Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Mamíííííííí!!! "Pri ničení hranice som neveriacky krútil hlavou..." Herci nesedia do svojích postáv, postavy sú ploché, triky hrozné a myšlienky knihy i jej celkové čaro je v nedohľadne. Sword of truth skončil na obetnom kameni peňazí a komercie. Kto si chce prečítať knihu odporúčam pred vzhliadnutím seriálu, pretože ak sa Vám do hláv vpijú tváričky seriálových predstaviteľov... A ak by som mal hodnotiť prevedenie knihy do seriálu tak to hodím na ODPAD. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou na něco těšila - zbytečně. Otřesné herecké výkony, neskutečně iritující naivita hlavního hrdiny a koulení očí tzv. čaroděje mi drásá nervy. Taky dějová linie se táááhne až to bolí a efekty taky nestojí za nic. Nemá to žádnou jiskru, kterou já u fantasy vyžaduji. Přičemž si myslím, že z toho mohlo být něco opravdu výborného. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Cílovou skupinou seriálu jsou jednoznačně nadržení puberťáci bez mozku, ale to nebrání nám ostatním, abychom se u něj pobavili. Prvních 17 dílů je úplné utrpení. Není tam absolutně žádná logika... jak v chování postav, tak v reáliích světa a dodržování toho, co už bylo řečeno. Seeker se se svou družinou bezcílně potulují po kraji, občas pomáhají, a když by se měli začít nudit, okamžitě je napadne náhodná skupina zlých vojáků. V druhé sérii pak tuto skupinu vojáků občas vystřídá skupina zahalených děvčat se zaostřenýma trojúhelníkama. S mapou světa si očividně autor nedělal žádné starosti, protože pro kohokoli se zlými úmysly platí pravidlo, že Seeker je od něj 5 minut daleko, přestože to je na druhém konci světa. Zato pro Seekera platí, že když se někam chce dostat, zabere mu to celou sérii. No hnoje bych už nakydal dost, tak teď, proč se na to dívat. Ač je to tak blbé, že by autora měli poslat opakovat první třídu, občas jsou tam dobré vtipy, hlavní postavy jsou dost sympatické a závěry sérií už mají i svou kvalitu. Já osobně celou dobu fandil hlavnímu záporákovi. Nevím, proč by jeho představa světa měla být špatná, a tak jsem s ním i docela sympatizoval. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po dvou dílech: Slabé herecké obsazení (díky čaroději vypadajícímu jako šílený vědec z Návratu do budoucnosti to celé působí poněkud jako parodie), chatrný scénář s mnoha nelogičnostmi a ubohé efekty nedosahující ani úroveň Hercula. Od Raimiho jsem čekal víc. UPDATE: Po třetím dílu: Opravdu ten seriál ještě někdo bere vážně? Ted Raimi coby prodavač map mě dorazil. Pár scén dobrých pro zasmání, ale jinak se bojím, že další díl už nezvládnu.. UPDATE2: Tak jsem dal 4. díl a ze všeho nejlepší byl fireball vypálenej Zedem, kterej zlikvidoval Seekerova pouta a ještě stačil spálit prdel zbrojnošovi. Jinak další snůška směšných scén a ubohých dialogů. Na další díl už si fakt nevěřím, ale jeden nikdy neví. Ještě bych rád dodal pro ty, co se tu otírají o Xenu a Hercula, že tento seriál nesahá Xeně ani po paty a Herculovi ani po kolena. ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Knižní příběh jsem si zamiloval a vžil se do něj, proto když teď s odstupem sleduji ten seriál, pěkně mě vše znovu ožívá.. I když efekty co si budem povídat jsou otřesný, herecké výkony taky nic moc. Jenže ono je to stejné jako u Duny, asi se nikomu nepodaří natočit to tak, aby se to aspoň trošku vyrovnalo knižní sérii.. Navíc Craig Horner ani Bruce Spence se mi do jejich rolí vůbec nehodí, což ovšem zachraňuje Bridget Regan v roli Kahlan... Nevím jak ti, co knihy neznají, ale snad je to naladí si je přečíst. Za sebe 4 hvezdy za Bridget Regan, odvahu pustit se do zpracování tohoto literárního díla a za přílišné neodbíhání od knižního děje, které mi přivádí při sledování krásné flashbacky na čtení... ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Pouhé zašněrování šatů zpovědnice Kahlan trvá přibližně 20 minut (Elegnor)
  • Všechny kostýmy byly hercům pořízeny speciálně k jejich potřebám, od samotného návrhu až k výslednému vzhledu. (Conspi)
  • Přestože Kahlan Amnell (Bridget Regan) v seriálu zabije desítky nepřátel, ani jednou není vidět na jejích dýkách krev. (Beckett51)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama