Reklama

Reklama

Inspektor Tarconi a Frank společně rybaří, když Tarconi dostane hlášení o muži, který prchá v Marseille policistům v černém audi. Do Francie přilétá zločinec Johnson a začíná vydírat ministra životního prostředí. K Frankovi domů skrz stěnu vlétne prchající černé audi s mužem, vykonávajícím práci kurýra, která byla původně určena právě Frankovi. Muž je odvezen do nemocnice a Frank ve voze najde dívku. Ta ho upozorní na náramek, který měl i odvezený muž – v určité vzdálenosti od vozu má náramek explodovat. To už ale Frank muži a záchranářům nestihne říct a sanitka vybuchne... Franka po návratu do domu překvapí muž a omráčí ho. Frank se pak probudí s náramkem na ruce ve zvláštní místnosti. Přichází Johnson a Frank je pod pohrůžkou zabití nucen přijmout práci předchozího muže. Jediné, co chce, je jet vlastním vozem. Dostává upravené audi, ve kterém čeká dívka z předchozího vozu, ona a dvě tašky mají být doručeny na místo určení. Inspektor zatím začíná vyšetřovat, kam zmizel Frank, a ministr řeší svůj problém s vydíráním. Při odvozu černého audi je muž s odtahovým vozem zastřelen a z vozu je ukraden navigační systém... Frank je na cestě s dívkou Valentinou a snaží se dopátrat, co je na místě, kam míří – v Budapešti. Policisté mezitím najdou svého zastřeleného kolegu s odtahovým vozem a inspektor si přehrává videozáznam, který je ukryt ve voze. U ministra jsou muži ze společnosti Eco Corp. Vydíraný ministr má této společnosti vyjít vstříc a má podepsat proclení jejich lodí. Nechává si den na prostudování materiálů. Muži, kteří vzali z audi navigační systém, hovoří s ministrem a jsou již na cestě do Budapešti, tam kam míří i Frank... Frank sjíždí z trasy a u kamaráda Otta se chce zbavit náramků. Sem ale přijíždí skupina mužů vyslaná Johnsonem, která má Franka navrátit na trasu, ať už po dobrém, anebo po zlém... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (672)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po zprasené dvojce nebyla očekávání nijak závratně vysoko,a možná proto se mi Kurýr 3 tak líbil. Od začátku do konce to má šmrnc, Frankovy hlášky jsou cílené s odzbrojující přesností, a tři megalomanské akční scény prostě nenechají vydechnout. Zběsilostí nacpané k prasknutí, až musí Statham odfukovat pneumatiky. Mezi tím klasika: sem tam rvačka na efekt (většinou dvacet proti jednomu); totálně idiotská romantická vsuvka; no a řízná muzika. A auto. Jedno zatraceně rychlý, sexy černý auto. Takže ruku na řadící páku, neohlížet se a jedem. I´ll drive, You shoot! Shoot! Shoot!!! - Mikhaela to v Transformers (2007) vystihla asi nejlépe... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve francouzštině je osm různých výrazů pro slovo demence - to poslední, nejsilnější, se vyslovuje stejně jako francouzský název Kurýra 3... a nebo by to tak alespoň mělo být, protože kdyby se někdy pořádala soutěž o nejdementnější film všech dob, tento by nejspíš vyhrál a dokonce i předchozí díly série či výplody Uwe Bolla a Eda Wooda by se před ním krčily v koutku. Ale budiž, ne každý akčnák musí být tak chytrý jako je třeba Komando, stačí když v něm furt někdo někoho mlátí dostatečně cool způsobem aby to svižně uteklo. Prostým výčtem však dojdeme k tomu, že tady je jen jeden efektní skok autem z vlaku do vlaku, jedna převelice nudná honička s auty na jakési rumunské polňačce, pak Statham párkrát někoho rutinně zmlátí a nakonec ultraklišé způsobem zrakví rádobydrsného uberevil záporáka, který je tak směšný že by z něj vyplivl bránici i Hanibal Lecter. Tudíž se nabízí otázka - není náhodou čumění na prázdnou zeď zábavnější než tohle? Dal bych 4/10, ale že Statham tu svou děvku nezastřelil, nemohu jinak než 2/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této už trošku natahované série se svou úrovní vtěsnal mezi oba minulé díly. Přece jen na jedničku, notně akční, nedosahuje. Dvojce naopak ukazuje záda. Souboje kdy z Jasona Stathama vždy nějak strhávají oblečení mě již tolik neuchvacují, ale například je zde velmi slušná honička Audiny s Meďourem. Komu se líbila ta ukrajinská feťačka ať zvedne ruku. Ale zase mě dostalo že Frank se nikdy nevzdává a i v závěrečných scénách si dokázal za zdánlivě bezvýchodných situací poradit. Výsledné resumé 40%. PS: Megaton dokáže dokonale pohřbít jakoukoliv akční scénu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Na co je takovému filmu Cory Yuen v pozici choreografa, když tomu Megaton neumí vtisknout pořádek tak, aby z toho divák aspoň něco měl. Po půl hodině jsem se strašně těšil na nějaký akční záběr delší půl vteřiny, abych aspoň odtušil, co se to tam zhruba děje. Ještě dementnější (o dost, proboha... Besson navíc neumí napsat dobře jednu jedinou postavu, snad jen Knepperův záporák stojí za zmínku), nepřehlednější, zmatenější a "over-the-top" přetaženější než dvojka (!). Zastavte to, dokud je čas nebo to vraťte zpátky na zem. Jason bez létajících aut mi byl vždycky sympatičtější než SuperJason. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Franku soráč, ale tentokrát se ti to moc nepovedlo. Ještě bych nějak překousnul, že se tvé příběhy stále víc blíží počítačové hře a že se ze strachu pokročit někam dál stále motáš na stejném místě a se stejnými figurkami za zády, jenže proč jsi proboha dopustil, aby ti někdo (Megaton do kouta!) pokazil to, co ti šlo ze všeho nejlí? Totiž bít se, jezdit bez ohledu na předpisy, skákat a dělat supermanské kousky. Ve svém třetí dobrodružství máš akčních výstupů jen tolik, co by dokázala spočítat tvá neatraktivní a hloupá přítelkyně (přítelkyně? WTF!?), z čehož jeden je zničen střihem (bitka v garáži), druhý kandiduje na nejméně pravděpodobnou filmovou scénu všech dob (honička na kole) a třetí nemá žádnou šťávu (automobilová honička). S Letterierem jsi byl svěží a cool, Franku, s Megatonem jsi jen trapná nápodoba - akčních hrdinů současnosti i své vlastní minulosti zároveň. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Podľa nápisu na mriežke chladiča šoféruje Frank (Jason Statham) automobil Audi A8 W12. Chrómované prvky karosérie auta, ako napr. kryty spätných zrkadiel, sa však používajú výhradne pre model Audi S8. (m.a.t.o.)
  • Auta, kterými ukrajinská policii jede k vlaku, jsou české Škody Felicie. (Zuzanka23)

Související novinky

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

19.05.2010

Chtěl bych být Luc Besson. Když mu padne do oka nějaký herec, řekne: „Hej, Roberte Marku Kamene, pojď sem, kámo, a spíchni mi zase scénář nějakého přímočarého akčňáku, abych mohl obsadit tu prima… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Reklama

Reklama