Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 4

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ainy , Gwaihir , Dan9K

Dan9K: Nevím, co bych měl přiznávat. Já naopak argumentuji, že když si člověk všímá estetických kvalit díla a je schopný nějaké interpretace, nemusí to nutně znamenat odstup od daného snímku, ale naopak větší "vnoření"/opojení se jím. A jde i o to, že není žádné buď/nebo, protože nevědomé (např. opojení úvodním záběrem Gravitace, který má necelých 13 minut) i vědomé procesy (jsem schopen reflektovat, že jde o odchylku v případě současné produkce, a proto na mě úvodní jednozáběrovka tak působí) fungují zároveň.

 

Ainy: Zkus dodržet svůj slib o nereagování a vystříhej se urážek. Dík. 

Gwaihir: Význam slov se v průběhu let proměňuje, navíc záleží na kontextu jejich použití. Tolik k Tvému slovíčkaření.

na příspěvěk reagoval Dan9K

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dan9K

no já ti nevím, já když se ponořím, jak říkáš, sleduji film vepředu a mé oči, pokud sedím správně, jsou plně zaměstnané filmem a filmem pouze. To, že někdo jednou za 30 minut vytáhne na i třeba 10 vteřin mobil, navíc začerněný, si všimnu sotva. :)

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Má prostě jiný vnímání světa a je pozoruhodný jak to dokázalo zamořit tuto diskuzi. Už dost prosím :-)

na příspěvěk reagoval Dan9K

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

no o tom to je. Pro vás všechny je normální se do filmu strašně "ponořit" a přestat vnímat normální svět, kdežto Bluňťa to má trošku posunutý do větší estetické distance (i když to nechce přiznat) a film vehementně analyzuje. Oba přístupy jsou ospravedlnitelné a oba mají svá pro a proti. Jen je pravda, že nějaké měření času mobilem bych si já osobně nechal až třeba na druhý zhlédnutí a rozhodně až na doma, protože nevěřím, že byť sebeméně osvětlený display neruší, protože pokud neruší, pak na něm určitě nic nevidí :-) 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Bluntman

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Gladiator15

no i u toho žraní a chlastání (když už chceš být vulgárnější :)) platí, že to jde v rámci možností dělat docela slušně. Jasně, když sedí hned vedle tebe, už to nějak přece jenom ruší. Popravdě já platím v tomhle taky k těm trochu radikálnějším, ale na druhou stranu, pokud to není šíleně hlasité a kdo ví co a já se někde (podle typu a kvality filmu) po pár minutách do toho snímka zcela ponořím a zažeru, vlastně to přestanu vnímat skoro kompletně, ne-li úplně. 


Gwaihir: no já ti nevím.. Ale rozpitvávat to už asi nebudu, když Ainy pěkně požádala 

na příspěvěk reagoval arbeit, Dan9K

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Promiň, ale slovo fašismus má zcela jednoznačný význam, bez ohledu na spojení s čímkoli. Navíc to nevypadalo, že by to bylo myšleno jakkoli nadneseně. Chápu, že na internetu bych asi se svým způsobem myšlení být neměl, ale co naděláš, bez něj už to dneska bohužel nejde.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tiež mi nie je jasné ako mohlo toto uraziť. A v tomto bluntmana úplne chápem, pretože tiež nemám rád ľudí, čo majú patent na normálnosť. Ľudia, uvedomte si, že normálnosť je relatívny pojem a každý má tú hranicu normálnosti posunutú niekde inde. Ak niekto chodí do kina s mobilom a robí si tam nejaké štatistiky a vie si to obhájiť, neruší ostatných divákov, tak aký s tým máte problém? Ja zase považujem za nenormálne si do kina brávať k filmu jedlo. Pretože si myslím, že v kine sa má sledovať film a nie žrať. Ale nebudem tých ľudí teraz posielať na psychiatriu že sú nenormálni :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, arbeit

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

no já nevím, mě tedy estetický fašismus tedy nepřijde příliš urážlivý, je přece naprosto jasný, že fašismus tu má tak trochu přejatý význam a spojení je vlastně samo o sobě už v základu nadsazené. Něco jako když v diskuzi někoho nazvete grammar nazi - tohle vám přijde jako urážka? Ale prosím vás, tak co děláte na internetu (bez urážky) :)

na příspěvěk reagoval Ainy, Gladiator15, Gwaihir

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

Bluntman

Já nemám sebemenší problém s tím, kdo jak k čemu přistupuje. Musí se ti nechat, že umíš dobře chytat za slovo, všechno perfektně obrátit ve svůj vlastní prospěch a náležitě cokoli učeně okecat. Budeš mi muset asi vysvětlit, v čem je ten rozdíl, protože vzhledem k mé zjevné omezenosti to nevím. A upřímně, kdybys podobnou frázi o fašismu adresoval mě, dostalo by se ti možná i hošího označení než je magistr. Ačkoli proti tobě jinak nic nemám.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Bluntman

tím jsi jen potvrdil to, co si o Tobě myslím ... jen zveličuješ, přeháníš, aby ses mohl cítit důležitý a ublížený, je mi Tě líto ... 

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Gwaihir

Dá se to považovat za urážlivé, nikoliv za urážku, v čemž je rozdíl. A pokud je takovým problémem v rámci nadsázky použité slovo, klidně si ho nahraď za jiný režim s jasnou představou o normě a deviaci, která je neakceptovatelná (třeba normalizaci, realistický kapitalismus atd.). Mě spíš děsí, že má vážně někdo striktní požadavky na to, co přesně má každý divák dělat a jak má k filmům přistupovat, přičemž cokoliv odlišného je "nenormální", je třeba tomu zamezit atd. Ale konec ot, jenom jsem chtěl vysvětlit použitá dvě slůvka. :)

na příspěvěk reagoval Ainy, Gwaihir

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

alchac

SPOILER

o kousek níž jiriluk nastínil, že by to mohl být sluneční vítr ... já se v téhle problematice moc nevyznám, byť mě hvězdné nebe a tajemství, které ukrývá přitahovalo od dětství. Já si ale stejně nedovude teď vybavit jestli měla problém s padákem přímo ve vesmíru, že by se jako naplnil "něčím", vybavuji si jen, že se do něj zamotala a nemohla odletět

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Už jsem se bál, že se tu nestrhna debata v kroužku několika tatarů, kteří na sebe musí neustále reagovat. Uff, to se mi ulevilo...

alchac

alchac (hodnocení, recenze)

Gertrudo , Ainy

Nestačilo by prostě to, že se třeba náhodně odstřelil poklop padákové schránky, což vzhledem k rozdílu tlaku ve schránce a ve vesmíru stačilo k "vyvržení" padáku ven? Sojuzy měly problémy s padákovým systémem víckrát, pokud si dobře vzpomínám.

na příspěvěk reagoval Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Gertrudo

SPOILER:

a kde se tam otevřel? Já myslím, že se do něj ten modul jen zamotal, když se snažila odletět

na příspěvěk reagoval alchac

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama