Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 662)

Lima 

všechny recenze uživatele

Předchozí ´Rogue One´ mě nadchlo, protože učinilo odvážnou odbočku, vykašlalo se na Sílu a ukázalo válku jako něco, co zatraceně bolí. ´Last of Jedi´ naopak zase vrací Star Wars ke kořenům, k odkazu páté episody. Ať jde o lokace (bílá planeta) ,Síla je tu hmatatelná (na rozdíl od Abramsova filmu), rozvržení Síly dobra a Síly zla se překrývá (hlavní postavy o sobě a významu Síly pochybují) a vůbec jde o nesrovnatelné zlepšení oproti sedmé episodě. Ať jde o zacházení s postavami (Kylo Ren je konečně charismatický badass a ne puberťácký spratek z Bradavic, který vypadal v Abramsově filmu, jako by mu právě ukradli kouzelnou hůlku), o scénář , který je spletitý a zajímavý, že se těšíte na každou další scénu (výcvik Rey a její hledání sebe sama na opuštěném ostrově s Lukem považuji vůbec za to nejlepší, co tahle série nabídla) a konečně také přišel humor, který tak zdobil stařičkou trilogii. Takhle to má vypadat! Takže abych to uzavřel – pro mě jde po ´Impériu vrací úder´ o jasně nejlepší zářez do Star Wars univerza. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A co na to Mistr halogenů? Inu, poté, co předaleké galaxie na stranu Temnou přešly, když zrádce mrzký Jirka je ničiteli všeho Darth Disnymu zaprodal, já beznaději propadal, a že všechno v piči jest se smutně domníval. Výraz vy mi ten promiňte, já vskutku, kurva, rozhořčen byl. Zvlášť když neumětel sériový, Abrams zvaný, zpočátku unyle a nudně Hvězdu Smrti vykrádat se jal a Star wars ve Star bores hnusně pokřivil. Pak však Rogue naděje svitla, že ne vše ztraceno jest, neboť rovnováha vládne a vždy dva musí být – mistr a babral. Nyní Jedi poslední z prachu zatracení povstal, a ač Jirka úplně není to, Síle sílu a důstojnost Rian ten alespoň trochu navrátil. A že nám teď pizda jediovatá slizká, negr, cigoš a ťamanka odpudivá korektně galaxie z područí jelimana směšného zachraňují, skoro nevadí ani, a já jebat říkám. Když příběh svižný a zábavný je, nechť klidně se Kylo s Huxem příště i do prdelí píchají. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to zase a kletba Star Warsů se u mne neprolomila a opět jsem prožil 150 minutové martýrium. Jedi, První řád, Síla, Skywalker, Odboj, Obi-Wan, to aby člověk potřeboval speciální slovník, aby se ve všech pojmech vyznal a orientoval. Vtipné mi to nepřišlo vůbec, akce je minimum a je velmi nezáživná, efekty na mě působí jak z 90. let, příběhově nezajímavé a tempo utahané. No nic, tohle jsem protrpěl a dalšímu dílu šanci už nejspíš nedám. Star Wars je jediná velká filmová série, která mne naprosto minula a její zájem nechápu do teď. 20% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Konečně nová verze Hvězdných válek, na kterou jsme tolik let čekali. Zatímco Síla se probouzí a Rošťák jedna byly obstojné, ale poměrně zapomenutelné akční filmy, které se v konečném důsledku ani nemusely honosit přízviskem Star Wars, tak Poslední z Jediů jsou Hvězdné války v nejlepším... 150 nabitých minut dějem, řítícím se v neúnavném tempu s příměřenou dávkou nových postav i důstojných odkazů na staré legendy. Epizoda VIII není dokonalá, ani převratná, ale osobně se nemohu zbavit pocitu, že pokud si některé Star Wars budu chtít pustit znova, bude to buď Epizoda III nebo VIII. 8/10 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

On je trochu problém v tom, že v předaleké galaxii se nachází mnoho bilionů lidí/příšerek. To, že v prvních šesti dílech veškeré galaktické dění ovlivňuje několik málo výjimečných jedinců, se dá pochopit, jelikož sledujeme v podstatě polobohy ve formě rytířů Jedi a Sithů, kteří mají nadlidské schopnosti. Jenomže tady se z těch bilionů lidí vybere nějaká random Číňanka, co myje na vesmírných lodích hajzlíky a my máme najednou věřit, že zčistajasna je ona ta, kolem které se začne dít všechno důležité? Vždyť je to k smíchu. Je tu několik zajímavých a několik nezajímavých věcí. Přežití Leiy mě naprosto odrovnalo (negativně), dění okolo lamače zámků úplně zbytečné (na druhou stranu bylo překvapivé (ne)vyústění), debaty Kyla s Rey byly fajn, ale postrádal jsem tam překvapivější rozuzlení. Opět je to pouze variace na úplně to samé z Návratu Jedi. Dění na irském ostrově bylo hezké, ale obávám se, že to bylo to jediné, co si budu nějak pamatovat. A ta náhražka za R2D2, co neustále plní roli deus ex machina, je taky na pěst. Nakonec dám přeci jen o hvězdičku víc za Johna Williamse, protože ten mě překvapil. Tak nějak jsem předpokládal, že už tentokrát nic zajímavého nebude a on vyplodil nejen jeden, ale dokonce tři nové zásadní nápady. Klobouček. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (55)

  • Natáčení probíhalo od 15. února do 22. července 2016 v Chorvatsku, Bolívii, Irsku a Anglii. (Varan)
  • Na plagáte sú všetky postavy umiestnené tak, aby tvorili tvar masky Dartha Vadera. (WalterIK7)

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama