, rekvizity chabé, Mariana na odstřel, Guy Gisborne nosí make-up ... Kdo by rád sledoval připosraného R. Hooda, který se bojí konfrontovat 5v4 v Sherwoodu s nepřáteli a proto se vydá zajatého zachránit až vždy přímo do Nottinghamského žaláře, aby se tam nakonec utkal v mnohem nevýhodnějším počtu s šerifovými plechouny. Dívat se na to dá jen v polospánku. +1* za ač velmi prostoduchého, ale alespoň sympatického Johna Malého. Hodnotím po shlédnutí 1. řady. ()

Santek odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný Robin Hood pro puberťáky s příšernými režiséry, špatnými kostýmy a ještě horšími herci bez zkušeností. A toho představitele Robina Hooda (co vypadá jak nějaký feťák cukroušek) snad vyhrabali někde na diskotéce v Londýnském baru. No tak tady se hodí jedno přirovnání, které k smrti nesnáším >> No fakt Hustýýý..... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslel, že koukám na nějakou reportáž z nějakého britského TolkienConu. Ne, on to byl zase nový Robin Hood. Ještěže Češi tolik nemagoří s Jánošíkem, nerad bych to viděl stokrát jinak a pořád horší a horší. Proč opravdu raději nepustí toho starého dobrého Robina s Michaelem Praedem. Možná by nevěřili, kolik pamětníků a fandů tento dnes již klasický počin má. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)

Reklama

Reklama