Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer

Recenze (91)

Falconica odpad!

všechny recenze uživatele

Heleďte, ty knížky nebyly dokonalý. Hlavní hrdinka typická Mary Sue, objekt její vášně tak trochu kokot, každou chvíli nějakej ten nesmysl ve stylu "ochránim tě tim, že ti budu 10 let lhát" a podobně. Bylo to pro pubertální holky, ale svým způsobem to bylo zábavný. Ale tenhle seriál? Tak to je fakt třešinka. S knížkama to má minimum společnýho, spisovatelce neumožnili jakejkoliv vliv na seriál a použili to jako politicky korektní propagandu míru a tolerance ke všem rasám a sexuálním orientacím. (Podotýkám, že v předloze je daný universum plný předsudků, v seriálu se najednou dozvídám, že každej každýho respektuje, prostě na zvracení). Herecký výkony jsou tak mizerný, že i u nás na larpech najdete lepší herce, dialogy uplná katastrofa, příběh změněnej tak brutálně, že si pod sebou vykopali obří jámu plnou plot holes. Prostě příšerný. Z docela roztomilejch knížek pro pubertální holky je hrozně stupidní nástroj onanie pro progresivní feministky a extremní jedince z řad LGBT, který se rozplývaj nad tim, jak tam nechybí zastoupení žádné sexuální orientace. Ani nevim, jak jsem mohla vydržet tolik dílů, asi zase proto, že si to pouštim jako podklad při mechanický práci.... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou lepší, některé horší. Má to dobré scény a pak to má scény, u kterých nevěřícně kroutíte hlavou, jak to mohli natočit. Někteří herci jsou lepší/sympatičtější a pak tam máte takové jako Katherine McNamara. Ve výsledku jsem taková rozpolcená. Nemůžu úplně tvrdit, že se mi to nelíbilo, jenže natočené to nebylo nijak skvěle. Naplácali tam toho hodně, místy jsem se ztrácela a taky mě to nechytlo, abych se těšila na každý nový díl. Moje největší výtka je pravděpodobně herečka v hlavní roli, nejen, že neumí hrát, ještě je děsně nesympatická. No jsem zvědavá co budou nastrkat naplácat do druhé série. 3* ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Co to má ten člověk na sobě? To je zase něco o upírech?" - "Ale ne, to je o démonech." (režisér obrací oči v sloup). "No dobře, tak ať to máme za sebou. Kde je ta holka?" (přichází Katherine McNamara) "Předveď mi něco a já budu hádat, ať uvidím, co v tobě je." (dívka ukazuje emoce) "Hm, to je hlad? Znuděnost, naivita, nechápavost, ospalost. Trefil jsem alespoň jedno?" (dívka vrtí hlavou, režisér se otáčí za sebe). "Musíme točit s ní?" - "Bohužel, produkce na tom trvá. Publiku se líbila a na talentu prý stejně nezáleží." (režisér si skepticky prohlíží dívku) "Snad mi to neposereš. Já jsem pracoval s hvězdama, víš? Cameron Diaz zahraje vztek, to bys čuměla. A Matthew McConaughey se mi rozbrečel, ani to neměl ve scénáři." (prohrabává tašku a vytahuje tlustý svazek) "Podle toho mám točit? Vždyť je to brak. Lovci stínů, čarodějové, Kruh, Institut." (zvedá oči od textu) "Copak, došly nápady na jména?" - "Éééééé..." - "Dost řečí, jdeme makat. Přiveďte toho brýlatého....(prolistuje pár stran)... nejlepšího přítele. Vážně? Doufám, že se nebudu muset dvacet dílů piplat s tím, že se jeden bude chtít vyspat s tím druhým." (přichází Alberto Rosende) "Tak klapka a jedeme." ()

augustine 

všechny recenze uživatele

Prva seria, je tak do 4. dielu velmi tazko pozeratelna, ale lepsi sa to. Kat McNamara sa fakt zlepsi, sice nikdy nedosiahne kvalit svojich hereckych kolegov, ale uz ju clovek nechce zabit. Ale dovod preco sa na serial pozriet je herecky vykon Harry Shum Jr. (Mike Chang z Glee), ktory ako Magnus Bane neskutocne vali. Potom Matthew Daddario, ktory mu skvele sekunduje, a obcas si clovek vravi, ako moc ich boli chrbat z toho, ze vlastne drzia kvalitu tohto serialu az do jeho uplneho konca. Asi najlespia seria je ta posledna, aj ked ku koncu je velmi velmi urychlena, takze si to clovek az tak neuzije. Ja najviac, ale ocenujem, ze sa nedrzali kniziek (bo by to bola nuda) a skveleho soundtracku (hlavne 3.seria). Serial je podla mna viac pre baby nez pre chalanov, ale myslim, ze ked clovek tomu da tu sancu, tak si tam nieco najde. MInimalne Emeraude Toubia ako Izzy, je fakt krasna drsnacka. Ak ako chlap mate radi fantasy a vasa draha polovicka nie, tak uz jej nemusite pustat len Buffy, ale mozete skusit aj toto. Mozno ju to nadchne. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Zatím to není tak strašné určitě dám seriálu šanci ale teda mohli by si odpustit ty přihřáté písničky a preobsadit tu zrzavou pizdu,které sice je pekelně sexy ale hereckého talentu posbírala tolik asi jako Rytmus toho hudebního. Ale démoni jsou moc pěkní a seriál má celkem slušné tempo. Zatím tedy 45% ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Divák si může všimnout rozdílné barvy očí Jace Waylanda (Dominic Sherwood), hercovy oči mají rozdílnou barvu i ve skutečnosti, tento efekt se nazývá heterochromie. (Clowers)
  • Jonathan „Sebastian“ Morgenstern (Luke Baines) umí dle knižní předlohy mimo jiné česky. (vojtaruzek)
  • Slova, kterými Valentýn Morgenstern (Alan Van Sprang) popisuje, jak to vypadlo po smrti („Byl jsem v temnotě, nebylo tam nic než stíny a já jsem byl jedním z nich.“) jsou stejná, která v knižní předloze po svém oživení použil jeho syn Jace. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama