Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Akčňák roku! Dokonalý příklad toho, jak by moderní akční film měl vždy vypadat a mezi všemi těmi superhdinama zástupce čistokrevné akční zábavy. Auta, zbraně, ženy a dva totálně drsní týpci na opačných stranách zákona. Akční scéna roku included. Když totiž Johnson skočí na Diesela, a ti se začnou mlátit hlava nehlava, nejde to hodnotit jinak. Hlavně když je scéna správně podložena a ještě lépe natočena. A perfektní příklad toho, že svět není černobílý a není zlo jako zlo. Jinak ale nějaké přesahy netřeba hledat, stačí se jenom připoutat a užít si opravdovou žánrovou perlu. Jediný relativně podobný film z poslední doby je Expendables. Tam jsem si stejně jako tady užil akci tak klasickou a čistou, jaká už dneska moc nebývá. A tady jsem si stejně jako tam užil skvělou partu navzájem se popichujících nahláškovaných frajerů. Shrnutí: Z ošklivého káčatka Justina Lina se vyklubala přes jeden evoluční článek dokonalá labuť. Big Mistake! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris Morgan .. Dobré, místy na hraně snesitelné hlouposti a namachrovanosti, ale pořád jen jednooký král série F&F, nikoliv v něčem převratná, déle přetrvající, sezónní událost (z obřích tržeb by si příště zasloužila navýšení položka pro scenáristy - dodavatelé bouráků už snad berou dost:-)). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Diesel už má jen o jednu bradu míň než Hitchcock, inženýr Johnson připomíná silně perspirující klon Golema a V.I.Lenina a Socha Krista Spasitele nad Riem trpce lituje, že s věčně rozpaženýma rukama nejde držet volant od nějaké nabouchané káry, sloužící jako lapač lepých děv(ek) v mikrosukních.. Domovi parťáci se zcela klišovitým charakterově-rasovým obsazením zaslouží uznání za poctivě natočené akční scény prosté digitálních masturbací, ovšem u pasáží dramatických se všichni měli raději držet osvědčeného "mlčeti zlato" a závěrečná pasáž, dělající z Isaaca Newtona studenta zvláštní školy, ta sama o sobě svou debilitou patří zamknout právě do trezoru. Leč epinefrin diváckými těly proudí, tak co tady přimíchávám vodu do vysoce oktanového benzínu.. V souvislosti s tím bych však chtěl upozornit na prohlášení autorů v závěrečných titulcích ("Motoristické scény zobrazené v tomto filmu jsou nebezpečné. Všechny byly prováděny na uzavřených silnicích zkušenými kaskadéry. Nepokoušejte se je napodobovat!") a apelovat touto cestou na chlapce s rovným kšiltem a diamantíkem v oušku, šlapajícím na plyn ve vytuněném Golfu po sedmém majiteli, z něhož se line tuc-tuc hudba tak hlasitě, abychom my všichni i na 150 metrů poznali, jak vytříbený hudební vkus majitel vozu má, aby dbali na skutečnost, že mají v těle kosti a při nárazu ve vysoké rychlosti se jim potrhají orgány. Zkrátka nejste celý jako Vin z tvrzeného polyuretanu (což lze poznat i z jeho obličejové mimiky) a hlavně, stejně zranitelní jsou na silnici a jejím okolí i druzí.. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

" Birthday Brunch ( Elm Park INN) " áno N.Y - to bolo miesto , kde som zvíťazila pokec ( vďaka Marcovi ) , podpis( žiadna počmáraná autogramiáda ) a skoro aj tattoo od značky Vin Diesel. Je to boží chlapík - maxim voice !. Žiaden drsoň a nemá 2j , ale 3j bradu - je to pašák. Sympaťák ktorý Ťa ako bývalý vyhadzovač proste nevyhodí (ak ho nepoprosíš , alebo sa nepokúsiš učesať mu plešinku ). Walker ( zatiaľ ho nestíham ) rokmi nadobúda akurátny sexeappeal. Rock ( pravdepodobne nedostihnuteľný - zatiaľ ) urobil dobre , že opustil wrest a skočil do filmovej arény.Tak práve táto 3ka spáchala letné kino, v ktorom " SPEED BOYS "nevideli " BAD BOYS " ani vo vytunovanom spetnom zrkadle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Justin Lin dokázal nemožné a probudil jednu už kvalitou pokleslou zábavu v podobě Rychle a zběsile a dal jí nový řád. Po prvním díle konečně díl, který si zaslouží pozornost i příběhem a není to stále omýlající příběh o tom, jak jeden gang má úžasný auta, ale problém je, že ten druhej má ještě lepší. To totiž ten první gang nakopne a začne se zabíjet. Ale za to všecko může děkovat hlavně faktu, že se vrátil Vin Diesel a Paul Walker. A že do filmu obsadil ještě Dwayne Johnsona a kupu alfa samic, kterých si během filmu nelze nevšimnout. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Jordana Brewster (Mia) si při natáčení poranila ruku o jednu ze střech. Nakonec musela do nemocnice, odkud si odnesla několik stehů. (Gabushka)
  • Natáčení scény, v níž nákladní automobil naráží do vlaku, se téměř obešlo bez použití miniatur a triků. Došlo tedy k velmi silné srážce, při které vlak málem vykolejil. (Gerret)
  • Slavnostní premiéra se konala 15. 4. 2011 v Riu de Janeiru, kde se celý snímek odehrává. (Coldrex)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama