Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Satan 

všechny recenze uživatele

O kapánek horší než minulé díly. Začátek je napálen neskutečně. Scénky jsou od úvodu na sebe skvěle vršeny co do akce a vtipu a po chvilce zjistíte, že už běží 30. minuta filmu. Dialogy jsou opět pěkně vygradované, dvojka zkáza-chaos už skvěle sehraná a Leo Getz zase vynikající vsuvka, která při střelném zranění v poklidu absolvuje i vyšetření konečníku. Nepotěší jen už v rámci žánru tak vykonstruovaný děj (přepadení banky, hamburger) a patrně nejhorší závěr v sérii. [Přesná stopáž: 116 min - Director's cut] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I do třetice všeho dobrého a zlého jsem se u dalšího případu a patálií dvojice detektivů Martin Riggs a Roger Murtaugh výtečně bavil. Stařík se toho důchodu asi vážně nikdy nedočká. Samozřejmě nesmí chybět ani jejich trhlý pomocník Leo Getz a na scénu přichází nepřehlédnutelná Rene Russo. Svého času jsem měl pro ní dost slabost a tady byla ozdobou této akční podívané. Příběh samotný si pořád udržel lehce nadprůměrný kredit a nebudeme ochuzeni ani o porci slušných hlášek a „nervy drásajících“ situací… ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Lethal Weapon je jedna z najvyrovnanejších sérii. V prvom diely sme sa zoznámili s postavami, v druhom prišlo viac cool akcii a hlášiek a tu v treťom sa to všetko ešte zvýšilo. Nechápem ako to tvorcovia robia, že každý diel je neskutočne super, plný nápadov a herecké výkony sú každým dielom lepšie a lepšie. Druhý diel dal do Lethla Weapon 2x viac všetkého a trojka prekvapivo tiež pridala. Joe Pesci, ktorý ma na dvojke s časti otravoval a časti bavil, dostal tu v treťom pokračovaní, tiež síce bláznivú úlohu, ale rozhodne som sa viac zabával ako nudil. O Gibsonovi a Gloverovi sa nemá cenu ani baviť od každého dielu im pribúda na charizme. A čo sa týka nového policajtského prírastku, (Rene Russo) tak nie lenže fajn zapadá, ale vďaka tej postave sa vytvorili skvelé dialógy, vtipne scény a dokonca aj akcie. Čo sa týka príbehu, tak ten mi tu príde najlepší. No čo sa týka záverečného finále, tak jednotka stále vedie. Zo všetkých zbraní je tento pre mňa najvtipnejší, no jednotka je o chĺpok lepšia. P.S.: počkajte si na scénu za titulkami. 95% - 5* ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Majsterka kung fu Renné Russo, paradoxne komický ksicht gangstera Joea ako pekelne štipľavé okorenenie a nakoniec bizarné duo Mel - Danny, ktoré môžu v rámci žánru predbehnúť iba ,,bayovskí bad boys." Akcia odtrhnutá z reťaze, skvelí herci, slušná hudba a hojná dávka primitívne úžasného humoru... čo viac si priať? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 3 je snad nejhravějším a celkově mým druhým nejoblíbenějším dílem série. Humor je zde všude a přitom absurdity nepůsobí stupidně. Riggs a Murtaugh jsou definitivně nejlepší policejní dvojka filmového plátna. Nejen, že jsou skvěle sehraní, neváhají pro "hloupost" druhého nasadit krk, ale nebojí se ani ztropit si z druhého pořádný žert. Zkrátka jiskří to, má to grády a parádní atmosféru raných 90. let. 9/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) jí psí sušenky, aby se odnaučil kouřit. Gibsonova postava Max ve filmu Šílený Max: Bojovník silnic (1981) pojídá psí žrádlo z plechovky, aby přežila v postapokalyptické pustině. (Bauer)
  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)
  • Náklady na výrobu byly 35 milionů amerických dolarů. Tržby za první víkend v USA přes 33 milionů dolarů. (BloodMax)

Reklama

Reklama