Reklama

Reklama

Vařte jako šéf!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2013, 25 min

Režie:

Jiří Charvát

Kamera:

Adam Kruliš

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich

Obsahy(1)

Nejrespektovanější kuchař u nás několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Správný kuchař musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti – a zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, které pozvednou vaše kuchařské schopnosti. Dostanete v ní tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, lehká jídla, gril a saláty, ryby a těstoviny dostanou tři mladí kuchařští učni – a s nimi i vy – od Zdeňka Pohlreicha užitečně informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Nenechte si proto ujít jedinečnou novou kuchařskou show a povzneste spolu se Zdeňkem Pohlreichem své kuchařské schopnosti na umění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že pan Zdenda Pohlreichů nemá k nadávce nebo sarkazmu daleko, ale ví o čem mluví a jak amatérům tak i kuchařům z povolání - v zemi české, jistě prospěje špetka umu kulinářského, kterým Zdenda oplývá. 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Klidně hodnotím podle prvního dílu. Vím, že Zdenda nezklame. A tenhle tisící sedmý pořad o vaření navíc vypadá, že je velmi kvalitně připraven, resp. zpracován. Jako ty pochutiny, které tam včera připravili. Bavilo mě to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdenda radí a nezklame. Může vykládat a krájet/sekat/potírat/míchat cokoliv a stejně člověk dostane solidní chuť. Pohlreich to prostě má v sobě, ačkoliv si ho divák samozřejmě oblíbil primárně coby chlapíka s neuhlazeným slovníkem, jak brečí nad retro oblohou a fritovací kulturou. Tady nevštěpuje základy pro kvalitní fungování podniku, ale jednoduše naznačuje, že rozvařené špagety nebo vysušený losos nejsou tím, co by mělo omámit strávníky. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Svojrázny kuchár Zdeněk Pohlreich je hviezdou českej súkromnej televízie Prima. Keď som ho prvý krát videl v roku 2009 v projekte "Áno, šéfe", tak som len čumel, že čo je to za exota. Zdalo sa mi ako keby Fantomas vyjebal strýka Festera do prdele a ten po deviatich mesiacoch vysral tohto namysleného vulgárneho kreténa. No ale bolo to aspoň niečo nové. Avšak všetky tie ďalšie narýchlo zbúchané pičoviny v ktorých sa Pohlreich objavil ma už vyložene srali. Tento ušmudlaný chlap sa mi fakt sprotivil. Stal sa z neho neznesiteľný odpad! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Šéfko nám zde ukazuje tu lidštější část svého přirození. Vypadá to, že umí i vařit! Tím bychom měli vyčerpánu onu pověstnou špetku chvály, kterou je záhodno každý komentář přikořenit. Kde se Pohlříší dobral oněch tří řitních alpinistů? Tentokrát asi nejde o nejbližší příbuzenstvo, které by nasadil do honu o korunky.... Přerostlý šprtajzlík, vyblitka a nablblo jsou nejspíše pečlivě vybranými absolventy nějakého jeho klohnícího kurzu. A svou roli plní dokonale, Zdenda mezi nimi intelektuálně vyniká jako Sheldon mezi makaky. Škoda, že nemají na čelech vytetovánu, či lépe přišroubovánu, nějakou tu reklamu, ideálně v provedení neonovém. Jinak nás totiž provádí veškeré její druhy od začátku kvedlání až do jeho hořkého konce. Poté, co jsem byl šestkrát upozorněn, že nemám opomenout onu radostnou novinu, ten předěl v dějinách gastronomie, prostě fakt, že vychází další šéfova bichle, se obávám, že na to vážně jen tak nezapomenu. Snad mi pomůže několik dalších desetiletí úporné psychoterapie. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tři pologramotné čtvrtvařečky a jejich servilní žvásty a orgastické výkřiky u vejce, které je sice ztracené, ale přesto je vidět na kulajdách a jiných srajdách. Přeze všechno si myslím, že averze jistého gurmána a seržanta Kulyka k šéfovi, pramení už ve výše zmíněné pochutině, neboť je nesmírně zhrzen, že se poblífka nejmenuje Kulykajda, Kuldo, ty jsi pomsta sama a neodpouštíš. Znám i tvou nechuť žrát menu ve 4D, ale, kurva, je to lepší, než smažák obalený ve špatně prokátrovaném písku, politý půl litrem salmonely, pravda, přehledně nablitý na talíř z RaJe. Takže, jasně, Zdenda je Měchačka prapodivná, utíkající za kopečky v nepochopitelný rok a klasický předrevoluční vekslák se žrádlem, rozuměj, zloděj, tak jak je z dob socialismu známe, jedna verbež zelinářů, řezníků a jiných kokotích hlav, nic sympatickýho. Je to vlastně jen velká reklama a sebeprezentace... ale vést polemiku, jestli bujón z kostky, nebo poctivě a přitom snadno, je asi zbytečné, vítěz je jasně daný. Pořad má tedy pořád svůj řád a kdejaký neřád se leda může chytit za vyschlé varle, když sype mrtvého muže na flaksu a hlásá něco o gastronomii, takové hajzly bych nepustil do kuchyně ani v Bergen-Belsenu. Nicméně kolik lidí, tolik chutí...každopádně Zdenda klidně na Hrad, neboť u nás je již zavařeno a provařeno vše, takže by mohlo být pouze lépe. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Až budu jednou miliardář a budu se 10 hodin denně kopat do prdele, pak se na ní dalších 6 hodin škrábat. Pustím si Zdendu, aby mi ukázal, jak zabít těch 16 hodin denně vařením snídaně / obědu / večeře. Celý tento pořad není tvořen pro lidi, ale pro pobavení, stejně jako "Ano šéfe". Ukažte mi jednu ženu, která ráno vstane a rodině připravuje snídani podlé této show, nebo přijde večer z práce a začne dělat dvou chodovou večeři. Při psaní tohoto komentu si uvědomuji že dvě hvězdy jsou prostě až přespříliš. To že dám odpad, neznamená, že Zdeňka Pohlreicha nerespektuji!! Jakožto profesionál ze stejného oboru, si tohoto člověka a jeho práce opravdu vážím. Nerespektuji tento pořad a jeho celkový koncept. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V téhle kuchyni je surovin na vaření sice dostatek, ale hlášky citelně došly. A prostor dostala extra zívačka. Pohlreich je exot, který když je za hodného u plotny, tak to není ono. Změna z ostrého chlapíka na (téměř) gentlemana mně u něho nesedí. Bohatě mně stačil jeden díl, abych se už na další hned tak nepodíval. A škoda slov co to tam s ním vaří za čeládku. Méně výrazů "vole" rozhodně v tomto případě neznamená více. Navařené jídlo také nic extra bomba. Pomalu tak tenhle sympatický náfuka míři z Pohlreichova teritoria do Babicova. Mé hodnocení: 20% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Hodnotím poctivě po všech dílech a byť je Zdenda můj oblíbenec, musím se upřímně přiznat, že toto mě silně nudilo. Z pořadů s šéfem jsem zvyklá na jiný level. Tohle mi připadalo jako když někdo natáčí praktickou výuku na soukromém učňáku kuchař-číšník Zdeňka Pohlereicha. Edukačně asi dobré, už vím, jak dělat test čerstvých vajec, ale zbytek jídel stejně vařit nebudu. Třeba ryby, jak správně pravil Zdeněk, se u nás nežerou, neb je nikdo neumí připravit bez kostí. A já to neodfiletuju tak jako Zdeněk, ani kdybych si ten díl pouštěla v nekonečné smyčce. Ani jsem to neměla v úmyslu, čekala jsem spíš tradiční šéfovu zábavu a té se mi nedostalo vůbec. Ti tři ňoumové tam byli naprosto marní, nemělo to emoce, nemělo to žádnou spontaneitu, nemělo to civilnost, nemělo to říz. Takže nic, co mám v pořadech s Pohlereichem tak ráda. Bylo to sterilní a atmosférou podobné jako ty moderní televizní shoty o vaření typu "Božské dorty od Markéty" aneb: čum, jak se ti to v životě nepovede doma uplácat, kdyby ses posral a ještě to stojí patnáct set. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem po prvním díle v rozpacích. Samozřejmě to kopíruje Gordonovo vaření pro radost (včetně psaní křídou na tabuli!), ale u Gordona alespoň máme empatického kameramana. Tady točí na kameru trdlo, které neumí zabrat detail, hlavně detail toho, o čem se mluví, což u vysvětlování postupu při vaření je důležitá věc. A kde to nezkazí kamera, tam se nasadí zběsilý střih. Ocenil bych komornější tón a skutečně podrobnější vysvětlování. Ne, že se řekne - děláš to blbě -, ale už se neřekne, co dělá blbě, a jak to teda dělat dobře. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich vždycky rád „prcal“ lidi a vskutku velmi často zcela oprávněně. To samozřejmě nesmělo chybět ani v tomto pořadu. Sice už to nebylo tak zábavné, ale milovníci dobrého jídla si i tak přijdou na své. Oči měli gurmánské orgie, žaludek kručel šílenstvím a poloprázdná peněženka bečela jak malé dítě, co nedostane svůj bonbon. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Z nového Pohlreichova pořadu mám opravdu velice smíšené pocity.. Nabízí se srovnání s podobným počinem České televize Vše o vaření, z něhož vychází bez jakýchkoliv debat Vařte jako šéf !! jako jasný vítěz.. Pořadů podobného typu, kde i lidé z oboru zjišťují, že i ty nejjednodušší postupy či recepty se dají zkazit a jak špatně se u nás v tomto oboru stále vyučuje, asi nikdy nebude dost, i když si musíme uvědomit, že právě díky svému profesorství nutně postrádá zábavnost předchozích Pohlreichových pořadů !! V každém případě u mě právě tímto pořadem Zdeněk Pohlreich, který mě dosud bavil zejména nejen jako veliký profesionál a odborník na slovo vzatý, jež si nebere servítky, ale i jako velký "bavič" s nepřebernou zásobou mnohdy velmi zemitě lidových hlášek, stoupá na ceně !! Bohužel na to trio poloretardovaných (m)učedníků kuchařského řemesla, které neustále valí oči, naslouchá a stydlivě odpovídá, aby pak nevěřícně a hlavně dost uměle uznávalo svoje neumětelství, ale zejména ještě více rozsvěcovalo Zdeňkovu už tak dost zářivou gloriolu, což na mě působí dost nedůstojným dojmem, se nedá koukat !! Šéfkuchař takových kvalit, o nichž si dnes již dovolují spekulovat pouze ti nejskalnější příznivci pana Babicy, si přeci nemá zapotřebí honit triko, i když bych v tom tedy rozhodně nehledal žádný úmysl !! Zato Zdeňkova nová pomocnice Květa mě bavila dost, a tak jsem opravdu zvědav, zda přežije i epizodu zaměřenou na vývary..;) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pořad o vaření. Jen ta dokola opakovaná reklama na kuchařskou knihu se mi začínala zajídat... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad s klasicky vtipným a hlášky chrlícím Z.Polreichem. Škoda krátké stopáže, ale i tak toho tam dokážou připravit a vysvětlit celkem dosti. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

A proič také ne. Kuchařské vsuvky z Ano šéfe dostaly svůj vlastní pořad a sakra jim to sluší. Zdeněk učí základy, bez kterých to jednoduše nejde. Palec nahoru. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Skvělý kuchařský pořad plný praktických rad a ponaučení jak správně vařit. Pořady se Zdendou Pohlreichem mám už odjakživa v oblibě a snad všechny jsem je viděla celé. Konečně někdo, kdo té naší malinkaté zemičce dělá dobré jméno :-). P.S. Velkým nedostatkem tohoto pořadu, který mě místo plného hodnocení donutil oznámkovat 4mi hvězdičkami jsou 3 kuchtíci, kteří pořadu nemají skoro co nabídnout. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich je jeden z mála televizních kuchtíků, který se do tohoto zdánlivě stereotypního žánru snaží přivést nové nápady a formáty. Po výpomoci restauracím, kuchařské soutěži a grilování jsou tu tentokrát základy vaření. Příjemné prostředí, tradičně skvělý Pohlreich i zajímavý koncept pořadu mě oslovili. Jako největší negativum této série tak vidím patrně složení "učnů", kdy mi dva ze tří moc nesedli. Jinak mě pořad celkem dost zaujal a těším se opět za rok na druhou sérii. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Zdéňa opět dokázal, že patří nejen do kuchyně, ale i na televizní obrazovky. Perfektní show, která je tentokrát opravdu čistě o vaření, a to pěkně od základů. V jednoduchosti je síla. To dokazuje Zdéňa už v prvním díle o vajíčkách. Vy, co Zdéňu nemusíte, se schválně na nějaký díl podívejte, věřím, že změníte názor. A vy, kteří máte Zdéňu rádi, se kochejte krásným, čistým vařením, nechejte se inspirovat a zasmějte se u Zdéňových hlodů. Jen tak dál! ()

Reklama

Reklama