Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (234)

Zl0 

všechny recenze uživatele

Strašne nevyrovnaný film. V sume 3 parádne akčné scény a čajíčkom o kvalite telenovely vyplnený zvyšný čas. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Kdybych pouze zakusil scénu galejníků při olympijské veslařské disciplině, věřil bych, že jde o jeden z nejlepších filmů současnosti. Leč film je plný i dialogů a osobních příběhů, které jdou plynule jak umírající křeček v kolovrátku a filmu neuvěřitelně škodí, jsou křečovité a nápadně odfláklé. Na stranu druhou věřím, že můj milovaný Berkmambetov nemohl natočit film podle svých představ, ano jeho otisk, jeho práce a epické záběry, to vše zde máme! Ale za režisérem musel stát houf kravaťáků s kufříkem dolarů, kteří, ví co je umění a co jak natočit a tak můžou do všeho kecat. Ano, to jsou ti, co za obrázek s nacákanou barvou všemi směry, nebo oranžový čtvereček dají i pět mega, protože to je umění...a proč si to myslím? Protože tato smečka psychopatů dnes řádí v každém odvětví od umění po industriální výrobu. Jediný kdo si nenechá kecat do práce a může si to dovolit je snad Cameron a Spielberg. Bekmambetov bude muset vypít ještě hooodně hořké kávy, než v Hollywůdu natočí svůj velkorzpočťák v opravdu vlastní režii. A já vám říkám, že to bude maso! Do té doby je nový Ben Hur zmrvená brzda Bekmambetova, který brzy šplápne na plyn....snad ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jeden mladej srač, kterému pomohli .. střela z luku a celej život je jinak. Jsou tam souboje, láska, víra.. no tvl.. je tam i ježíš :) chtělo to lepší efekty, výpravu.. a mohl to bejt sakra trhák.. ale i tak to je příjemná podívaná. 70% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Pointa? Bratři se pohádají, pak se spolu nebaví, nakonec závodí s koníky a vše je dobré. Ehm, pfff? Ale děj v galejí = husté! ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Ben Hur předkládá ohraný, byť přesto stále silný příběh o pádu na dno a následném odražení se od něj v honbě za pomstou a spravedlností. Samotné scény ze závěrečného závodu vozatajů jsou perfektní a dokáží svou dynamikou strhnout. Bohužel je celý střet odbyt velice rychle a jako vyvrcholení něčeho, k čemu vlastně celý film směřoval, působí poněkud slabě. Veškerá osudovost dosavadního dění je pak pohřbena až příliš patetickým koncem. Přesto zdaleka nejde o takový průšvih, jaký je snímku prorokován v řadě jiných recenzí a dojmů. Tedy alespoň z mého pohledu ne. Herci dvou ústředních rolí, ač nedostávají tolik prostoru k vyniknutí, odvedli dobrou práci a žádný výraznější přešlap z jejich strany tu není. Morgan Freeman zde pak ztvárnil již klasickou mentorskou postavu, která sice potěší (a mírně extravagantním účesem možná i leckoho pobaví), ale ani nijak neoslní. Ben Hur tak je zkrátka zábavou „na jedno použití,“ která stojí za pozornost, nějaký trvalejší dojem však v divákově hlavě nezanechá. Více zde: http://nafilmu.cz/2016/08/recenze-ben-hur-2016-nechteny-navrat-legendarniho-pribehu/ ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Klišé na klišé. Príbeh, ktorý sa dal vyrozprávať zaujímavo no bohužiaľ sa im to nepodarilo. Jack Huston hrá zle a Morgan Freeman tu nie je tiež nič moc. Nevidel som síce originál, ale toto mi príde, ako úplne zbytočný remake. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ani neviděl žádnou z jejích mnoha adaptací, proto nemůžu srovnávat. A jelikož tento druh historických velkofilmů není zrovna můj šálek kávy, hodnotím třemi hvězdičkami za vcelku slušné komerční zpracování, které nenáročným divákům předkládá romantický sladkobolný příběh i nějaké to bojové vzrušení + víru v tu správnou víru, aby to mělo i nějaký moralistní rozměr. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

“Nemal si sem chodiť.” “Mal si ma zabiť.” “Mmm, zabijem ťa.” Tak hneď na začiatok si povedzme, že v tej prvej scéne pri pretekoch na vozoch bolo potrebné za voz priviazať scenáristu a otrieskať mu hlavu o kameň. Na tieto dialógy nie je potrebná ani osobitná škola. A teraz, priznávam hanbím sa vyjsť s pravdou von a povedať, že som doposiaľ nevidel originálneho Ben-Hura. Toto musím v dohľadnej dobe určite napraviť, ale asi keby som videl, tak by som bol teraz v hodnotení ešte prísnejší. Takto som sa aspoň držal v medziach slušnosti. Jack Huston bol asi tou najhoršou voľbou pre postavu Ben-Hura, toho reálne museli vyhrabať z katalógu béčiek. Ale najviac mi je ľúto, že sa tejto taškarice účastní pán herec Morgan Freeman. Ostatní herci plne zodpovedajú výsledku. A že Rodrigo Santoro ako Ježiš? 😂😂. Tento kasting posrali rovnako ako celý film. Aby som iba nehanil, tak také narážanie lodí bolo urobené originálne a tučne. Samozrejme každý kto vie o čo pôjde, sa teší na záverečné preteky, pretože práve tie majú byť pýchou filmu o Ben Hurovi. Nebudem hodnotiť či sa jednalo o digitálny mrdník, ale poviem, že to malo skvelé momenty pravidelne striedané so stupídnymi. Film vidím niekde medzi jednou a dvomi hviezdami. Tak koľko mám dať. A asi dvadsať minút som prespal, ale nepretočím si ich ani bohovi. Záver s Ježišom nestojí ani za komentár, preto jednu. Fakt dúfam, že ten multioscarový Ben bol stokrát lepší. ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Nudné, trapné, obtěžující, neustále se opakující ..... Hollywood chrlí jednu slátaninu za druhou stylem copy paste. Tato "nová adaptace" knihy Wallace je doslova urážející ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Nuž mám také rozporuplné pocity. Tak je úplne jasné, že s originálom sa to nedá zrovnávať, čo zrovnávať ani len porovnávať lebo tu je trocha iný dej. Avšak tento dej u mňa práveže boduje viac ako v pôvodnom filme. HERCI: Doom celkom v pohode ale maestro z Boardwalk Empire ako Juda bol perfektný. Morgan Freeman samozrejme vynikajúci ako mentor. Tirza a Ester pekné akurát nemajú tak veľa priestoru. No a Ježiš Nazaretský aspoň čosa týka záveru bol zahraný dojemne. PRÍBEH: Ako som už písal na začiatku je vzhľadom k dĺžke pozmenený ale práve že niektoré pasáže sa mi naozaj viac páčilo tu ako v originály. No a koniec ma prekvapil avšak v pozitívnom zmysle. AKCIA: Z traileru to vyzeralo, že jej bude veľa a je jej málo, avšak nevadí to, podstatné sú preteky na Hipodróme ktoré sú síce horšie spracované ako originál a veľmi často s až do očí bijúcimi efektami ale zase na druhú stranu sú drsnejšie a krvavejšie. EFEKTY: Tak na ten rozpočet si myslím, že boli fajn, až na už spomínané preteky kde trochu kazilli dojem ale čo sa týka galejí tak tam to bolo v pohode. Dávam 4* a hoci originál bol lepší i toto dielo má pár fajn prvkov vďaka ktorým sa to oplatí vidieť. ()

Kanalizato odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe mam opet chut dat zaporne hodnoceni, tentokrat alespon -2 hvezdy. Takovouhle stupiditu jsem opravdu necekal, ani od filmu teto ketegorie. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží být velkolepý jako jeho předchůdce, ale místo toho je chladný a místy unylý. A je na něm krásně vidět, že ne vždy přinese spousta digitálních triků nějaká pozitiva. 50% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Neurobte tú istú chybu ako ja, že po skvelom Hurovi z 1959teho si pozriete tento podpriemer. Nechápte ma zle, film sám a o sebe nie je vyslovene nepodarený, ale keď si ho porovnám so starším spracovaním, je to masívny rozdiel (kvalitne ma vytáča už len to, čo spravili s postavami: Judahova matka je hnusná sekera, Messala je vymäknutý vojačik a Judah je nesympatický nadutý frajer, čo chce mať všetkých pod palcom. Jediná postava, ktorá sa zlepšila od slávneho predchodcu je Ilderim v dôstojnom prevedení Morgana Freemena). PS: Aspoň pretek kvadríg bol stále kvalitný. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Je to už delší dobu, co jsem film viděla, ale pokud si vybavuju dobře, neměla jsem žádné větší výtky. Vím, že pár scén se lišilo od slavné verze z roku 1959, kteru miluji, ale vzhledem k tomu, že jsem nečetla knižní předlohu, nemohu srovnávat, která verze se jí drží přesněji. Nebudu tyto dvě filmové verze ani srovnávat, vznikly v úplně jiné době, za úplně jiných podmínek a s jinýma technologiema, tím pádem by to nebylo fér a nebudu novou verzi kritizovat jen proto, že využívá digitálních efektů, protože který film podobného formátu z dnešní doby ne, že? Až bude příležitost a náladu, podívám se znovu, abych mohla hodnotit zodpovědněji. ()

Ludo444 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov histórie dosť vymazlených detailov v prvej polovici filmu, druhá polovica v znamení divných motívov, scén a dialógov. ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama