Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (234)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I když stopáž filmu je docela dlouhá, vyprávění je zkratkovité. Hup – (téměř) bratr odchází, hup – jsem na galejích, hup – je ze mě závodník, hup – (to už bych spoilerovala). K žádné postav si není možné vytvořit sebemenší vazbu, nevyvolávají jedinou sympatii. Počítačové efekty přímo křičí umělostí a vozatajský závod, který má být vrcholem filmu, byl tak nerealistický, že jsem se jím prosmála. Koně, vozy i vozkové porušovali veškeré fyzikální závody. Vše bylo v takovém trysku, že by se motala hlava i závodníkovi F1, prostě naspeedovaní koně. Navíc, podle výsledků závodů to vypadá, že po každé takové jízdě museli majitelé jednotlivých stájí vždy znovu a od začátku shánět nové koně, nové závodníky a nejspíš i novou zdravotní službu na stadionu. ___ Závěrečný hrdinův přerod byl opět maximální zkratka. Pár letmých setkání s Ježíšem neodůvodnilo takovou změnu. Zvlášť, když to vždy vypadalo, že si hrdina Ježíše ani nevšiml. Takže opět: scény, které měly působit dojímavě a hluboce, byly jen mechanickou přehlídkou s citovým zásahem na bodu mrazu. SHRNUTÍ: Smích na vozatajských závodech nejspíš není ta reakce, kterou by si autoři přáli. Jenže neudělali nic proto, aby vyvolali cokoliv jiného. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film nikto nechcel vidieť. Čudný asi historický asi dobrodružný film. Dlhý, s nenormálne nesympatickým hereckým obsadením, šialenými poslednými cválajúcimi sekundami (to si režisér robil srandu?) a s mimoriadne wtf vedľajšou linkou s Ježišom (!). Originál som nevidel (ani sa nechystám), ale tento remake (ak ho mám hodnotiť ako samostatnú snímku) bol naozaj veľmi zvláštny a vlastne ani neviem, či sa mi páčil alebo nie. Ale skôr nie a keďže opatrnosti nie je nikdy dosť (a kasting je fakt nevydarený), dávam len 2*. Bekmambetovi odporúčam venovať sa už len produkcii (Pátranie, Hardcore Henry, Apollo 18). Ukážkový prepadák: rozpočet 1OO miliónov, celosvetová tržba 94. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Porovnávať túto verziu Bena-Hura so staršou z r. 1959 vážne nemá žiaden zmysel. Je to podstatne kratšie, scénky s Ježišom vyznievajú ako klišé vata a hlavne nehrá tu Charlton Heston. Ten svojou obrovskou charizmou a výnimočným hereckým nadaním dokázal dať svojej postave Bena Hura nový rozmer, čo malo za následok minimálne to, že aj napriek svojej enormnej dĺžke snímok nenudil ani chvíľu. To žiaľ nie je prípad Jacka Hustona, je tu veľa nudy a šedivých miest, a to aj napriek tomu, že to bolo kratšie ako staršia verzia. Na druhú stranu tu bola celkom fajn kamera a bavili ma aj záverečné preteky, len škoda, že boli také krátke. Celkovo to vidím ledva na slabší priemer. 50/100 ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení není ovlivněno původním úspěšným filmem - jelikož jsem ho zatím neviděl. Neočekával jsem nic jiného než klasický historický blockbuster a ten jsem také dostal. Žel, skoro vše špatně. Dokáži přivřít oči nad jednoduchým příběhem, kde hlavní náplní je pomsta, dokáži přivřít také oči nad špatnou vizuální stránkou - měl jsem pocit, že se dívám na Tv film. Postavy mě ale nezaujaly natolik, abych mohl s nimi soucítit. Spousty hluchých míst, kde má mysl odplouvala jinam. Navíc rychlost příběhu velice škodila. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak málo toho ve filmu funguje. Rozhodně ne vztahy mezi postavami a jejich motivace. Také není jasné, zda to mělo být psychologické drama nebo nadsazený příběh herojů z počátku našeho letopočtu. Spousta scén je utnuta tak úsečně, až mi to začalo připadat, že si Timur a jeho parta zkrátka chtěli natočit závody čtyřspřeží v aréně a nezbytný prolog už chtěli mít z krku. Obsazení při vší úctě k zúčastněným je dost slabé (jedinou hvězdou je tu Morgan Freeman). Pár očividně digitálních velkých celků se jen mihne. A pohádkový závěr v kontextu předchozího děje působí jako jedno velké WTF. Ani to nehodlám porovnávat s předchozími verzemi, Timur tu totiž selhal hlavně jako vypravěč. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Římští vojáci při pochodu zpívají latinsky. (vojtaruzek)
  • Gal Gadot bola pôvodne obsadená do roly Esther, avšak pre pracovné vyťaženie musela film opustiť. (figliar)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama