Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 3
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Čo toto ma s čím čo akože spoločné? Alebo len intenzívne pracuješ na tom, aby ťa už v žiadnom ohľade nebolo možné brať aspoň trochu vážne?

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

vodkasesemte

Za a) bych se vyhradil proti výtkám na moji generaci, výkon a chování jedné herečky neurčuje povahu celé jedné generace - navíc si myslím že Daisy je úplně v pohodě.
b) Killduku, že zrovna ty se divíš, vždyť ten názor na moji generaci je úplně totožný s tvým.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

vodkasesemte

To jako, ze je umela v kazdem filmu, ve kterem hrala, nebo jenom ve SW? V nekterych scenach dost mozna umela je, ale to byl uz i Neo v Matrixu pred 17 lety. ;-)

vodkasesemte

vodkasesemte (hodnocení, recenze)

Jste taky toho názoru, že hlavní představitelka je umělá? Podívejte se, jak se hýbe. Jako by ji zrovna nedávno učili chodit. Neříkejte mi, že jsem jediný, který si toho všimnul. Mám teorii, že vaše generace už nepozná člověka. Stejně jako ztrácíte lidskost, ztrácíte i pojem o tom, jak má člověk vypadat. Ta pozvolná indoktrinace se aplikuje ve společnosti, tak proč né v genetice? Na konci času má být na zemi víc hybridu než samotných lidí. Proč kostel nebije na poplach?

na příspěvěk reagoval Duncan66, Darth_AK

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

tomalakis , Duncan66

Neříkám nic o tom, jestli se scénáristi rozhodli špatně nebo správně. Sám vytýkám epizodě VII spoustu věcí, přesto jsou tam skvělé scény a mám z toho filmu dobrý pocit. Jen jsem narážel na to, že dnešní diváci jsou schopni hejtit vše, protože nikdy všem člověk nemůže vyhovět. Souvisí to taky s tím, že dnešní doba diváky strašně rozmazluje. my byli rádi, když jsme sehnali film na vhsce s jednohlasým dabingem. :-) A jinak, ano, mě stačí, čím víc star wars, tím líp, protože star wars je pořád jistou zárukou kvality, nebo aspoň nadprůměru. :)

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Šimpy

tak pokud nekomu staci a je pro nej v podstate jedinou prioritou "cim vice star wars, tim vice adidas", tak pro takoveho opravdu nema cenu resit cokoli, jen datum premiery dalsiho a dalsiho filmu :D

na příspěvěk reagoval Šimpy

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

to by nebyl moc dobrý nápad. Jake Lloyd je postavou dost maličký a v obličeji vypadá i jako dospělý dost chlapecky. z něho by moc přesvědčivý Vader rozhodně nebyl. nehledě na to, že fanoušci by by tehdy nevydrželi čekat na další epizodu déle než ty tři roky. podívej se dnes, rozestup mezi epizodami VII a VIII jsou pouhé dva roky a děcka z toho stejně šílí :)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Šimpy

souhlasím kritizovali by jiní, ale bylo by to totéž. co jedni chválí, druzí odmítají, a naopak. ale já stejně stále žiju v přesvědčení, že některá kritika je oprávněná a jiná není, a pak jde jen o to umět to rozlišit.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Eodeon

Obávám se, že diváci by kritizovali i originálnější pojetí sw. Kdyby scénáristi přišli s novým příběhem, který by jen navazoval na původní trilogii,  impérium by mělo malou roli a podobně, tak by se vyrojila stejná vlna hejtů jako teď. Akorát by vykřikovali "Proč tu není Imperium?! Tohle už nejsou star wars! my chceme ultimátní zbraň jako byl hvězda smrti!". Prostě chci říct, že se vždycky nakde někdo, kdo bude kritizovat, dnešní doba a internet tomu jen prospívá. Místo, aby fanoušci byli rádi, že můžou chodit do kina na další Hvězdné války.

na příspěvěk reagoval tomalakis, Eodeon, Duncan66

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Byl vůbec někdy na SW celebration? Hayden se z toho už nějak dostal a ukázal se letos po 12 letech. :-) Role Anakina je tak nějak prokletá.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

kamigava

Jake je na tom teď hodně špatně. A je lepší než Hayden ve II, ale než ve III ne. Navíc se to tak nedá posuzovat, dětský výkon a dospělácký.

na příspěvěk reagoval kamigava

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Podle mě ten malej kluk není lepší jak Hayden ve dvojce. Nevím, jak ten Jake vypadá teď, ale tak dlouho čekat asi nemohli. Bylo mu jen 10 let když hrál v E1. 

na příspěvěk reagoval Darth_AK

 (hodnocení, recenze)

kamigava

Tak dvojka je ale zásadní když se bavíme o jeho herectví.Ono když je i malej kluk lepší je něco 100% špatně.

na příspěvěk reagoval kamigava

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Ve dvojce byl slabší, ale ve trojce dospěl a zahrál skvěle rozpolcení mezi temnou a světlou stranou a jeho přeměna ve Vadera mě bavila. Jeho pohled, co mám na profilovce, vyzařuje tolik emocí, že nepotřebuje ani žádná slova či cool dialogy. Pokaždé když se na něj podívám, vidím v něm velkou Sílu a Vadera hned za tím. Snad se vrátí v TLJ jako duch. :-)

 (hodnocení, recenze)

kamigava

Já zastávám názor,že se mělo počkat až Jake Lloyd zestárne.Nemusel by ho nahrazovat podprůměrný Hayden..a jeho první představení v Útoku Klonových válek..taky tak dopadlo.A jeho šilhàní v 3ce není o moc lepší.

na příspěvěk reagoval kamigava, Eodeon

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Vím, že máš rád z nějakého důvodu E1, ale u mě je na poslední místě s RO. :D Přijde mi to hodně dětské, ale jako malému mi to nevadilo. BTW - viděli jste video od SW Theory - What if Anakin liked sand? :D řezal jsem se smíchy při: "I sense so much sand in you, young Skywalker, fear of losing the sand is a path to the dark side!" - Yoda :D Anakin: "You underestimate the power of the Sand!" 

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

S tím malým Anakinem to byla ironie ne?? :D Hayden v E3 je nejlepší. 

 (hodnocení, recenze)

A je vidět,že funguje.Rey to má podobné a Jyn Erso to stejný.Avšak v tomto ohledu je Skrytá Hrozba nejlepší.Tam se to povedlo nejlíp.

 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Já nemám problém s prequelama.Je to poplatné své době a Skrytá Hrozba má pořád něco do sebe.Malej Anakin je ten nejlepší Anakin.Odloučení od mámy mě přijde jako perfektní akt..

na příspěvěk reagoval kamigava

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

kamigava

To by musel přežít až do IX. Jinak teď jsem byl v hračkářství v Brně a vypadá to že budeme mít bitvu s AT-M6 dost podobnou Hothu. Nerad to říkám, ale to LEGO na to přímo odkazovalo. Jestli je libo, mohu v pondělí vyfotit.

na příspěvěk reagoval kamigava

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Tenhle argument miluju "Tak si zkus něco zazpívat sám". "Tak si něco natoč sám." To je úplná blbost. Abych mohl něco kritizovat, tak to nemusím umět. Takže abych kritizoval politiky, tak musím sedět ve sněmovně, abych mohl nadávat, že jsem seděl dlouho na úřadě, tak musím první být úředník, na kritiku filmu musím být režisér, na písničku zpěvák a pokud se mi nedejbože nelíbí hudba k filmu, tak bych měl být skladatel. Skvělá logika!

Víš Killduku, já ti tu VII klidně pochválím, ale s tvým přístupem, kdy na tom filmu nevidíš ani špetku něčeho špatného, zarytě odmítáš inspiraci z čehokoliv a je ti proti srsti i malý kousek kritiky, tak se pak nediv. Já taky nemám náladu furt čumět na tvoje protivné a uražené komentáře. Že by jsi třeba zkusil napsat něco pěknýho o prequelech? Já tu chválím Kyla, nástup Resistance, ale tak ten film je sakra okopírovaná IV s BLBÝM scénářem! J.J. je skvělej režisér, ale jako scénarista to prostě neumí! Co je na tom tak těžkého pochopit?! Mám rád Star Wars, rád se podívám i na VII, ale ten film má prostě hromadu chyb, které nebudu přehlížet jen proto, že je to "nástup" a že to krásně "odkazuje" na starou trilogii.

Omlouvám se že už zuřím, ale je to jak mlátit hlavou do zdi. Kdyby jsi přestal se sarkasmem, snažil se trochu o kompromis, hodně by to pomohlo. Já naopak tvoje fanouškovství k originálům oceňuji, despecialized edici jsem neviděl a je to něco, v čem jsi lepší. Ale já zase tuším, co by se hodilo z EU. Vadí ti to, že je mi 17 a vím o něčem víc než ty?! V čem je problém?

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama