Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 3
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (91)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud je vám víc jak 15, musíte překousnout ten cringe a počkat si na to měkké masíčko uvnitř. Shadowhunters si prostě neodpočinou, je to jeden zvrat za druhým. Je to otřesně americké, vyumělkované, přehnaně akční a naoko vážné, ale když se do toho pustíte s dostatečnou mírou nadsázky a otevřenosti, budete se bavit stejně dobře, jako jsem se bavila já. ()

RedRose odpad!

všechny recenze uživatele

je to kruté... nejsem si jistý, jestli to přímo vychází z filmu (kterému jsem dal 42%), nebo jen někdo vybrakoval stejnou knižní předlohu, ale je to vlastně úplně jedno... je tady tolik přeslazených nagelovaných neherců pohromadě, až je mi z toho nevolno... Katherine McNamara jako náhrada filmové Lily Collins, to je úplnej průser... protrpěl jsem 5 (!) dílu, ale nevím jestli zvládnu ještě další... šokovaně jsem zjistil, že to po první sérii neukončili, ale jede to vesele dal... v té americe fakt není něco v pořádku... výstižné komentáře: verbal a noriaki /// Edit: hodnocení druhé série v červených číslech ?! vážně ?! to fakt netuším, co by se muselo stát, aby podprůměrná kvalita vyšplhala až takto vysoko... ()

Reklama

TeraBum 

všechny recenze uživatele

1. řada je opravdu hodně béčková, co si budeme povídat, ale už kolem 4. dílu se seriál začíná nacházet. Když jsem si právě ten 4. díl pouštěla kvůli jednomu gifu co jsem viděla na tumblr, neměla jsem tušení, že si tenhle seriál tak zamiluju. A jelikož na druhou řadu vyměnili trikovou společnost a herci si ujasnili, co mají hrát, Shadowhunters se velmi rychle přesunulo z kolonky "guilty pleasure" do kolonky "pleasure". Všech 6 (!) hlavních postav je zajímavých, probíraná témata úspěšně vytvářejí paralelu s reálným světem a jsou zvládnutá téměř bezchybně, navíc potenciál tohohle fantasy světa je veliký. A mohutná odezva fanoušků po náhlém zrušení je něco, co jsem v životě nezažila. Tenhle seriál na to opravdu nevypadá, ale zaslouží si mnohem víc - jak lepší hodnocení, tak alespoň 4. řadu na důstojné ukončení. Fuck Freeform, bro. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tuctový ničím výnimočný teen emo/homo seriál, ktorý naväzuje na kinoprepadák Mortal Instruments. Radšej by som si bol dal ďalšiu časť či dve z pôvodného filmu, ako tento seroš. Dopozerané len kvôli záujmu o príbeh ako taký, inak nič moc ála Magicians, ktorý tiež lákali na ďaleko lepší seriálový zárez, akým sa nakoniec stali. ()

Allka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsou moje dojmy následující: nevyrovnaný seriál, jehož tvůrci jsou evidentně značně rozpolcení a tak nějak nevědí, na jaké publikum vlastně míří. Na jednu stranu tu máme jednoduchou zápletku, dost často pitomé dialogy a "bojové" scény, které by sežralo maximálně malé dítě, na stranu druhou sexy oblečky vnadných krasavic a žhavé erotické hrátky... Když k nevyrovnanosti připočteme ještě neschopnost scénáristů budovat napětí a neskutečně nesympatickou a otravnou hlavní hrdinku (do jejíž role byla obsazena osoba, kterou ani nebudu nazývat herečkou), nevypadá to s výsledkem hodnocení pro Shadowhunters moc nadějně. Naštěstí celkové skóre seriálu zvedají fajn vedlejší postavy (jmenujme hlavně Magnuse, Aleca, Simona a Izzy) a především dynamika mezi Magnusem a Alecem, jejichž "něco" mě zajímá mnohem víc než to, jestli se pipinka Clary dá, nebo nedá dohromady s poněkud slizkým Jacem. Jen kvůli "Malecovi" se pustím do další řady... Druhá hvězda je za další vedlejší charaktery... A protože dneska je venku krásně a svítí sluníčko, přihodím ještě hvězdičku třetí, ačkoliv si ji parta lovců stínů pravděpodobně nezaslouží :) ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Nephilim jsou bytosti poprvé popsané v hebrejské (židovské) Bibli, kde se o nich mluví především v knihách „Genesis“ a „Numeri“. Oproti lidem se vyznačují velkou výškou a fyzickou silou. Obvykle jsou považováni za potomky padlých andělů a lidských žen. Samotné slovo nephilim lze přeložit jako „obři“. (vojtaruzek)
  • Jonathan „Sebastian“ Morgenstern (Luke Baines) umí dle knižní předlohy mimo jiné česky. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama