Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

Asgy 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film od Bena Afflecka a výsledek opět předčil očekávání. Doug je možná vykreslen v trochu moc ideálním světle, ale to je tak všechno, co bych vytknul. Jestli bude Affleck ve své režisérské kariéře pokračovat v tomhle duchu, budu jenom rád. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ač nemám příliš v lásce filmy o klucích, kteří vyrůstali v tvrdém prostředí ulice a o tom, jak se to na nich podepsalo, házím za hlavu předsudky a doufám, že Ben Affleck na režisérské židli ještě nějakou dobu ztvrdne. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck je stejně tak výborný herec jako režisér. Výborné kriminální drama, které se neočekávaně zaplétá tím, jak se hlavní hrdina zamiluje do bývalé rukojmí. Dvě a půl hodiny kvalitní podívané. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck s každým dalším filmem dokazuje, že není pouze skvělým hercem, ale i režisérem. Filmu The Town se totiž po technické stránce nedá nic vytknout. Jedná se až o překvapivě dobře zmáknuté krimi drama, které nás zavede do ráje bankovních lupičů - Bostonu a skrze příběh jedné partičky zlodějů nám ukáže, že nakonec stejně každý zaplatí za své činy, nezáležíc na tom, jak staré. Snímek se může s jistotou opřít i o kvalitní herecké výkony všech zúčastněných. Bylo hezké opět vidět Peteho Postlethwaita (čest jeho památce) v jedné z vedlejších rolí, které vždy zahrál tak skvěle. Milým překvapením pak pro mě byly výkony mladé Blake Lively, která byla jako nezodpovědná feťácká matka naprosto skvělá, a Rebeccy Hall, která je prostě k sežrání. Takže za mě solidní 4* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Affleck, kterému tu roli žeru i s navijákem, Renner s výrazem psychopata. Co víc si přát? Asi pokud bych měl být urýpaný by mě nevadilo víc se o postavy bát. Je trošku škoda, že zbytek týmu je upozaděný a divákovi třeba nepřijde líto, že právě může padnout otec od rodiny, milující manžel apod. Jsou to blbiny, který filmu mohly dodat víc emocí. Příkladem je ta věčně sjetá bloncka, která tam byla asi 2x ale člověku jí bylo až líto. Jinak se vše vlastně motá kolem 4 postav. Příběh je fajn a řemeslně se na to dívá úplně v pohodě. Loupeže jsou zábavné a přestřelky konečně na úrovni. Trochu více osudovosti a šel bych i výš, ale 75 je myslím pěkných a zasloužených. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat inteligentní akční film, u kterého se člověk nenudí, má komu fandit (i když ví, že morálně je to špatně) a nemusí se dívat na triky za 100 miliony dolarů. Velmi dynamicky a svěže natočený film o bandě zlodějů, která to všechno měla tak trochu předurčena. Dobrý styl vyprávění a vykreslování postav a zajímavé charaktery. Ben by se měl akčního žánru držet a vůbec nevadí, když se bude obsazovat sám, protože tohle je po dlouhé době opět sympatický herecký výkon v jeho podání. Analogie s HEAT se nabízí, nicméně kdybych hledal vítěze, řekl bych, že je to hlavně divák (v obou případech). Pecka a opět silné zamyšlení se, proč že to v ČR nebylo uvedeno v kinech!!! 10/10! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Afleckova juniorska snaha o Heat je naprosto evidentni. Kdyby zustal za kamerou a necpal se zaroven do hlavni role, kdyz sam dobre vi, ze hrat neumi, bylo by to za 4*. V teto forme nema sanci to cele utahnout. Originalita je sice naprosto nulova, predvidatelnost a sablonosvitost naopak maximalni, ale natocene je to dobre a diky sviznemu tempu to nestihne nudit, takze je to minimalne o uroven vys, nez jeho rezisersky debut Gone, Baby, Gone. Rennerova nominace na Oscara klame telem, on zde objektivne neodvadi zadny uzasny vykon, ale vesmes ve vsech scenach hraje po boku priserneho Aflecka, vedle ktereho pusobi jako herecky buh, coz akademiky zrejme zmatlo. 6/10 ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli to nebylo tak skvělé kvůli dabingu, nebo kvůli tomu, že jsem v ten moment žehlil kupu prádla...každopádně obé, by ani na ráz, nemělo skvělý film zabít (u dabingu je to sporné, vím). Trošku zklamání...ale 100% koukatelné. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Město od Bena Afflecka je pěkný kousek, dobře herecky obsazené, pěkné akční scény, poměrně i dobře vykreslené jednotlivé charaktery. Ale když už se to tedy všechno tváří tak děsně "real" tak teda příběh nad nápadem docela zaostává! Nebudu spoilerovat, každý kdo tento film uvidí se jistě dovtípí, co tím mám na mysli :) Tak proto ta hvězdička dolu... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Affleck je neuvěřitelně špatný herec, ale když si film sám napíše a sám zrežíruje, tak aby se Eastwood pomalu přestal poohlížet po svém nástupci. Je třeba začít přeškatulkovávat. U dalšího jeho filmu už ani nebudu překvapený, že mě dostal. Affleck definitvně není wtf, Affleck kandiduje na hajp. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

PRVNI SHLEDNUTI: Kdo by to byla pred par lety do Afflecka rekl... aneb jako posledni shlednuty film roku 2010 jsem si nemohla prat lepsi filmovy zazitek. A Rennerovi ti samolibí fracci fakt jdou. DRUHE SHLEDNUTI: Nejdrive jsem tu nechapala nektere komentaře, ale pak jsem si stahla rozšířenou verzi a hle jak vše bylo jasnější, nejen komentáře, ale hlavně i události ve filmu na sebe vic navazovaly! Proste, stáhněte si rovnou tu delší verzi, na tu krátkou nemá cenu se dívat a v kině ji bohužel dávat jen tak nebudou :( Ještě dodatečně k prvnímu shlednutí a k opakujicímu se komentáři, že je to snaha o kopii Nelítostného souboje, to mi vůbec nepřišlo na pamět při sledování, spíš to, jak se šel jen tak porvat, protože ženy se mají chránit, tak se mi vybavila ta "nesmyslna" rvačka v Good Will Hunting. V té rošířené verzi mě jeste zaujalo, že dle mého musel točit spoustu scén trochu do zásoby pro různé verze, protože ve dvou ruzných scénach se ho Rebecca ptá, co delají jeho rodiče, prostě mi to přišlo duplicitní. Ale jinak i na druhé shlédnutí v krátké době byl film zážitek a s radostí bych si ho dala časem i potřetí, nejlépe v té tříhodinové verzi :) ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Kto by bol pred niekoľkými rokmi povedal, že sa z Bena Afflecka stane taký výborný režisér, že? Snímkom The Town to len potvrdzuje, avšak k tomu, aby sa zaradil po bok skutočných režijných velikánov a svojimi filmami mi vypálil dieru do hlavy, sa Affleckovi zatiaľ predrať nepodarilo. Takto Mesto zostáva "len" veľmi dobrým filmom, ktorý si užijete, ale svoj rebríček najlepších filmov roka kvôli nemu neaktualizujete. Budúcnosť je však v tomto ohľade viac ako sľubná a myslím, že s tou správnou látkou nám Ben ešte vytrie zrak. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Nebojim se tomu vlepit pětihvězdu, jelikož Ben odvedl vynikající práci, napsal a zrežíroval výborný film, bez nudných proluk, bez zbytečných keců. The Town je určite jeden z nejlepších filmů roku 2010, výborná citlivá hudba podkresluje už tak zajímavé scény z života lidí Charlestownu, občas jsem si říkal: "To je jak náš žižkov :D". Ne opravdu, ať už je mi Affleck sympatickej nebo ne, hrál tu velmi dobře a jsem přesvědčenej že líp než over-rated Renner, a Rebecca Hall se mi tady konečně líbila, asi měla lepší postavu než ve VCB... The Town je slušnej krimi thriller, který stojí za to vidět v náladě, ne jen tak u žehlení a rozhodně bych ho nepřirovnával k Heat, jelikož tento snímek si nesnaží hrát na bad guy vs. good guy. Agent FBI tu je prostě jen další nevýrazná postava, další z řady policistů, co se Bena snaží chytit. Nevím jestli to byl záměr, udělat z něj tuctovku, ale je to asi nejslabší článek filmu. 4,51* a rozhodně doporučuji! Těším se na extended! ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Affleck se minul povoláním, místo aby nám dvacet let předváděl, že jedinný co dokáže je tvářit se jak, no jak Affleck, tak už mohl mít na režisérské pažbě spoustu skvělých zářezů. 90%. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale trochu ukecaný mix mezi dramatem a akčním filmem. Tři hlavní výtky: dlouhá stopáž, absence jakékoliv sympatické postavy, rozviklaný dramatický oblouk. Až jednou Affleck přestane používat své filmy jako záminku pro prezentování bicáků, bude z něj hodně dobrý režisér. ()

vorheese 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck opět pozvrzuje, že přesně ví, na čem v současnosti kinematografie skomírá. Příběh je tu možná o něco fádnější než v Gone Baby Gone, ale pan režisér opět tlačí na pilu tam, kde je to potřeba nejvíc - na postavy, na dialogy a na realističnost. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si o Benu Affleckovi myslela, že je to jenom nějaký frajírek, ale on mě nepřestává překvapovat. Na režísérské židličce mu to jde totiž mnohem lépe. Doufám, že to takhle půjde dál. ()

milicjant 

všechny recenze uživatele

Chytilo za koule & pohladilo po srdíčku. Teď, když mě drtěj vaše komentáře, uznávám, že kostra příběhu jede podle určitejch škatulek, ale skutečně citlivě a při samotný projekci jsem neměl ani ánung skrz jaký scény a do jakýho finale Ben svůj film nakonec dovede. Opar melancholie, Fergieho rozhovor s Dougem, Doug a Claire, Jeremy Renner, jeptišky a policajt, akce, závěr, Jolene... whatever. Je příjemně snadný se do Města zakoukat a jakej držák to bude při opětovných projekcích teď prozatím neřeším (extended verzi do sebe nasaju sůn) A k Affleckovi? Kdybych ho viděl takhle hrát po těch 15 letech, co ho ve filmech registruju, asi bych nebyl jeho hereckým posunem úplně nadšenej, ale tím, jak si to i sám napsal a zrežíroval, se mi tu fakt líbí... upřímný... (Ar) go fuck yourself ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck je vynikajúci režisér, je to isté ako že zajtra vyjde slnko. A pri Gone, Baby, Gone motyka nevystrelila, Affleck svoj status skvelého režiséra potvrdil aj tentoraz. Jeho Mesto je dokonalá žánrová perla, ktorá bola pre mňa za posledný rok najočakávanejším filmom (snáď okrem Inception) a moje očakávania do bodky naplnila. Nie je to film, ktorý by som túžil vidieť mnohokrát za sebou, alebo by vo mne rezonoval ešte dlho, ale Mestu skrátka nedokážem vytknúť vôbec nič. V prvom rade treba povedať, že to nie nič originálne, The Town je film námetom aj spracovaním do značnej miery inšpirovaný klasikou Michaela Manna The Heat, k čomu sa Affleck aj otvorene priznáva. Toto ale vôbec nie je na škodu, lebo dobrých lupičských krimináliek nikdy nie je dosť a Ben svoj snímok navyše podáva modernejšie a o chlp realistickejšie. Zločinci proste nie sú takí fandenia hodní mazáci a policajti zďaleka nie sú tak drsní a schopní frajeri, ako boli DeNiro, Pacino a spol. v už spomínanom Heate. Ako herca Bena až tak moc nemusím a jeho herecký výkon nie je odzbrojujúci, ale rozhodne tam nič nekazí, práve naopak, zdá sa, že dozrel aj ako herec, ktorý dokáže vlastnému filmu udržať kvalitu. Renner je výborný úlis, ako sme už zvyknutí a Affleck aj napriek tomu, že ide o rýdzo mužský typ filmu, veľmi umne do Mesta zakomponoval aj ženský element. Mesto v obsadení nemá výraznejších hviezd, ale zato postavy sú sympatické a uveriteľne napísané (ďalej napríklad výborný Kvetinár či šéf FBI). Réžiu, kameru a hudbu zase raz musím vychváliť. Skrátka a dobre Ben Affleck "válí", a mám pocit, že ho ako režiséra začínam fakt zbožňovať. Teším sa, čo nám naservíruje najbližšie, lebo už The Town má ľahučký nábeh stať sa kultom. (90%) ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama