Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři příběhy spojené knihou NECRONOMICON - tajemným svazkem, který obsahuje vše z minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Kniha plná magie a tajemných kouzel. První příběh o oživování mrtvých, druhý příběh o zastavení smrti, třetí příběh o podivných vetřelcích - všechny spojuje tajemná kniha a jedno poučení: Pokud člověk chce zvrátit běh osudu, vždy dojde pouze k vlastní zkáze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vstoupit společně s H.P. Lovecraftem do spletitých chodeb "Necronomiconu" značí zakusit... rafinované nástrahy, úklady a nebezpečenstva, děsy, přeludy zhmotnělé velice, závanem okultismu dotknut být, tvory dimenzí vzdálených spatřit blíž a blíž. :) Jen návrat, ten je nejistý.. Jak oproti tomu ověřená jedna jistota, že se do upředené sítě pavoučí, kořist třepotající vždy zamotá. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film, ktorý má na svedomí ortodoxne hororový režisér Brian Yuzna, spracúva tri bizarné príbehy, napísané Yuznovým obľúbencom H. P. Lovecraftom. Yuznovi sa podarilo zostaviť dosť nevšednú režisérsku squadru, v ktorej sú jeho "spoluhráčmi" Francúz Christophe Gans, v súčasnosti známy najmä vďaka Silent Hillu a Japonec Shusuke Kaneko, ktorý má mimo iného na konte aj zopár kaiju filmov. Gans svoj príbeh zvládol celkom dobre, po jeho pozretí sa nemôžem zbaviť pocitu, že tvorcovia Pirátov z Karibiku sa pri profilovaní postavy chobotničiarskeho kapitána Davyho Jonesa trochu inšpirovali práve Necronomiconom. Kaneko svojou adaptáciou dosiahol kvalít vydarenejšej epizódy seriálu Verte - neverte a posledná, splatterovo ladená poviedka, režírovaná Yuznom je najlepšia zo všetkých troch. Celkovo možno Necronomicon považovať za nadpriemernú poviedkovú hororovú snímku. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Doteraz najlepšie spracovanie diela horrorového veterána H.P.Lovecrafta, čo som mal možnosť vidieť. Necronomicon obsahuje tri jeho sfilmované poviedky, ktoré sú nenásilne prepojené príbehom, ktorého súčasťou je i samotný spisovateľ. Trom režisérom, ktorí sú pod týmto snímkom podpísaní, sa dosť dobre podarilo vyjadriť atmosféru diel H.P.Lovekrafta a preniesť ju na filmové plátno. *** ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Povidkovy film z dilny Briana Yuzny, samozrejme na motivy del H.P. Lovecrafta. Tri naprosto rozdilni reziseri zfilmovali povidky The Rats in the Walls, Cool Air, The Whisperer in Darkness a cele to obalil Yuzna pribehem o Lovecraftovi a jeho patrani po Necronomiconu. V roli slavneho spisovatele se naprosto logicky neobevuje nikdo jiny nez Jeffrey Combs a cely pribeh o tom jak pise sve povidky je pomerne zabavny.... Prvni povidku natocil Christophe Gans a atmosferou se nejvic priblizuje Lovecraftovi. Navic se opira o dobre herce, predevsim Richard Lynch je skvely....Prostredni povidka je nejnudnejsi, zodpovedny za ni je Shusuke Kaneko, kde tenhle se vzal u Yuzny to nechapu :)..... No a zaverecnej kousek tocil sam Yuzna a jde o jeho typycky gorefest. Misty je to opravdu lahudkove brutalni, ale chybi tomu atmosfericnost prvniho pribehu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo snad ještě více, než kdysi. Yuznovy filmy mám rád a vedle S.Gordona se mu asi nejlépe podařilo převést na filmové plátno příběhy inspirované H.P.Lovecraftem. Necronomicon - strašlivá kniha plná nejtemnější magie a spojená s kultem Cthulu vznikla v bujné fantazii Lovecrafta. Přesto mnoho lidí věřilo ( a snad i věří) v její existenci. Všechny tři povídky jsou o životě a smrti, o snaze smrt přelstít, poslední pak více prostoru věnuje tajemným návštěvníkům z vesmíru. První povídka představuje klasický gothický horror (zpracování připomene některými svými obrazy filmy R.Cormana - tajemný dům na útesu nad mořem či jeho interiér), druhé dvě směřují do novější doby. Skvělé masky, obstojné triky i gore efekty dávají příběhu o pátrání hlavního hrdiny (H.P.L.) patřičnou šťávu. Možná je škoda, že ve třetí povídce se místo mimozemšťanů neobjevili Prastaří - Cthulhu, ale jinak spokojenost nade vše. Pozor na chapadla! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu Necronomicon pochází ze stejnojmenné fiktivní knihy od Abdula Alhazreda, neexistující postavy vytvořené H.P. Lovecraftem. (Chuppa)
  • Slovo „Necronomicon“ pocháží z řečtiny a dalo by se přeložit jako „Kniha o mrtvých“ či „Kniha třídící mrtvé" (Chuppa)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama