Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cintoríny a pohrebiská sú posvätné a nedotknuteľné miesta. Práve na pôde, kde kedysi stávalo indiánske pohrebisko sa reťazec fast-foodov rozhodne vybudovať nový stánok na ukojenie, hneď po sexe najzákladnejšieho pudu typického američana: hladu po kuracích krídelkách a stehienkach. Lenže dovtedy sa chodí s krígľom po pivo, dokiaľ sa nerozbije... a usmrtené a skonzumované sliepky sa vracajú na tento svet aby rozpútali najväčší gore masaker, aký kedy Tromaville zažil. Grill-boyom a hosteskám neostáva nič iné ako poslať pápernatce späť na onen svet, skôr ako všetkým vydzobú oči a genitálie, čím zasýtia hlad po pomste. (Slavomír)

(více)

Recenze (142)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Troma byla vždycky jenom o sračkách, úchylech, sexu a zvráceném humoru. Tenhle kuřecí burger s názvem Poultrygeist se tak směle řadí mezi její "nejčistější" dítka, hned vedle Toxic Avengera a Terror Firmer. Všechny jejich nutné ingredience tu zastupují drtivou většinu 100-minutové stopáže. Z prdele cákající průjem, masturbace a výrony spermatu, spoustu teploušů a lesbiček, ztvrdlých bradavek a toho nejfantastičtějšího gore, jaké kdy lidské oko může vidět. Moje hlava chvílemi skutečně nepobírala, kam až Kaufman je ochoten zajít. Pro něj zkrátka neexistuje tabu, je to úchylák, provokatér a v neposlední řadě i osobitý filmař, který svou práci dělá hlavně pro sebe, diváci jsou až na druhém místě. Poultrygeist však obsahuje taky řadu muzikálových čísel, a ty Bloody zkrátka nepřekousne. Kvok, pardon, to bylo to KFC, co jsem měl právě k obědu. Nějak mi nesedlo... po těle mi nabíhá husina, z rukou raší peří a z prdele zase pětikilové vejce. Prostě úlet, ale Toxieho mám stejně radši. Kvok, kvok... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kaufman je prostě borec a tohle je asi jeho nejlepší TROMA-film. Brutálně ujetý a nechutný, Kaufmanův fetiš "jídlo" zde zabírá v podstatě hlavní část filmu. Vše se točí kolem žrádla, hamburgrů, kuřat, americké McDonaldovské ekonomiky atd. Ale v podstatě jde zejména o opět neuvěřitelný ultra humusácký a brutální masakr, který v některých částech dosahuje i ultimátní míry v podobě nepřekonatelného splatteru Braindead (1992). Jenže nejen těmi nechutnostmi je film rovnoměrně zaplněn, ale taky perfektním humorem, několika muzikálovými "představeními", narážkami snad na všechno, Kaufman se opravdu nesere s nikým, s žádným tématem a drtivě sráží a stírá všechna možná témata od rasismu po samotného Ježíše. Dočkáme se i nějakých koziček a docela neotřelých nápadů. Jinak hektolitry a stříkance všech možných tekutin, příšery a rozšmelcovaná těla jsou samozřejmostí. Plus docela sympaťák hlavní hrdina a hrdinka, a hlavně sám Kaufman v jedné z vedlejších rolí ... Je to výborné, ovšem pořád je to TROMA a plný počet dát prostě nemůžu. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Satira voči fast foodom po Tromácku. Lacné triky, veľa sračiek, pár vychytaných nápadov a to všetko v sprievode bláznivých muzikálových čísel. Má to dokonca aj sympatické postavy a niekoľko vážne hustých splatterových momentov. Ak by Lloyd pár hluchých minút nahradil ďalšími kýbľami vnútorností mohlo ísť o podobný kult ako trebárs Braindead. Aj keď scéna s tlstým páprdom, ktorý vysere samého seba s víťazným pokrikom "I´m skinny!" má ku kultovosti veľmi blízko. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela sranda. Točeno nostalgickou formou, chvílema působí trochu amatérsky, ale právě to tomu dodává takový ten nostalgický pocit. Pro někoho nechutné scény, pro mě zábavné scénky, které jsou na tom snad i to nejlepší. I jako muzikál by se tohle chytlo. Písničky jsou melodické, i když hooodně sprosté, ale na to už je snad každej zvyklej. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám nesmyslná kravina a totální prasárna. Ze začátku jsem se bavil a myslel jsem, že hodnocení půjde do plného počtu, ale po půl hodině nadšení upadlo. Nudné pasáže vzrostli a vtipy se začaly opakovat nebo byly až moc trapné. I přesto jde o nadprůměrný snímek, bohužel větších kvalit celkově nedosahuje. Moc doporučovat nemohu, poněvadž tohle nebude snímek pro širokou škálu publika, ale jen pro některé jedince. Jediné co mu nemůžu brát je originalita, ta se od začátku nezapře... 6/10 = 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Scény odehrávající se v restauraci se natáčely v prázdné prodejně McDonald's. Vše ostatní se natáčelo ve starém kostele, kde také sídlil štáb. (HellFire)
  • Hlavní hrdinové procházejí celým filmem prakticky nezašpiněni. (L_O_U_S)
  • Arbieho (Jason Yachanin) tričko s nápisem „I love monster“ a obrázek Toxiho odkazuje na sérii filmů Toxický mstitel od společnosti Troma. (Wade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno