Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (90)

Trailer 2

Recenze (1 089)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivější a promyšlenější než 300 (díky Tarseme), ale ve výsledku bohužel ne o dost chytřejší. Ano, bavil jsem se a nedokázal odtrhnout oči od plátna, na kterém se propojovali obrazy bájí a slavných maleb s digitálním prostředím několikrát skoro nerozeznatelného od skutečnosti a kulis. A to pominu perfektní "starý trik" v podobě práce s ostrosti a rozmazaností obrazu. Symbolika a barvy jsou zde tak důležité, jako Theseus pro Día. Vlastní pohled na řecké báje a mýty mě přesto dokázal zaujmout na slabší 4* a i přes některé nelogické detaily (kdo dává vchod do svatyně půl metru za bránu?) nevzít dobrý pocit z kina. PS: detail z 300 s krví sledován, v Immortals ta krev tam je a Theseus naštěstí není absolutní nadčlověk, ale docela často i prohrává. PPS: přechody/střih mezi obrazy několikrát naprosto geniální. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podoba s Třístovkou je neoddiskutovatelná. Dokonce bych se nebál říci, že Snyder je vizuálně protřelejší a bystřejší. Především pak ve velkých celcích je vidět u Immortals lehká improvizace, až rutinérství. Celek je ale velmi nápaditý, boje výtečné, Některé technické kejkle neskutečně vyladěné a pojetí vizuální stylizace se mi zamlouvá. Svezlo se to na úspěchu někoho jiného, ale na druhou stranu proč ne ? Mickey Rourke nemá opět konkurenci z hlediska charakterů. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je to boží, koží, polomroží, skvělý jak jazyk v mezinoží.....Stačí, Die? Tak už ho ze mě vyndej a upaluj, stejně si mi plech tou Herou nevymazal zrovna nejlépe a já budu mít trhlinky.....Tak, už je v prdeli, tentokrát obrazně. No hovadina značná, to vám povím, přátelé. Peloponés vypadá napůl jako poušť, napůl jako pravlast vikingů. Chápu, že na takhle nehostinnnou krajinu dolehla krize. Bozi působí jako zasloužilí nositelé řádu homokláda roku, olympionici nazlátlý. No a tu krávovinu, kterou scénárista provedl s rozbujelou mykologií, nehodlám zbytečně komentovat. Když však chcete vidět kanďoura jedný míšenky, řežbu mezi pár blonďatými jižany nebo úhledný systém kastrace tak, jak jej provozuje Rourka, klidně to spusťte ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta 3D verze. Immortals je snaživka. Ví, že bude srovnáván s 300 a snaží se, moc se snaží být lepší. Bohužel prohrává na (téměř) všech frontách. Akce, zpomalovačky, krev, epičnost, drama, příběh, způsob vyprávění… jediné, v čem se alespoň vyrovnal Třístovce jsou vypracovaní chlapi (myslím, že Henry bude jako nový Superman velmi přesvědčivý, svalovinu na to má a dřevo taky není) a kráska v hlavní roli (jen by mě zajímalo, jestli to byl body double v té postelové scéně, ale nebudu si to kazit a pátrat po tom). Freida je rozhodně kus krásné ženské, klobouk dolů. Prakticky celý film uběhne rychle a moc se nenudíte, nicméně když film skončí, tak si řeknete, že to mohlo být mnohem lepší. Že to bylo v 3D jsem si vzpomněl až při konci, kdy to bylo i trochu poznat. Stejně jako jsem si při závěrečné bitvě vzpomněl, že to měl být akční film. Prostě a jednoduše, jednoduchá jednohubka, kterou si ještě někdy dám, ano. Ale, řečeno slovy doktora Sheldona Coopera: "Proč bych se ve světě, kde existuje 300, měl spokojit s něčím jako 300?" 70 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nač jsou hezoučké vizuály, sympatické odtržení od bájí i historie (lepší se vyhnout, než zprznit, no ne? :), solidní obsazení (jen ten Cavill je bohužel matný) a rámování filmu tvořícím se mýtem, když děj nedává v zásadních momentech smysl (nalezení luku, jeho ztráta, o boží idiocii v závěru ani nemluvě) a Tarsem opětovně selhává ve chvílích, kdy má zařadit vyšší číslo na převodu. Úvodní dvacetiminutovka s nastolením motivací a základním rozvržením figur super. Jakmile se ale Theseus vydá na výpravu, začne zdrhat před ropnými tsunami (scénograficky je skok na lano úplně mimo, protože ten útes v předchozích záběrech prostě není) a Tarsem musí nějakým způsobem nakousnout interakci mezi postavami, jakoby filmu spadnul řetěz a do epického finále se za zvuků genericky prázdných dialogů jenom dokodrcal. Což logicky rezonuje v místy až smrtelnou nudu (hlavně rozhovory s oblečenou Freidou), již jen horko těžko vyvažuje závěrečná božsko-titánská sešlost, jež si s logikou tyká v podstatě stejně jako loňský Souboj Titánů. P.S.: Plastová brnění byly možná záměr, mizerná konverze do 2,5D ale určitě ne. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Když jsou Titáni uvězněni v hranatém vězení, jsou všichni zakouslí do roksorových tyčí. Ty by se však, vzhledem k období, kdy se film odehrává, objevit neměly. (ČSFD)
  • Keď sa roľníci v úvode filmu pripravujú na odchod do bezpečia, Theseus (Henry Cavill) sa starca opýta, či ešte nie je pripravený na odchod. Starec mu odpovie, že takéto odysey sú pre mladých. Príbeh sa však odohráva v roku 1228 pred Kristom, zatiaľ čo Odysea, teda Odyseov návrat domov po dobytí Tróje, sa odohráva až o niekoľko desaťročí neskôr. Inými slovami, starec nemá odkiaľ toto slovo poznať. (ČSFD)
  • Během celého filmu má Hyperion (Mickey Rourke) každé oko jinak barevné. V posledních scénách mají však jeho oči stejnou barvu. (S.U.E.S.)

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama