Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 3
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

Darth_AK

já netvrdím že impérium tu nemělo být vůbec, ale nemělo být tou hlavní hrozbou. věci šli udělat elegantněji. co těm ikonickým a známým věcem prostě otočit strany. bylo by zajímavé kdyby leitmotivem nové trilogie byly otočené strany. to co nám původní trilogie zafixovala jako "dobré" by teď bylo "špatné". "bad luke" je asi skutečností a ten nápad se mi líbí (však už to bylo načaté v ep6) ale mohli jít ještě dál a třeba backstory mohla být, že uvnitř nové republiky nastal rozkol. byla by tu nějaká postava á la borsk fey'lya která začala vystrkovat růžky a nakonec se s novou republikou rozešla a postavila si vlastní armádu a tak by se staré známé stroje jako mon calamari křižníky, x-wingy, a-wingy ale i termín "rebelové" mohly prohodit strany a hrát za ty zlé. a původní republika zase používat stroje, které víc těží z imperiálních technologií. však by i byla celkem zajímavá zápletka, kdy by museli překonat averzi a z holé nutnosti požádat zbytky impéria o pomoc.

 

chissové jako hlavní záporáci taky zní celkem dobře...yuuzhan vongové už jsou trochu na delší debatu. zase nemám disney za zlé, že se nepokusil o nic tak radikálního

 

souhlasím že impérium už by nemělo mít nic společného s temnou stranou. navíc by jim slušela nová image v detailech jako: bylo by na nich víc patrné že jim chybí zdroje a museli udělat spoustu ústupků. starší stroje i nějaké viditelně poslepované ze zbytků. a rozhodně by z holé nutnosti do svých řad pustili emzáky

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

tomalakis

Ale prd, ne že bych s tebou nesouhlasil v některých věcech v názoru na VII - pleteš se co se týče zbytků Impéria. I ve starém EU po Endoru nic nekončí. Je to taky blbost. Protože Impérium bylo obrovské a po porážce u Endoru zůstalo několik velkomoffů a admirálů, kteří převzali moc nad velkým množstvím sektorů, načež se museli Rebelové tvrdě probojovávat na Coruscant, než ho vůbec obsadili. Samotné Impérium nikdy nezaniklo, jen se v roce 17 ABY smrštilo na Imperiální zůstatek. A tak by to i mělo být. Impérium jako nástupnický systém Staré republiky nemohlo jen tak zaniknout.

V čem je chyba v novém kánonu je naopak to, že Impérium kapituluje v podstatě rok po Endoru. Je to to totální chujovina, tak obrovský útvar by se ani po tak obří porážce nevzdal Rebelům. 

Co nedává smysl víc než existence Prvního řádu, je jeho vedení - pokud jsou to uprchlí důstojníci, proč zase poslouchají někoho, kdo vládne temnou stranou? Podle mě uprchlá armáda by se reorganizovala do ryze vojenského útvaru a se Sílou už by znova nechtěla mít nic společného. Úplný bullshit je existence Resistance bok po boku Nové Republiky, to musel vymyslet někdo hodně na drogách. 

No každopádně to, že by Impérium mělo být po 6 na kolenou je naprostá blbost také. Ale zároveň máš pravdu v tom, že se měl vynořit nový nepřítel - třeba Chissové s Thrawnem ve vedení, nebo klidně myšlenka Yuzhaan Vongů, tvorů, kteří přicestovali z exilu sousední galaxie a jako tajfun se vřítí do novorepublikového prostoru. První řád ani nemá žádný originální kus techniky, v tom s tebou také souhlasím. 30 let jen seděli na zádeli s tím, co jim zbylo po Impériu.

na příspěvěk reagoval tomalakis

 (hodnocení, recenze)

kamigava

Já myslím,že Vader byl něco jako vozíčkáři a handicapovaní z našeho světa,Precijenom nemít nohy,ruce a špatný dýchací trakt ..to vše tomu napovídá,jenže lidi do dneška tuto postavu nechápou.Síla všem handicapovaným a paraolympionikum po celém světě.

 (hodnocení, recenze)

Potom Han,Leia i Luke jsou starší.Mají víc vrásek a šedin.Také víc tuku a mastných omega 3 kyselin v krvi.A co se týče Diabetes mellitus tam to má Luke nahnutý daleko víc než v NH.

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

největší chyba už je v tom že úplně ignorovali ep6 a přivedli zpět impérium. to už se bohužel vrátit nedá. nová trilogie hlavně potřebovala nové záporáky, novou backstory a zatím jsme doslova tam kde jsme byli před 40 lety. nejen že impérium není pokořené, ale je ještě silnější než bylo kdy předtím, přitom po ep6  mělo být na kolenou. já bych imperiálním zbytkům nedal ve filmu větší úlohu než cameo. celej koncept "první řád vs resistance" je totálně ubohej a pro mě potápí celou trilogii. tohle neměl být spin-off. tohle mělo posunout ságu někam dál. bohužel neposunulo. takže zase máme rebely proti impériu. star destroyery, tie-fightery, hvězdy smrti. serepetičky co všichni znaj a dobře se prodávaj. dojení hloupejch ovcí

na příspěvěk reagoval Darth_AK

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

bb 8 je pohyblivější... :D ty máš má snad i smysl pro humor. to je stejně originální jako ještě větší hvězda smrti :D celej štáb dyzajnérů to musel vymejšlet

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

kamigava , Merengues9

Mně Kylo zprvu přišel jako nejvíc na shit postava, ale momentálně mi jeho charakter přijde nejzajímavější. Mám k němu fakt jen ty výhrady, co se závěrečného souboje týče, jinak je to zajímavej charakter a baví mě (hlavně jeho "ragequity")

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Vader měl velký potenciál, aspoň že ho pořádně ukázal v Rogue One. :-) Taky věřím, že se Kylo stane silnějším soupeřem. Jeho hněv je úplně jiný než měl Anakin. Ani se odevzdal temné straně jen aby zachránil Padmé, Kylo ochotně vzhlíží ke Snokeovi jako k moudrému rádci a zřejmě pomohl vyvraždit Lukovi poslední Jedie a nakonec zabil vlastního otce. Ten chlapec tu temnotu asi fakt bere vážně... 

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

kamigava

Umí, v V ji pohltil rukou. Navíc kylo nezastavil blasterový výboj, ale pouze náboj, což by měl uživatel Síly zvládnout na pohodu. To že to vypadalo cool je věc druhá, ale Vader by to zvládnul taky levou zadní.

na příspěvěk reagoval kamigava

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

tomalakis

Poprvé v dějinách Star Wars jsme svědky nahodilého skákání do hyperprostoru, bez jakýchkoliv výpočtů, nebo naopak přistávání v rychlosti hyperprostoru. Takovou blbost jsme tu ještě neměli. Naštěstí v Rogue One toto univerzium dále pokračuje v rozšiřování tohoto nesmyslu.

Ale abych jen neškodil, nový jsou rataři, design Kylova meče není dvakrát originální, ale novej je taky, BB-8 a nejvíc originální je vliv Luka na celý film, to zaskočilo i mě a myslím si, že už jsem originálního vyhrabal dost. + dávky v rychlenafukovacím jídle a scéna "Its the Resistance" je skutečně pěkná.

 (hodnocení, recenze)

kamigava

Bb8 je víc pohyblivý než r2d2...když už sme u tohoho debilniho srovnávání.Což není nic víc než provokace od blbečkü pod náma. :-)

na příspěvěk reagoval kamigava, tomalakis

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tomalakis

Chewbaccaův totální nezájem reagovat, na princeznu Leia a být ji tak morální podporou, po smrti Hana Sola. Prostě kolem ní prošel s tím že na to totálně sere. 

na příspěvěk reagoval tomalakis

 (hodnocení, recenze)

SW je jako Pelé.Obojí nemá konkurenci. Hehe.

 (hodnocení, recenze)

Pelé je nejlepší fotbalista.Koukal sem na jedno video na youtube. :-) :-) Jinak fotbalu nerozumím.

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

Merengues9

Já nehodnotím fotbalovou kvalitu, jen chci říct že třeba Best a Gazza jsou ve Velké Británii taky dost známí a populární. V Jižní Americe mají zase svoje favority atd. Ale myslím, že tahle debata sem nepatří a nemá zde smysl. 

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama