Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - David Goyer měl sen, ve kterém se mu zjevil renesanční temný rytíř, a k mému nemalému překvapení se tahle vize probouzí k plnému životu. Italský svět rozkvétá s každou další epizodou a díky atmosféře uchvacujícího mystična, dokonale charismatickému Tomovi Rileymu nebo příjemně slizkému Blakeovi Ritsonovi je radost rozkrývat všechny rébusy nebo zkoušet vynálezy, na které lidstvo dosud není připraveno. 2. série - 90% - Rafinovanější než by se při všech dějových veletočích, slibovaných nepřátelích, neviditelných spojencích a nových lokacích mohlo zdát. Scénáře si s historií hrají tak obratně, že pevně zafixované body dějin jen opatrně podemelou, zasadí divákovi do hlavy pár pochybností a v kombinaci s dialogovým třením Leonarda s Riariem vytváří dokonalou cestu plnou dobrodružství, mořské soli, pralesního vlhka a příjemného mrazení v zádech. Maximálnímu hodnocení brání snad jen trochu uspěchané finále a fakt, že šokující pointa posledních minut mi přišla očividná už nějakou dobu zpátky a nejsem si jistý, jestli právě takový zvrat chci v dosud zcela neotřelém seriálu vidět. 3. série - 90% - Po dvě epizody se bortí tajemný háv dosavadního vyprávění a démoni hlavního hrdiny dostávají čistě válečné obrysy - aby se obratem všechno vrátilo do starých kolejí plných vizí, snů, předurčení a mystiky. Bohudík. Houstnoucí třenice s Labyrintem je mi totiž daleko bližší a na každém kroku je cítit, že Leovo poslání se chýlí ke svému konci. A je to konec občas bolestivý, občas překvapivě zábavný (úžasná linka se Sophií), ale hlavně osudový a rozechvívající přesně tak, jak si majitel nejnadanější mysli své doby zaslouží. Svět dávné Florencie pro mě zůstává světem opojně magickým, ale o to víc si ho vážím za to, jak upřímně si v něm všichni přátelé, nepřátelé i lásky hlavního hrdiny hledají své místo na světě. A právě to je někdy ta nejtěžší věda. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria : 70% Pilot odštartoval veľké očakávania, ktoré po ôsmich dieloch naďalej ostávajú len očakávaniami. Da Vinci trpí prevažnou väčšinou nedostatkov moderného seriálu - jednorozmerné postavy (snáď až na Giuliana, ktorého mali tvorcovia potrebu zabiť 2x), preplácaný a mierne stupídny dej, v niektorých situáciách ťažko uveriteľné počínanie postáv - áno, na mysli mám mimo iného zajatie Riaria a jeho nezlikvidovanie, napriek tomu, že je v podstate hlavný záporák série - a mnoho iného. Vyzdvihnúť však musím výber hercov, ktorým role sadli excelentne, snáď až na výnimku Lorenza, ktorý mi svojim akcentom niekedy pripomínal smiešnu a nepodarenú imitáciu Tyriona z GoT. Napriek všetkým spomenutým mínusom sú však Da Vinciho Démoni pozerateľným oddychom - s vypnutým mozgom a popcornom v ruke. Uvidíme, či ma o rok presvedčí druhá séria, že stojí za to. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:*** Zprvu rozpačité dojmy ze seriálu vynahradí druhá část první série. Z prvních seznamovacích dílů se stává drsný boj o vládu ve Florencii, v němž už nestačí jen pouhé Da Vinciho triky a podivné vynálezy. Umírají lidé a situace přiostřuje. Nemohu se zatím rozhodnout, jak moc mi vadí tato změna, možná bych raději sledovala bezstarostného Leonarda, jeho vynálezy a malby. Možná bych ocenila větší historickou přesnost (vadí mi sluneční brýle, sklenice z čirého skla, atd.), což je možná to, co mi brání v udělení plného počtu hvězdiček. Musím však přiznat, že právě přiostření situace a probleskování budoucího děje díky Leonardovým vizím, je jistým návykovým lákadlem, proč nepřestat sledovat. 2.série:**** Ukončení první série bylo opravdu skvělé, hned z několika důvodů, které nechci spoilerovat. Díky otevřenému konci si první série může dovolit akcí nabitý rozjezd, trochu Leonardových kouzel a další a další zápletky, které chcete rozmotat. Tady se dá bezpochyby odpustit lacinější zpracování. Tohle už je opravdu propracovaný seriál hned s několika zajímavými dějovými linkami. Uvidíme, jak se je scénáristům podaří ukočírovat dál. Druhé sérii velmi prospěli nové lokality a rozdělení různých dějových linií. Tady se již bojuje na více polích a je na co s dívat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tahle ambiciózní historická řež zatím tak docela nevychází. Co jsme ale vlastně od Goyera čekali? S kariérou tohohle pána je to jako na té nejdivočejší horské dráze. Snad se ze seriálu časem stane něco víc, než jen tupý dobový výplach o jednom z nejtalentovanějších lidí všech dob, ostatně může asi být už jen lépe. Kde je ta slibovaná akce, jíž byly nabité trailery? Lepší dvě se slibným příslibem do budoucna. 1st season: Zabijte mě, začlo se mi to líbit. K bedně kýbl pop-cornu, kašlat na dobové reálie a bavit se. Bavit se, bavit se, bavit se. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Ne, tohle není vážně pro mě. Stejně jako mě neoslovila drtivá většina moderních historických seriálů s důrazem na intriky a se, nechytil se u mě ani můj oblíbenec Leonardo. Show sice nabízí dostatek originality proto, aby vykouzlila úsměv na tváři, nicméně v ostatních momentech se zvrhává k laciné kopírce a sebestřednému nic neříkajícímu blastu. Navíc to zpracování nebostojí ani v porovnání s kteroukoliv epizodou dvojkové série Assasins Creed. Takže po pilotu za rovných padesát. Dám tomu možná ještě časem šanci pokud se seriál chytne, avšak je mi jasné, že si své diváctvo tahle sonda do pseudohistorie najde. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama