Reklama

Reklama

Obchoďák

(seriál)
Česko, 2012, 30 h (Minutáž: 55–59 min)

Hrají:

Tereza Kostková, Marika Procházková, Pavel Kříž, Danica Jurčová, David Matásek, Alena Vránová, Martin Trnavský, Ondřej Sokol, Pavel Řezníček, Anna Kotlíková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(32)

Obsahy(1)

V kulisách obchodního centra, lesku výloh a bezstarostné atmosféře kaváren se odehrávají nečekaně dramatické, ale i humorné příběhy hlavních hrdinů seriálu. Mezi regály supermarketu začíná nový život Simona. Je na útěku od svého bohatého manžela, který se dostal do střetu se zákonem. Její kamarádka Dáša si právě otevřela butik s prádlem. Na rozdíl od Simony má šťastné manželství s Petrem, profesorem češtiny, a svoji budoucnost vidí v jasných barvách. A celý kolos centra řídí sympatická Vanda, Dášina sestra. Bude i nadále podřizovat svůj život jen práci a matce, nebo začne konečně žít svůj vlastní příběh? Právě se zamilovala… (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

Emilii 

všechny recenze uživatele

Tak jak odmítám sledovat "nějaké seriály", tak tenhle je super a to hlavně pro skvělou a nejlepší paní Alenu Vránovou, ta je bombastická!!!!!! A ty hlášky, v jejím podání ( "jé tys mi uvařila kafe? - Maryša taky vařila......"!!!!!), je tak nádherně cynická, ale tohle ocení, a pochopí ten vtip, fakt jenom ženský po čtyřicítce a výše, pro který tenhle seriál je v podstatě napsanej!!!!!! Úplně tam vidím tu super náladu při natáčení, ano je to pro vás všechny hrůza a děs, ale to je vidět, že víte houby co je život..........!!!!!!!! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

A já si přisadím, protože "Obchoďák" patří bez nadsázky mezi nejlepší primácké seriály. Na nové díly jsem se opravdu těšila, postavy mi zkrátka přirostly k srdci (dokonce ani ta Kostková mi nevadila), Noidova znělka je také solidní. Konec působil možná až příliš pohádkově, ale i tak mě mrzí, že už neuvidím žádnou další epizodu. Tento seriál si sledovanost zasloužil. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Příště bych prosil rodinný seriál z prostředí pošty - něco dramatického o celé dynastii pošťáků, vše s podkresem kouzelné hudby Karla Svobody. Dále bych prosil mysteriózní seriál z prostředí záchytné stanice, nějaký sitkom ze života hovnocucářů, krátké skeče z kafilérie, několik televizních inscenací na téma pracák (třikrát s Miroslavem Donutilem by stačilo), nějaké etudy z prostředí malé večerky (drama mezi starou cikánkou a prodavačkou z večerky s full kontaktem tří bezďáků si prostě o to říká), a konečně telenovelu z prostředí jedné nejmenované arcidiecéze. Vidím to v barvách: Naďa přijela z křesťanského tábora a setkává se s Milošem, čtyřicátníkem, který žije se svou matkou v jednom z žižkovských činžáků. Miloš byl dříve trestán za frotérství. O Naďu projeví zájem také místní farář Hakunďěk, který přitom chodí s Josífkem, farním kuchařem v invalidním důchodu. Rozehraje se milostný čtyřúhelník pod taktovkou zkušených tvůrců, kteří mají na svědomí takové sqosty jako jsou seriály Periférie, Čekárna, Nádraží a další. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jedna je za krasnou Terezu, na kterou je radost se divat - myslim vizualne. Jinak nepozivatelne...leda jako experiment s vlastni psychikou. - - - aktualizace rijen 2012: porad byl zrusen, udajne spatne nacasovani atd, nicmene dovolim si osobni nazor - podle me propadl diky tomu, ze lidi uz na takovehle veci proste nechteji koukat. Vetsina protagonistu/postav je absolutne odtrzena od reality, a navic chovajici se minimalne "zvlastnim" zpusobem...abych byl teda pokud mozno slusny... ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na Obchoďák jsem byl velmi zvědavý. Trochu jsem se obával, aby se nezařadil k českým "nesmyslným" seriálům typu Ordinace v růžové zahradě nebo Cesty domů. Po pár úvodních minutách jsem mohl být klidný. Postupně stále více potěšen. Výrazným plusem je výborné herecké obsazení. Nejvíce se mi líbí Alena Vránová, která podala vynikající výkon. Vtipný je i Pavel Kříž nebo Taťjana Medvecká. Čekal jsem, že větší prostor dostane Ondřej Sokol, ale třeba budu postupně příjemně překvapen. Dalším je to, že Obchoďák vzešel z pera Lucie Konášové. Díky tomu mu nechybí velmi vtipné hlášky a scény. Seriál se odehrává v atraktivním prostředí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • I když se natáčelo v reálném obchodním centru v Praze, dokázal štáb natáčet za běžného provozu centra za bílého dne. (Boucek)
  • V seriálu si zahrál i bývalý hlasatel České televize Alexander Hemala, který není uveden v závěrečných titulcích. (M.B)
  • Vzhledem k tomu, že natáčení s Barborou Munzarovou začalo ještě před její nehodou na motorce, stihl s herečkou štáb natočit okolo 160 obrazů, přičemž 1 natáčecí den přitom vyjde přibližně na 300 tisíc korun a stihne se přibližně 10 obrazů. Nešťastná nehoda herečky tak přišla TV Prima na přibližně 5 milionů korun. (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama