Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Jordan 

všechny recenze uživatele

séria smrtonosných zbraní je zvláštnosť, lebo na rozdiel od akýchkoľvek iných filmov s pokračovaniami, pokračovania smrtonosnej zbrane sú pozerateľné a udržujú si akútakú úroveň (= veľmi vysokú, nadštandardnú, dokonca podľa niektorých 2 bola ešte lepšia ako jednotka, čo je vzácny prípad, u ktorého má Smrtonosná pasca precedens ešte pred Terminátorom) - a čo sa ešte cení je, že ide o akčnú komédiu a toto žánrové zaradenie si naozaj zasluhuje, lebo je vďakabohu aj akčná aj vitpná; ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $130,444,603Tržby Celosvetovo $285,444,603║ Možno o kúsok slabšie než predošlé časti ale slušná tendencia zábavnosti nechýba(hlavne Joe Pesci a nováčik v sérii Chris "Bisquit" Rock to pekne oživovali) samozrejme že dvojica Riggs a Murtaugh ide v starých dobrých koľajach a výdatne hláškuje a uťahuje si zo všetkoho ako je pekne zvykom, k tomu príde nadmerná dávka akcie, dokonca aj nejaké to karate, mnoho výbuchov, nuž nuda tu absolútne nehrozí! /90%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásné a důstojné rozloučení s jednou ze dvou nejlepších policejních sérií co kdy byla natočena. Více než kdy jindy se nám zde objevují odkazy na to že jsou už naši hrdinové opravdu trošku staří na to aby skákali po střechách, absolvovali nekonečné souboje a přestřelky. Prostě postavy zestárly a my všichni s nimi. Jediná role Chrise Rocka kdy mi vyloženě nelezl na nervy. Rozhodně chválím závěrečné fotoalbum. 80% ()

sud 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než trojka. Návrat tvůrců po šesti letech k tématu s v něčem změnil, něco zůstalo. Martin Riggs už není takový šílenec a stává se z něj pomalu usazující se taťka, Roger se nezměnil. Ale ne zase že by se z Riggse stal usedlý kliďas, to ani náhodou. Jenom už to není takový divočák jako v předcházející trojici (možná k tomu taky napomáhá dabing, Vladimír Dlouhý má jiný hlas a jiný způsob hovoru než Ladislav Županič). A co je při starém? Všechno ostaní. O tom se nebudu rozepisovat, jenom bych se opakoval. Zkrátka poměrně dost srandovních momentů (Roger v "roli" ptáka, žralok na lodi, Rogerovo odhalení, kdo je otcem dítěte jeho dcery) a akce (zvláště souboj Riggse a Jet Li ve vodě je dost naturalistický). Čtyřka je sice z této čtveřice nejslabší, ale i tak si udržuje dobrou úroveň. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden bude otcem, druhý dědou. A k tomu jejich město zaplavují asijské gangy. Humor znovu zhrubl, zápletka je děravější, „vážných“ témat ubylo, akce je destruktivnější. Kdysi k sobě jeden usedlý polda před důchodem a druhý vyšinutý polda-vdovec hledali cestu. Dnes bez sebe neudělají ani ránu, od drsnější kriminálky v poklidu přešli k explozivní akční komedii. Řeší rodinné trable, v ději máme násilně vtlačené vedlejší postavy z předchozích dílů, ale pořád je to zábava. Nechybí typické atributy, záporáci zase vtrhnou se zlými úmysly do Murtaughova domu, bohužel přihrávači Joe Pesci a Chris Rock jsou místy otravně hysteričtí. Jinak ale tenhle model dál solidně funguje – tvůrci vědí, kdy přitlačit na pilu, kdy mají nastoupit pyrotechnici, kdy zase vypointovaný dialog. Každá ze Smrtonosných zbraní měla to svoje, nemůžu jinak, každé milerád znovu vlepím čtyři hvězdy. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Loď Rogera Murtaugha (Danny Glover) má meno "Code 7", čo je v losangelskom policajnom zbore rádiová skratka pre obedňajšiu prestávku. (m.a.t.o.)
  • Pôvodne bola v scenári prvej Smrtonosnej zbrane (1987) scéna, v ktorej je Roger Murtaugh (Danny Glover) "hore bez". Nakoniec sa nenatočila, pretože jeho hruď nevyzerala na päťdesiatnika, ktorého stvárňoval príliš dobre. V tejto časti série sa Glover predviedol "hore bez" dokonca dva krát. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama