Reklama

Reklama

Wolf Hall

(seriál)
Trailer
Velká Británie, 2015, 6 h 30 min (Minutáž: 59–90 min)

Epizody(6)

Toto oblíbené sedmidílné historické drama popisuje nástup Thomase Cromwella, syna prostého kováře, k moci. Po pádu kardinála Wolseyho se Thomas Cromwell, který byl jeho sekretářem, ocitá ve středu zrad a pletichaření královského dvora Jindřicha VIII. Brzy se stane blízkým poradcem krále, což je ale pozice spojená s velkým nebezpečím. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele MartinezZ k tomuto seriálu (1)

Wolf Hall (2015) 

Nejen HBO umí dělat dobré, skvělé i výborné minisérie. Britové umí stále dobře čerpat ze své historie a i mnohokráte omletý příběh (nic ve zlém) dokáže BBC přetvořit na více než jen koukatelný příběh. Příběh z pohledu služebníka králova, "Mesyé Kremuel", v době královny Anny Boleynové a odluky Anglie od Říma, době vrtkavosti Jindřicha VIII. a intrik nemála dalších zástupců vlastní pravdy a vidiny toho správného světaběhu. Šest hodinových dílů, kdy ve většině se zdánlivě nic neděje nebo se to děje hodně pomalu, ale poslední dva (a hlavně ten poslední) jsou v pravdě vyvrcholením. Stojí za to to vidět, skvělí Rylance (Thomas Cromwell), Foy (Anna Boleynová) a Lewis (Jindřich VIII.). Zvláště Claire Foy byla skvělým výběrem castingu, Anna jí padla jako ušitá a to její opovržením nasáklé "Kremuel" bylo na jedničku :) ~~~ Jak už tu ale někdo v komentáři psal, rozhodně to sice mohu doporučit, ale zároveň s tím také doporučuji si zjistit historické pozadí té doby a oněch postav, protože pokud nevíte, kdo to byl Cromwell, Jindřích VIII. a jeho rošády s manželkami a Boleynovic dámy v loži králově, dovolím si tvrdit, že to požitek z oněch šesti hodin může hodně ovlivnit. ()

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama