Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 6

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

hallelluja

Jsem vázán etickou povinností nedovolit, aby znaky a obrazy zmizely v propadlišti lhostejnosti nebo komerčního zapomnění, objevit slova, která jim vdechnou jiný druh života, než je život produktů předurčených k finanční spekulaci či jen k pouhému pobavení.

na příspěvěk reagoval hallelluja

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Segrestor

:-) celá tahle erudovaná debata s panem Bluntmanem vznikla jen kvůli tomu, že jsem si dovolila nesouhlasit s tím, že by se mobily a jiné rušivé elementy v kině používat neměly. Pan Bluntman měl potřebu reagovat hlavně na mě, ikdyž s ním nesouhlasilo více lidí, patrně po mně jede ...

na příspěvěk reagoval Segrestor

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Bluntman

nápodobně, tak na mě už prosím Tě nereaguj. A hlavně si ještě předtím přečti svou poslední větu, kvůli které jsem Tě poslala za odborníkem. Na ni jsem hlavně reagovala, díky, čau

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

opět musím s blumanem plně souhlasit. Jestli jde nějakej magor do kina jen na film, je to přinejmenším tristní. Opravdový člověk nemůže na film jen tupě koukat! Musí plně struktualizovat narativ promítaného subjektu, koexistovat s dialogy vetkanými mezi filmovými artefakty, analyzovat kinematografické metafory a položit si nejednou fundamentální otázku, jaké je vlastně poselství, které nám sdělují a jaký narativ vůbec tvůrce motivuje. Zkrátka držet míč ve hře a hru při životě, dýchat s tvůrci a determinovat rozpory a ne jen tupě sedět a vejrat na film jako idiot s kukuřicí v ruce.

na příspěvěk reagoval Ainy, hallelluja, KlonyIlony

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ainy

Nevšiml jsem si, že bych tě urážel, a to ani po tvém milém otitulování. Evidentně ale nejsi schopna diskuze, pouze neférového napadání, takže za mě nevidím důvod, proč se obtěžovat s tebou písmenkovat. 

na příspěvěk reagoval Ainy, Gwaihir, Wacoslav1

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

alchac , Ainy

Ainy: Vidím, že když došly argumenty, jsi schopná jenom urážek. Bylo by ale fajn, kdyby sis uvědomila, že o tom, jak je film strukturován a jaké je délka jeho záběru (tyhle dva body mi ale u Gravitace přijdou nejzásadnější), uvažují i tvůrci s cílem dosáhnout určité odezvy u diváka. Magor je pak každý, kdo se na filmu podílí, každý, kdo k němu přistupuje analyticky/kriticky atd.

alchac: Předpoklad je to správný, a proto v kině (na placeném představení, k promítání v nekinoprostorech přistupuji jinak) dělám jenom to, co neruší nikoho jiného. :) 

na příspěvěk reagoval Ainy

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Lumicko

spíše přesně naopak, větší dávku adrenalinu bys nedostal do těla ani přes takovou tu strašidelnou koňskou stříkačku, co se ji bodá do zadních partií 

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lumicko

Jednoznačně doporučuju Gravity. A nudit se určitě nebudeš. Na něco takovýho jako je nuda není v tomhle filmu prostor.

Baxt

Baxt (hodnocení, recenze)

Ainy

Neříkám, že dělám to, co Bluntman, ale to je vážně tak těžké jeho diváckou zkušenost (a její užitečnost) pochopit?

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Ainy

Aha tak to jo. Já už měl s panem teoretikem tu čest. Na druhou stranu řídím se často podle jeho hodnocení. Když dá něčemu 5*, tak vím, že se tomu mám vyhnout :-)

na příspěvěk reagoval alchac

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama