Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Díky Netflixu a jeho měsíci for free. Jinak bych do toho nejspíš nešel, ale od prvního dílu mě to tak chytlo, že jsem sjel všechny 3 sérky asi během 4 dnů. Klobouk dolů, jak ty děti dokážou zapůsobit a táhnout celej seroš. Plus šerif první dvě řady. Super atmosferický, zasazeno do ideální doby, teď už můžem říct, mnohem lepší než do moderní. Vcelku i vtipný, na dětskej humor. Jo rozhodně se těším na 4. řadu a jsem zvědavej, jak to naše hrdiny zase svede dohromady. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Jsem v první polovině první série a nejvyšší hodnocení zatím nevytahuju, protože to tu smrdí přehypováním (jako 30. nejlepší seriál??? jako vážně?)... Synťáková hudba je super, ale na můj vkus je tam zbytečně moc Winony. Děcka ale hrají uvěřitelně a představitelka Eleven a dva řády vejš... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 100 % Seriálu jsem se dlouho vyhýbal, i když jsem o něm slyšel ze všech stran. Nakonec jsem také podlehl a musím uznat, že všechny pozitivní recenze a ohlasy měly pravdu. Jedná se vskutku o geniální seriál. Hned od prvního dílu si mě neskutečně zaháčkoval. Kluci to hrajou fakt skvěle a díky nim to není jen mysteriózní sci-fi, ale i zábavná podívaná plná nostalgických písniček, seriálů a odkazů na všechno možné. Dlouho se mi nestalo, abych osm dílů zhlédl za dva večery. Mrazivý pocit přes sledování vyvstal hned několikrát. 2. série - 90 % S druhou řadou už nepřichází ten mrazivý pocit z neznámého. Trvalo mi skoro pět dílů, než jsem to začal zas brát jako pořádné mysteriózní sci-fi a ne jen příběh o mladistvých z osmdesátek. Paradoxně se mi tedy líbil nejvíc prostředek (kromě sedmého dílu, který beru za maximální zbytečnost), ale finále mě opět zklamalo. Čekal jsem to trochu jinak, zajímavější, nečekanější. I tak celkově dávám pořád celému seriálu 100%, protože si to za herce, kameru, střih, hudbu, humor, akci ... zaslouží! 3. série - 100 % U většiny seriálů postupem času klesá nápaditost, kreativita a drive. To se ale nedá řičí u třetí řady tohoto seriálu. Lepší jak předchozí druhá. Opět to má skvělou akci, humoru na rozdávání, nostalgii jak sviňa. Ale hlavně to má zajímavého záporáka a provedení. Jo, to se mi líbilo. Už dlouho se mi nestalo, že bych 8 dílů dal za jeden den! Topovka a doufám, že budou další. 4. série - 100 % Takto se dělají seriály!  ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal nad Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. série Takhle rychle jsem ještě žádnou sérii nezhlédl, a kdyby neexistoval spánek, tak by to bylo dokonce ještě dřív. Dořeší se události z jedničky, na které se prve nedostalo a které mě zajímaly. Nabídnutá různorodost, více perspektiv a příběhové linky na mě tentokrát zafungovaly bez výjimky, záhady nepřerůstají tvůrcům přes hlavu, ukázal se pravý potenciál a nové postavy lehce zapadnou mezi ty známé. Snad si i budoucí série udrží kvalitu a budou nadále úspěšné. (Netflix) ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní seriál, který recykluje staré dobré filmy od Spielberga a knihy Stephena Kinga (E.T., To, Stůj při mě, Šedá zóna) a uvádí je v nové, oprášené, ucelené a svěží podobě, která má hororovou atmosféru a několik zajímavých zvratů. Svět Stranger Things je alternativní rok 1986, kde je otevřen jakýsi portál. Co je v tom portálu či kdo ho otevřel a proč, nepovím (byl by to spoiler paka :P ), ale pokud ve čtení tohoto komentáře jste dospěli až sem, radím vám.... dejte mu šanci. Alespoň třem epizodám. Mě to chytlo a ručím vám, že ten humbuk a nadšení si to zaslouží. Já se za kvalitami tohoto seriálu podepisuji. První série: 90% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Sakra tak skvělou atmosféru jsem už u seriálu hodně dlouho nezažil. Tenhle nově natočený osmdesátkový trhák mě dokázal vrátit to nadšení z filmů a seriálů, které jsem míval když jsem byl malej. Ten nápad se mi strašně líbí a hlavně to je něco, co se od všech dnešních seriálů hluboce distancovalo a jde si po své vlastní velice kvalitně vyšlapané cestičce. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Netflix zjevně využívá výhod druhé dimenze, protože za A: Když na zdi ustarané matky zablikala tři písmena R-U-N, jistý atmosférický úkaz mi v perfektním načasování a s úderným zvukovým doprovodem zabouchnul v obýváku okno. Za B: Kdykoli jsem se pod vlivem lehké únavy, či náznaku klesání tempa aktuálního dílu jal chopit ovladač a mrknout kolik času ještě zbývá, časomíra vždy ukazovala méně než pět minut do konce. Máme tedy co do činění s transatlantickou telekinezí a ohýbáním času. Každý díl odsýpá v neuvěřitelném tempu, ani na moment jsem se nenudil. Je to King (It, Dreamcatcher, The Body-Stand By Me), je to Silent Hill, je to Donnie Darko. Není to nejlepší seriál roku ale jsou to všechny srdcovky které můžu. Plačte nad vykrádáním, já bych řval kdyby tomu bylo jinak. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně lahůdková záležitost. Očividná a na správně dlouhé uzdě udržovaná inspirace Kingem, Carpenterem a Spielbergem servíruje mysteriózní atmosféru 80. let v dílech nadupaných událostmi a nenechá vydechnout. Od prvního dílu seriál přesně odkrývá informace a graduje tak, že si budete přát, aby díl ještě nekončil. Tleskám volbě nižšího počtu dílů, který se podepsal na ohromné kvalitě každého z nich.___ 2. série: Druhá série se podobně jako ta první naplno rozjede od třetího dílu a postupně graduje až do opravdu velkolepého (nebojím se říci i videoherního) finále, za které by se nemusel stydět kdejaký AAA film. Jsem opravdu nadšen z každého aspektu tohoto seriálu. Kdybych ale měl přeci jen něco vypíchnout, tak napětí, gradaci a hudbu. Čekal jsem stejnou kvalitu jako u první série, dostal jsem ještě víc.___3. série: Oproti předchozím sériím více akční, více humorné, méně tajemné (téměř žádné scény v Upside Down nebo info o tomto světě). Jestli to je plus nebo minus si musí každý rozhodnout sám. Za mě to byla opět peckovní série. Stejně jako předchozí se pořádně rozjela až se třetím dílem, byl to ale takový nářez po scénáristické, akční, humorné, technické a hudební stránce, že pomalejší rozjezd lze přehlédnout. Průchod dětí tajnou SSSR základnou byl sice až moc jednoduchý, nicméně vše bylo bráno s nadhledem a humorem, že s tím taky nemám problém. Sezona postupně gradovala s každým dílem a každou přibývající minutou, závěr byl opět parádní a hodně emotivní. Opravdu palec nahoru a šup sem s další sérií. HBO se může od Netflixu učit, jak vypadá sezona, na kterou se čeká dva roky... ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Příjemný osmdesátkový horor, ze kterého positivně vyčnívají dětské herecké výkony a naopak negativně všudypřítomný product placement. Přesto stojí za zhlédnutí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Stranger Things je opravdu skvěle natočený seriál, který nejvíc stojí na hereckých výkonech ze strany dětských protagonistů, kteří byli jedním slovem brilantní. 1. série Ač se mi to nestává často, tenhle seriál mě díl po díle přitahoval víc a víc právě kvůli těm čtyřem skvělým hlavním hercům, do kterých jste se mohli s přehledem vžít. Scénář byl napsán také velmi pozorně a atraktivně. Přes to, že inspiraci čerpá hlavně už z dávno viděných klasik, pořád dokázal nabídnout vcelku nové věci a bratři Dufferovi tak stvořili tajemný svět, do kterého jsem se ráda vracela. Seriál se zalíbí jak starším vrstvám, tak mladším dětem a myslím, že bez problémů naláká i na druhou možnou sérii. Po řemeslné stránce můžu zdůraznit hlavně hudební podkres, efekty a oblíbený retro styl, jež tomu všemu dodával jakousi uvěřitelnost. Zkrátka po příběhové stránce to pro mě nebyla až taková bomba, ale po všech ostatních stránkách ano. Ke druhé sérii se určitě vrátím, pokud nějaká bude. 2. série: Kde první série kopírovala z různých jiných počinů, tam druhá série nabírala na originalitě. Subjektivně můžu říct, že druhá série mně pohltila ještě mnohem víc, než první a rekordně jsem jí shlédla za dva dny. Což je u mně signifikátor opravdu královského zážitku a kvaliní zábavy. Chudák Will to zase odnesl a Winona měla nervy v kýblu. To zůstalo stejné. Nicméně potěšily nové tváře a že hláškami se opět nešetřilo. Parta protagonistů odvedla famózní práci, protože na těch dětech stojí veškerý úspěch. Objevilo se tu i pár nepříjemných scén a hlavně dojemných momentů. Retro styl na vás bude dýchat ze všech stran, jak tomu bylo i v sérii předešlé, zkrátka nudit se nebudete, protože Dufferovi jedou na jistotu a nebojí se ničeho. Už aby tu byla třetí série.3. série je dozajista o hodně jinde, než předchozí dvě série. Nevím ani, jestli v dobrém nebo špatném, spíš bych to asi řekla tak, že námět této řady je už zlehka přitažený za vlasy a scénáristicky je to trochu podle mého na pochybách, co se logiky týče, nicméně klasicky mě chytl až třetí díl a pak už to jelo. První dvě epizody byly možná až průměrné a nezajímavé, ale obratem se vývoj děje mění a nabírá to tempo, které nepoleví až do konce. S lehkým smutkem musím vytknout, že hororová stránka Stranger Things oficiálně opadá a ke slovu se dostává hlavně humor a postavy, které zůstávaly skryté v pozadí a naopak například Will už jen tak postává vzadu za ostatními. U scének s Dustinem a Stevem jsem se ale upřímně od srdce řezala smíchy a vcelku se mi líbil tenhle nový vítr do plachet. Na pět hvězd to těsně není, protože námět už je prostě mockrát omýlaný a vůbec netuším, jestli ještě je o čem točit čtvrtá řada. Každopádně si ji ale asi určitě zase seženu. 4. série. Mě už ta zaujatost tímto seriálem po třetí sérii trochu opustila, já jsem zastáncem hesla "v nejlepším se má přestat", a tak jsem do konce života asi upsaná k nespočtu seriálů, které se rozhodly mít další a další nové série a mně nezbývá nic jiného, než dívat se dál. Musím říct, že když jsem se dozvěděla, že každý díl má minimálně 75 minut, nechtělo se mi do 4. série ještě o to víc. No, první díl byl nuda, kde se nic nestalo, druhý, třetí, čtvrtý díl byl absolutní hororový nářez, k mému překvapení brutálnější, než kdy dřív s epickou výpravou a scénářem. Od pátého až osmého dílu jsem byla zase otrávená. Scény a některé dialogy mi přišly extrémně zdlouhavé, nudné a konkrétně linka s Eleven už mě fakt i kolikrát iritovala. No a na poslední díl, který čítá neuvěřitelných 150 minut jsem se musela trochu omámit zelenými bylinkami, abych to přežila a díky tomu to bylo nejeepičtější seriálové finále tohoto roku a naprostý výstřel do vesmíru. Tato série se liší od ostatních hlavně tím, že už to není ledajaké dětské sci-fi, ale pěkně děsivá, zlověstná nálož, která má poměrně vysoký body count. Dramatickou tečku tomu dodal i velice smutný epilog, ale můj názor je ten, že už pátou řadu rozhodně nepotřebuji, ale už teď vím, že mám zas vystaráno na dalších X hodin cesty do Upside Down světa. () (méně) (více)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hype jako svině zapříčinil, že jsem si Stranger Things pustil. Byla to krásná vzpomínka na dobu dávno minulou, kde se mísí veškeré možné vlivy (Carpenter, Scott, Spielberg, Cameron,...) s moderním pojetím. Scény z mezisvětí byly opravdu výživné a celkově se nedá moc vytknout, akorát mě trošku mrzí, že to bude mít další díly, protože to šlo špičkově ukončit. 90% Update po sériích 2-4 (lehce binge watch). Ta osmdesátková stylizace je špičková, to se jen tak nevidí, k tomu soundtrack, sympatické postavy, parádní mix žánrů - sci-fi, thriller, horor, komedie (místy fakt prdel), vizuál, killcount a vůbec celý nápad. Sem tam mi vadí zbytečné natahování děje (celá anabáze v Rusku (s04)) a nějaká ta nelogičnost (Hawkins by byl dávno natrvalo obsazený armádou, FBI, vědci...), ale jako celek to funguje skvěle, má to tempo, nápad, originalitu a pár hodně dobrých momentů (s04e07 - Vecnovo odhalení over the top) s jedním z nejlepších záporáků všech dob (Vecna samozřejmě). Doufám, že pátá sezóna (prý poslední) toto výjimečné dílo zakončí s úctou a kvalitně. 90% ()

Miss.Freak 

všechny recenze uživatele

Aaaaaaaaand Netflix did it again. To je tak, když smícháte Stephena Kinga s trochou Spielberga, do toho od oka hodíte tu báječnou horror/thriller kulturu 80.let, přihodíte skvělý soundtrack ála John Carpenter a nadprůměrné herecké výkony hlavně dětských herců (do Millie Bobby Brown jsem se okamžitě zamilovala), vznikne vám seriál Stranger Things. Seriálová novinka roku. <3 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově a la S. King v nejlepší formě, vynikající scénář, herci, režie, hudba... . Nikdy bych nevěřil, že mě nadchne seriál, kde jsou hlavní hrdinové především děti...byť děti speciální. Sfrknul jsem téměř najednou všech osm dílů...které na sebe navazují bez zbytečných scénáristických fintiček a jsem nadšený. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Tenhle hype se prostě nedalo přehlídnout a bylo jasné, že dříve nebo později se na Stranger Things budu muset podívat. Že uvidím celý seriál během 16 hodin (pár hodin spánku v průběhu), to už je věc jiná. A že je budu teď doporučovat kudy chodím, o tom ani mluvit nebudu... Stranger Things mají všechno. Jsou v té správné době, mají vynikající Kingovskou atmosféru, kterou si každý správný fanoušek tajemna užije. Mají sympatickou partu kamarádů, kterým musíte úspěch přát. Mají v sobě obrovskou záhadu, která se pomalu rozplétá. Ukazují ta správná klišé, a navíc i neotřele. Nechybí skvělý hudební podkres. A mají také úžasné herecké výkony, kde září hlavně Winona Ryder a David Harbour. Takže, co víc si ještě přát. Na konci samozřejmě nabídnout ještě několik otázek a pokud se vám příběh dostane pod kůži tak jako mě, tak budete nedočkavě očekávat začátek druhé série, abyste se dočkali nějakých odpovědí. Vážně už dlouho mě něco takhle nepřipoutalo k obrazovce a k úplné dokonalosti chybí jen málo. Třeba se ho dočkáme za rok. 2. série Druhá série Stranger Things mohla dopadnout jen jedním ze dvou výsledků, buďto zklamat nebo zopakovat nadšení z řady první. Není nic jiného mezi tím a podle mě se povedlo to druhé. Uznávám, že to možná nevtáhlo tak rychle jako před rokem, ale zhruba od poloviny už to zase běželo jako po másle. Série chytře rozehrává a ukazuje další věci i mimo Hawkins, aby si připravila půdu pro další příběh, ale to hlavní se pořád odehrává v malém městečku. Přibylo pár nových postav, některé jsou fajn (Bob, Max) a některé jsou nezajímavé (Billy), ale podle mě to celkově bylo více než slušné pokračovaní, které jen posílí dobré jméno, které Stranger Things mezi seriály má. 3. série Jak jsem si ve druhé sérii stěžoval, že postava Billyho byla úplně nezajímavá, tak v řadě třetí má jednu z ústředních rolí a loňský rok mu tak vynahrazuje. Celkově se podle mě třetí řada povedla a opět přidává na strašidelné atmosféře, která mnohem rychleji vtáhne do děje a až do samotného závěru nepustí. A i závěr se rozhodně povedl a jsem zvědav na to, jak to nakonec bude, protože jim mám problémy uvěřit tuhle oběť (mám podezření, že se vrátí, což kazí dojem z dojemného dopisu). I letos přišlo několik nových postav (Robin je super, naopak nadšení z Ericy bylo na bodě mrazu). Fajnová zápletka s vydařenou letní a zároveň retro atmosférou u mě zabodovala a já jsem s třetí řadou nad míru spokojený. 4. série Po dlouhém čekání konečně přišla čtvrtá řada. Ale že to čekání opět stálo za to. Znovu jde o neskutečně návykovou záležitost a vážně nejde zastavit po epizodě a musíte koukat dál a dál. Jsem rád, že jsem si počkal na vypuštění posledních dvou dílů a teprve pak začal sledovat, jinak by mě čekání vytáčelo. Opět se podařila naladit dokonalá atmosféra osmdesátek a i když jsou hrdinové rozděleni na několik skupin, tak příběh skvěle drží pohromadě. A za tuhle řadu opravdu není třeba šetřit superlativy, protože vlastně všechno funguje na výbornou. Od skvělé hudby (chytlavá Kate Bush až po nářezovou Metallicu), překvapivý zvrat, povedenou novou postavu, k práci s napětím a přípravu k závěrečnému střetu dobra se zlem. Nemůžu se dočkat až přijde poslední řada, i když vím, jak moc mi bude líto, že tenhle seriál skončí. Jak říkají, je to bitchin' () (méně) (více)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, ty 4* si to zaslouží. Ne, že by mě to vyloženě nebavilo, jen mě to nechytlo jako zbytek diváků. Je to svým způsobem cool, má to hodně chytlavej mix žánrů a vynikající dobovou atmosféru. Jenže mi tam dost věcí přebývalo a i chybělo. Poslední díl vytěžil dost a chytnul i mě za srdíčko. Hlavně ty podělaný Vánoce. Druhou sérii si možná dám. A možná taky ne. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama