Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Laciné triky , špatně zvolené lokace , nesouvislé vyprávění. Herci tady spíše jako že hrajou než aby se snažily něco řešit. Velká škoda - Jurský park mám rád a na seriál ( sice nesouvisející z Jurským parkem ) jsem se docela těšil už kvůli látce. Zvláštní jak to mohlo fungovat pod jiným dozorem - 2* nějak mě to v průběhu první série přestalo zajímat. ( Terra nova , je trochu podobná a mnohem líp vymazlená ) A AMERICKÝ kopián , to taky moc nenarovnal. ()

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele

Když si čtu komentáře ostatních mám pocit, že jsme viděli každý něco jiného. Špatné triky, akce i příběh, herci snad snesitelní, ale celkové pojetí je takové spíchnuté narychlo. Mám prostě pocit, že v BBC si někdo myslí, že je třeba usměrnit hranou tvorbu více ku mladým divákům, ale neví jak, odmítá si nechat poradit a hlavně nenechá to namladších tvůrcích a výsledek je snad ještě slabší než poslední seriálová verze Robina Hooda. Dostali se k nám Dinosauři (ale i jiná havěť)! Tak se s nimi musíme nijak vyrovnat a s tímto seriálem taky... 10% ()

Reklama

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě(řečeno Lachtanem:Malý svišť :) jsem byl trochu jinde než ostatní človíčkové.Ostatní ve školce si hráli na motokárách,s levnými plastovými vojáčky,s autíčky a kuličkovými pistolkami.Mým parketem byli dinosauři,co jedli,kdy žili a tak.Ve školce nebyla jediná hračka dinosaura,musel jsem si plastové dinosaury nosit z domu a nejednoho pravěkého tvora jsem ve školce ztratil.Když se ve školce kreslilo na papír,člobrďové kolem mně kreslili tanky,koně,auta nebo vojáky.Já dinosaury.Pravda,připomínali spíš Jabba Hutta se čtyřma nohama,ale já jsem byl se svým výplodem spokojen.Postupem času ve mně však zájem o dinosaury začal opadávat,a jednoho dne opadl docela.Dinosaury však nahradilo fantasy,a já jsem za to rád.A dnes,když si chci připomenout staré časy,pustím si právě něco takového jako je Primeval. ()

pavlikv 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál sem si oblíbil hned po prvním díle. 1.SÉRIE:Vydařený start seriálu které má v sobě hodně potenciálu. 85% 2.SÉRIE:Pokračování které se vydařilo a drží se na stejné úrovni jako první Série. 75% 3.SÉRIE:Velký spád dolů od této série sem čekal mnohem více.55% 4.SÉRIE:Po třetí sérii návrat k lepšímu.65% ()

Sluti 

všechny recenze uživatele

Pokud ležíte doma na antibiotikách a bolí vás hlava, že ani číst si nemůžete, tak koukněte na první sérii. Příjemně vám to zkrátí čas marodění. S takovou vzpomínkou jsem okusil druhou sérii a musim říct.... krucifix, to je ale blbina. Uvěřitelné "swat" týmy nahradil v druhé sérii univerzitní A-team pana profesora, který s grácií středověkého válečníka zabíjí potvory hasičskou sekyrou... Zvládnul jsem dva díly z druhé série, dál už to nemá smysl ani v horečkách :-) ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Čtvrté sérii předcházelo pět miniepizod, které byly zveřejněny na internetu. (jh666)
  • K seriálu bylo vydáno i několik knih. V češtině jsou k dispozici knihy "Ztracený ostrov" a "Velké vymírání". (jh666)
  • Vyobrazení většiny pravěkých zvířat je založeno na vědeckých poznatcích, nicméně tvůrci jim chtěli dodat jistou míru osobitosti, a tak mnohým z nich dodali vyšší inteligenci, než jakou mohla doopravdy disponovat. Ta se projevuje např. uvažováním zvířat o tom, koho sežrat nejdříve. Mimo to též tvůrci chtěli, aby vyhlížela o něco děsivěji, a proto mnohým z nich přidali pár znaků navíc (např. v případě gorgonopsida větší tělesné rozměry a čtyři šavlovitě zahnuté zuby místo dvou). Nejextrémnější jsou v tomto ohledu živočichové z budoucnosti, z nichž je nejikoničtější predátor z budoucnosti – fiktivní nelétavý obří dravý netopýr se zakrnělým zrakem a mimořádně skvěle vyvinutou echolokací. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama