Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (245)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Podla mna pecka. Drsne. Dokonca by som povedal ze na mainstream mega drsne. Pacilo sa mi ako si to vytvaralo pribeh. Budovanie napetia je super. Ortega mohla by trochu lepsie zahrana, ale stvarnila ju aspon sexi herecka co sa nevahala vyzliect. Inak su tu super postavy. Sam Kovacs ma bavil. Poe bol dokonaly. Slizky sikmooky killer tiez sadol ako rit na serbel. Jedine co mi trochu kazilo serial bola sestra. Na konci to uz s nou bolo trochu chujne. Som zvedavy na druhu seriu. Davam zatial slabych ale vzbojovanych 5*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Takhle dokurvit a převrátit naruby zajímavou knižní předlohu, tomu říkám umění. Působivý bladerunnerovský vizuál chcípl na pochybný konstrukt seriálových tvůrců. Dejme tomu prvních 5, 6 dílů ještě cajk (ale musel jsem si šroubovákem vyšťournout z hlavy tu knížku), od 7. dílu šel celý příběh do totálních sraček. Jak to začalo zajímavě, skončilo to jako hloupý, nesmyslný a přepálený béčko. Showrunnerce prosím vyměnit stázi! ()

Reklama

koxin 

všechny recenze uživatele

Odvrácená stránka nevyhnutelného technologického vývoje a jeho následků v zbořených základech dnešní společnost. Je neskutečné, kam až tvůrci zašli. Altered carbon dokazuje, že není nutné vidět stříkat krev a vnitřnosti téct, abyste znechutili diváka. A v takovémto světě o to lépe vynikne láska, která příběh od začátku pohání, ač vám to ukážou opatrně až v pozdějších epizodách. Doufejme, že se případné další série s vyšším budgetem neodchýlí a neudělají z toho pouze efektovou záležitost, byť třeba za pořádný soundtrack bych byl rád. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriálový Deus Ex aneb vykrádačka, která si půjčuje u těch nejslovutnějších kolegů (nejen) kyberpunkového žánru; stylizací počínaje a klišé, dějem či tématy konče. Výprava vynikající, akce samoúčelně násilná. Což by tolik nevadilo, kdyby šlo aspoň o akci přehlednou. To však vždy není ten případ. Každopádně i přes pozvolnější rozjezd to zmíněný mišmaš vypůjčeného kombinuje více než zdatně a to především díky druhé polovině, která po všem tom kyberpunkovém pozlátku a násilí sympaticky staví na funkčních emocích a osudovosti. Má to tedy sice nepřehlédnutelné bugy (a potenciál zatím rozhodně není naplno využit), ale zdrojový kód je napsán sakra dobře. Což u žánrovky potěší vždy; speciálně pak když to platí o zástupci jinak spíše opomíjeného žánru. | S1: 4/5 | ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vizuálne Blade Runner do ktorého sa napasovali inšpirácie od rôznych iných sci-fi kúskov typu Repo Men, Náhradníci či Vyměřený čas. Chválim, že do seriálu kde telo = pouzdro zakomponovali necenzúrovanú nahotu. Ten prístup postáv mal byť však ešte s menším ostychom, aby to korešpondovalo so skutočnosťou, že telo nie je intímnosť, ale majetok (pridelený/vybraný). Väčšinu času sa zoznamujete so svetom a jeho rozmanitosťou, pravidlami, spoločenskými vrstvami. Do toho vstupuje hlavne akčnosť (bitky, streľba, mučenie). Najmenšiu časť tvorí detektívna zložka, ktorá to všetko drží pohromade. Vďaka atraktívnosti prostredia, pestrosti príbehu (občasné časové skoky, výmeny tiel,...) som si sledovanie užil. Do 5* však dosť chýba. Žiadnu postavu (či už herecky, alebo scenárovo) som si neobľúbil. Plná nahota je fajn osvieženie do TV sveta, kde sa š*ká a spí v podprsenkách. Ale herečky bohužiaľ krásou práve nehýria. Boli proste schopné odohrať čo mali a zároveň pritom ochotné všetko vytrčiť. Zápletka je zaujímavá a dobre premyslená, ale na prdel nikoho neposadí a akčné scény rozhodne nie sú áčkovej kvality. Napriek výtkam 4* sci-fi mix, ktorý dokáže dobre klamať telom. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Každá epizoda 1. série je pojmenována podle jednoho z klasických filmů ze žánru Film Noir, což byl žánr populární v letech 1941–1950. (Tomas_TM)
  • Joel Kinnaman, představitel hlavního hrdiny Takeshiho Kovacse, musel strávit každé ráno 90 minut v maskérně, aby maskéři zakryli jeho tetování na těle. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama