Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Naučil jsem se hodnotit druhou sérii podle měřítka sobě vlastního - co si budeme povídat, je to kravina. Ale jde tu spíš o ty lepší a ty horší díly. Když dám čtyři, nejsou to čtyři jako u jiných seriálů nebo filmů. Jsou to čtyři u Rapla. Je mi totiž líto tuhle druhou sérii úplně zatratit. Ano, je tam strašně blbostí a Mácha mě strašně vytáčí, všichni se chovají nelogicky, absolutně jsem nepochopil tu plesnivou ubytovnu, ale... někdy se u toho prostě bavím, někdy víc, někdy míň. Dokoukám to a sjedu si znovu jedničku pro zlepšení chuti. A na dvojku potichu zapomenu. Mimochodem, je to podobná situace jako u Mr. Mercedes - první série excelentní, druhá nebyla úplně špatná, ale plácala se ode zdi ke zdi a popravdě, nemusela vůbec vzniknout. Stejně tak i tady u Rapla. Druhá serie ok, ale nemusela vzniknout vlastně vůbec. Nebo ji klidně mohli nechat ležet u ledu ještě rok dva a propilovat scénář. Protože někdy je to fakt na palici...Mělo to svoje světlé okamžiky, ale ty většinou srazila nějaká absolutní krávovina ve scénáři. I kdyby námět zůstal u jednotlivých dílů stejný (hooligens, fotbal, uprchlíci, atd atd), chtělo to fakt trochu zapracovat na logice. Třeba jsem úplně nepochopil ubytovnu. To v Ústí nejsou normální hotely? Jasně, rozpočet, ale stejně... Důkazní materiál bere stovka policistů do rukou bez rukavic. Znehodnocení důkazů? Lupen bere děti na místo činu... Mácha jezdí na kole, které je důkazní materiál. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mimochodem, čekal jsem, když už nic, alespoň nějaké výbušnější finále, když už Lupen s Raplem narazili na ten sklad zbraní (a dokonce i bazooku), ale takhle to nějak vyšumělo... ()

Romario 

všechny recenze uživatele

První série výborná, z druhé jsem vydržel jen dva díly a nechápal, co se to stalo. Stejní tvůrci, ale tontokrát vytvořili paskvil. Aby toho nebylo málo, tak si rejža kritiku nechce připustit a je prý s touto slátaninou spokojený. „Ukázalo se, že u diváků propadají díly řešící aktuální témata, rasismus, xenofobii, utečence. Jsme stále národem, co nedohlédne dál než za hranici svého plotu,“ připomíná Pachl. Tak kdyby ta témata zpracoval dobře, a ne trapně až nechtěně směšně, tak by to fanoušci ocenili, ne? Trocha sebereflexe by mu neuškodila. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série, musím chtě nechtě zvednout hodnocení o jednu hvězdu té první, protože ta byla jasně lepší. Ať si Jan Pachl říká, co chce. ON může být rád, že mu většinu jeho projektů platí televize, protože po doslovném zprznění vlastního výtvoru, by si zasloužil nakopat do řiti…Cirkus Bukowsky ani první Rapl nebyly bůhvíjak excelentní krimi podívanou, ale našel jsem na nich dost pozitivních věcí, tady se zhoršilo snad úplně všechno. Od scénářů jednotlivých dílů (až na dva – tři to balancovalo na hraně průměru-podprůměru), přes výrazně zhoršenou charakteristiku většiny postav, objevila se doslova tuna nelogických kopanců a stupidity. I zde jsem však dokázal narazit na pozitiva a jakžtakž slušnou atmosféru, což je taky důvod proč tomu nakonec těch průměrných 50%. Třetí sérii však už nechci!!! Hraní si s aktuálními tématy taky zrovna moc nevyšlo – no spíš to bylo nedobře „podáno“ a provedeno. Podle režiséra to byl super nápad a zvýšilo mu to sledovanost, jenže sledovanost mu zvedla první série, kdy se všichni těšili na solidní pokračování, místo toho dostali jakousi parodii na sebe samo…slabých 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„BALKÁNSKÁ MAFIE KONEČNĚ V ČECHÁCH...“ /// Pachl zdá se mi poněkud vyčerpanej. Nemyslím fyzicky… ale tvůrčím způsobem… jakoby dostříkával a sere mě, že to vodsírám natěšenej já… a pak Kuneš, kterej si to nezaslouží. Postupně si to celkem sedá a debilní dialogy má jen Rohan (jasně, chápu… ale…). Nemíním řešit, jak a proč se najednou vocitli všichni na houmlesácký ubytovně v Ústí…, ale pozitiva to nejsou. Je to taková antireklama právě na tohle město a ministerstvo vnitra – takže práci u policie. A místo abych si užíval RAPLOVSKÝHO příběhu, koukám na píčoviny, vodvádějící hlavní část práce a patřící spíš do Mostu (víte do kterýho…). Problémy jednotlivejch osob jsou tlačený hodně na sílu. Fajn osvěžením jsou „vedlejšáky“ ostatních herců (Viki Cabadaj… konečně zase pořádná role! Nebo Hádek… Matanoha…). Bez nich by to asi … nebo co já vím… Finále je pak trapárna. Už jen chybělo, aby na sračky vožralej Rohan… sejmul kompletní Srbskou mafii (proč Rohan a ne Kuneš? Protože ten…). A jestli jsem byl po těch trapnejch úvodních scénách vděčnej za příběhovou stabilitu, tak ten konec mě probral! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Raplovi odpustím všechno! (I idiotskej scénář.) 2.) Po „Mostu“ se těším na „Ústí!“. 3.) Chci vidět konec jedný legendy (v přímým přenosu). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

jfaba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jsem ten co hledí jen ke svému plotu (který nemám), jak psal PAN REŽISÉR v idnes. Jen se naučte netočit nelogičnosti! Z Ústí do Varů dojeli za pár minut!!! Jsem hloupý divák a vy super rejža. Dám dvě **. Bylo to i vtipný, a patolog nezklamal, sem tam. A jsem rád, že už nebude R3. Stejně bych se nedíval. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Vůz bezpečností agentury vychází z vozu Renault 50 Series S46-90 z roku 1988, zbytek byl však vytvořen pro potřeby dílu. (sator)
  • Mácha (Tomáš Jeřábek) říká, že je velký rozdíl mezi gyrosem a kebabem. Příprava obou pokrmů je podobná a tkví v grilování kousků masa na jehle. V gyrosu najdeme maso vepřové, výjimečně jehněčí, na rozdíl od kebabu, který se dělá výhradně z hovězího, jehněčího nebo kuřecího masa. Rozdíl je také ve speciálních směsích, kterými se maso koření, či v přílohách, které se k masu konzumují. (sator)
  • Sepovo krámek byl předělán z původního chomutovského Army shopu. (spacio)

Reklama

Reklama