Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na první díly to nemá, ale pořád naprosto skvělá zábavá, prokládaná akcí, která je taky dobře udělaná. Mel Gibson je jako obvykle skvělej stejně tak i Danny Glover, Joe Pesci byl v druhým dílu o trošku lepší, ale rozhodně se tady neztratí a Lea Getze by nikdo asi líp nezahrál. Mezi ně se ve třetím díle vloží ještě Rene Russo a stvoří se tak hlavní čteveřice, která hýbá filmem. Co se týče příběhu tak ten už je slabší, ale zaručeně pobaví a ani nedává moc příležitostí aby se divák nudil. Tahle krimi komediální série, je jednou z nej sérií, které byly natočeny a jsou to taky o moje nejoblíbenější filmy ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, akce, vtípky, akce, hlášky a akce. Je to už jednodušší, je to odlehčenější ale sakra, pořád to staví na těch dnes už legendárních základech a přitom to ničemu nevadí, René Russo je cool a trio Donner, Gibson, Glover to stále má pevně na háku. Nejraději mám sudé díly, ale i tak je to jen velice těsné. Co mě zajimá, dostaneme ještě někdy podobný film? Podobnou sérii? S takovouhle duší? No, já v to doufám... už by pomalu bylo na čase. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Méně akce, i méně vtipu. Trojka je asi v porovnání s předchozími díly nejhorší. Seržantka podle mě narušuje zaběhlou dvojici a jakoby vytlačuje Glovera, který se rozpadá po zabití známého svého syna pryč. Ale abych nebyl pouze negativní, tak i tohle pokračování bylo celkem dobrý, ostudu sérii neudělalo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář je solidní, jde od akce k akci a Riggsovy námluvy s Lornou i Murtaughova krize ohledně zastřeleného mladého gangstera jsou fajn. Ale ten humor mě nepříjemně často míjí až irituje (pro začátek bych kompletně vystřihl Leo Getze), akce přes pár efektních momentů není nijak úchvatná (chtělo by to míň stříhat, ale to by třeba u bitek Lorny bylo hned vidět, co je i tak zřejmé a sice, že je za Russo komplet odkopala kaskadérka) a neškodil by výraznější záporák. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Od drsnější hláškoidní kriminálky 80. let se film svým laděním přesunul blíž k explozivní akční komedii let devadesátých a s tím bohužel ztratil část svého kouzla. Příběh je chabý a s ohlédnutím na předchozí dva díly i dost neoriginální. Padouch opět nevýrazný jako bílá šmouha ve sněhu. Režie ucházející, ačkoliv se stále nemohu zbavit dojmu, že Richard Donner prostě neumí natočit akční scénu, která by nebyla zbytečně over-the-top. Větší akcentování rodinných motivů nepotěšilo, ale ještě je snesitelné. Hláškaření mezi hlavními parťáky nedosahuje perlivosti Blackových dialogů a zbytečně často přerůstá v chaotické překřikování, do kterého se nyní s mnohem větší vervou bohužel zapojuje extra otravný Joe Pesci. 75% Zajímavé komentáře: tron, buldock ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Jedná se o jediný díl série, v němž záporáci nevtrhnou do Murtaughova (Danny Glover) domu a neohrožují jeho rodinu. (Bauer)
  • Smitty (John Cenatiempo) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 686 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)

Reklama

Reklama