Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 222)

Nin 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka. Srovnání s Heroes se neubráním - Heroes padl na hubu a Misfits se stává králem seriálů o lidech se "superschopnostmi." Britové naplno ukázali, v čem je jejich síla - Seriál nemá žádné dvourozměrné klaďasy, ale maníky, kteří jsou pěkně vychcaní, nedospělí a ze všeho nejvíc si chtějí užívat... Ano, seriál je o opravdových mladých lidech. Jenže každá postava není ani žádný prvoplánový záporák a postupně se ukazují i její klady... bez toho, že by křečovitě opustila své negativní vlastnosti. Pak jsou tu také scény a situace, které opravdu "jsou" nekorektní, ne že si na ně jenom hrají (zdravím Trávu). Jsou tam, ne aby šokovaly, ale aby pobavily a trochu ukazovaly dnešní svět bez romantických příkras. K tomu si přidejte vysoce nápadité a napínavé díly a černý humor tryskající i ve velmi netypických chvílích a máte jedno z největších seriálových es nového tisíciletí. To platí o první sérii, uvidíme jak druhá, já osobně se nemůžu dočkat. (9/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť. Uvedomujem si všetky diery (priam priepasti) v logike i ďalšie nedostatky v scenári... ale keď ono je to tak nehorázne zábavné a všetky (hlavné) postavy sú zaujímavé a sympatické. Nechýba napätie a výživné gore, je to bezchybne natočené, soundtrack je skvelý... skrátka a dobre, Heroes, dajte si pohov, na týchto britských týpkov nemáte ani náhodou. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Něco tak extravagantního jsem snad ještě neviděl. V žádném jiném seriálu se nesouloží tak často jako v Misfits (alespoň jsem ještě porno na pokračování neviděl), sprostých slov si divák též užije dosyta, i když se celkem opakují (wanker, cunt, shag, twit, pillock); pořád je to příjemná změna vůči klasické sestavě asshole, son of a bitch a motherfucker důvěrně známé z amerických filmů... První série dost dobrá, i když tam mne celkem vytáčela Tereza Kostková (Sally), ve druhé to však začíná skřípat. Zatímco „ankůl“ Simona jsem měl rád, to jeho namachrované já (mimochodem, proč bydlí u Batmana ve sklepě?) pořád jen chodilo do půl těla svlečené a házelo pohledy á la Daniel Radcliffe. Ne že bych to Danielovi s Rihannou nepřál, ale tahle romantická linie mne nebrala. Ne tedy že by nějaká jiná bodovala víc. Postavy se objevují nanejvýš na jeden díl, provázanost dílů téměř nulová, každý díl, jiná ves. Pro dvojku platí ještě více než pro jedničku, že nebýt Nathana, toho namachrovaného, ukecaného, otravného, ale nesmírně vtipného debílka, není moc o co stát... Trojku jsem původně ani načínat nechtěl. Stalo se však a ten jeden díl mi úplně stačil. Vůbec mne to nezaujalo, nová postava snažící se nahradit Nathana dost zoufalá (ani dvě provedení nestačí) a opět to vypadá, že životnost postav bude velmi malá (dvě nové postavy hned zemřely). To nejlepší na trojce bude zřejmě nultý díl s Nathanem v Las Vegas... Co mne vadilo, byla Kelly překládaná titulkářem do slovenštiny. Se silnými přízvuky to není jednoduché, ale slovenština podle mne není řešením. Podobně jako v případě Hermese z Futuramy, který mluví moravsky, jestli se nepletu... 50% (1. série - 90%, 2. série - 60%, 3. série - 10%) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Výbornej seriál ve stylu Heroes. Oproti hýrousům mají Misfits velikou výhodu v postavách. Jsou to takoví normální mladý lidi, co dělaj kraviny, chlastaj, hulej a normálně se bavěj. Superschopnosti nevyužívaj k záchraně světa, ale spíš se díky nim dostávaj z průserů, nebo si mimoděk zavařujou na mnohem větší průsery. Hrozně se mi líbilo střídání komediální a napínavý nálady, přičemž se o ty postavy občas fakt bojíte. Jednoznačně nejlepší je Nathan, totální kokot, ale megavtipnej. Navíc to má bomba znělku a hraje tam dobrá hudba. P.S. Třetí série je strašně špatná. Nechápu proč se nová postava chová úplně stejně jako Nathan, ale působí to divně. Navíc ty zápletky už prostě nemaj šťávu a díl s nacistama byl vyloženě trapnej. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chytlo mě to hned od prvního dílu, což jinak můžu říct o málokterém seriálu. Perfektně napsané, obsazené a zahrané postavy (Sheehan jako hypervulgární prudič Nathan ruluje) a geniální koncept, kdy po záhadné superbouřce má superschopnosti snad polovina lidí v okolí, což postupně vyplouvá na povrch za správného mrazení v zádech. A světe div se, nikdo neuvažuje o obtáhlém barevném trikotu s emblémem a pláštěnkou a zachraňování světa. Je to nápadité, vtipné, napínavé až hororové a sexy. A dost tomu dává i to depresivní prostředí vylidněného brutalistního sídliště. Druhá série je stejně dobrá, ne-li lepší jako první, ale u třetí jsem nevydýchal tu otravnou náhradu za Nathana. ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • Pro propagaci 1. série byl využíván virální marketing. Na Facebooku a Twitteru si postavy dopisovaly a přidávaly tak k ději další materiál. Objevily se rovněž bonusové klipy, které byly natočené přímo pro server YouTube. (Maruškaa)
  • Když Alex (Matt Stokoe) přichází do karaoke baru, tak slyšíme v pozadí hrát skladbu I Feel You (1993) od britské hudební kapely Depeche Mode z jejich osmého studiového alba s názvem „Songs of Faith and Devotion“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Natáčecí štáb měl mnohdy problémy vyslovit křestní jméno Iwana Rheona (Simon). Herečka Lauren Socha (Kelly) v jednu chvíli odmítla natáčet scénu, dokud štáb jméno jejího kolegy nevysloví správně. (cihlenka)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama