Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie je veľa filmov, ktoré využívajú úspech "jedničky" a pritom si udržia nastavenú úroveň. Takým filmom je tretie pokračovanie Smrtonosnej zbrane. Už nezabudnuteľný dialóg pri rozhodovaní, ktorý drôtik prestrihnúť, dáva tušiť, že zábava bude ešte lepšia, ako v predchádzajúcich dvoch dieloch. Ich úspech zabezpečil trojke slušný rozpočet, ktorý však niekedy pôsobil kontraproduktívne. Naopak rozšírenie počtu neanonymných postáv o Rene Russo sa ukázalo byť dobrým ťahom. Výsledkom je svieža komédia s nadhľadom, ktorá pobaví aj pri opakovanom sledovaní. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, akce, vtípky, akce, hlášky a akce. Je to už jednodušší, je to odlehčenější ale sakra, pořád to staví na těch dnes už legendárních základech a přitom to ničemu nevadí, René Russo je cool a trio Donner, Gibson, Glover to stále má pevně na háku. Nejraději mám sudé díly, ale i tak je to jen velice těsné. Co mě zajimá, dostaneme ještě někdy podobný film? Podobnou sérii? S takovouhle duší? No, já v to doufám... už by pomalu bylo na čase. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série a může za to hlavně nevýrazný záporák. Nevím co si tvůrci mysleli, ale po tvrďácích jako pan Joshua či Adolf působí tenhle strašně obyčejnsky, ještě že ve čtyřce přišel Jet Li. Celkově mi tenhle díl přišel i méně akční a zvlášť v prostředku je to spíš dost rozpačitej rodinnej film než akční nářez. Rene Russo mohla dostat radikálně míň prostoru, protože při těch jejích bitkách jsem fakt trpěl, takováhle parodie na kopy se jen tak nevidí. Zato Gibson a Glover jsou furt stejně hustý a Joe Pesci je tu opravdu vtipnej, až na to že s blonďatejma vlasama a náušnicí vypadá jak pasák. Možná se zdá že strašně kritizuju, ale bavilo mě to. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Třetí chod uvařený z akce a humoru s Melem Gibsonem a Danny Gloverem uprostřed talíře, který si připravil kuchař Richard Donner. Jako přílohu naservíroval staré známé tváře ve vedlejších rolích a jako zákusek přidal i novou postavu Lorny Cole. Tento pokrm nechutná o nic méně než Lethal Weapon 1 a 2. Záporná postava však postrádá charisma a celá zápletka není tak dobrá jako v předchozích dílech, tudíž zůstávají ingredience, jež jsem uvedl na začátku - humor, akce, Gibson, Glover a staré dobré postavy. Trochu mi tu chyběl také Riggsův karavan a věrný pes. To jsou drobné důvody, proč nedávám pět, ale pouze čtyři hvězdy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť neodolateľná časť skvelej série, plná akcie a hlavne skvelých hlášok. Nie často sa stáva, že filmová dvojica dokáže vymačkať zo svojich postáv všetko a udržať filmovú dokonalosť v štyroch pokračovaniach. Trošku mi tu však vadila až prílišná náhodovosť a ani Rene Russo mi s Riggsom tiež nejak nešla dokopy. 90%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) jí psí sušenky, aby se odnaučil kouřit. Gibsonova postava Max ve filmu Šílený Max: Bojovník silnic (1981) pojídá psí žrádlo z plechovky, aby přežila v postapokalyptické pustině. (Bauer)
  • Smitty (John Cenatiempo) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 686 ráže .357 Magnum. (dc125)

Reklama

Reklama