Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 189)

maty39 

všechny recenze uživatele

Pokud by se Piráti z karibiku drželi zajetých kolejí, tak by Orlando Bloom a Keira Knightley měli být ústřední dvojicí a tahouny tohoto pirátského dobrodružství a ve vší úctě, tato dvojice nemá dostatek charizmatu aby dovedla pirátskou sérii k úspěchu. Naštěstí někdo měl dostatek prozíravosti a doplnil je Johnny Deppem. Ten údajně pojal kapitána Jacka Sparrowa jako kombinaci Keitha Richardse a Loony Toones postaviček a ukradl si celý film pro sebe. Minimálně první polovina je neskutečná jízda. Představení Jacka Sparrowa, monumentální hudba, vyvážené dávkování (excelentní) akce a humoru pokládají základ nejen tomto filmu, ale i celé sérii. Dovolím si tvrdit, že prví polovina Prokletí Černé perly je to nejlepší z celé série. V druhé polovině filmu trochu spadne řetěz. Celá zápletka se zlomením kletby je trochu natahovaná a trochu zbytečná. Lepší scénář ve druhé polovině by z tohoto dobrodružství udělal nesmrtelnou klasiku. Takhle je to ve druhé polovině stále výborný dobrodružný film s prvky fantasy. Jack je pořád zábavný, Geoffrey Rush si svoji roli také užívá, Verbinski ukazuje svůj talent a hudba je pořád epická. K tomu si připočtěme nějaké ty námořní šarvátky a Prokletí Černé perly se řadí mezi jedny z nejzábavnějších historických dobrodružných filmů. Navíc postava Jacka Sparrowa se stala jednou z nejikoničtějších postav všech dob. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Nikdy som Johnyho deppa nemala príliš v láske, ale týmto filmom ma konečne presvedčil, že medzi dobrých hercov patrí. Inak, asi na jeho postave to celé stálo, hoci musím spomenúť skvelé efekty súboje. ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemně se na to kouká a člověk se rozhodně nenudí. Ženy šílí z Johnyho Deppa a muži si přejí, aby Keira Knightley častěji při přemýšlení zavřela ústa, aby mohli šílet taky. Nutné je vydržet do konce titulků! ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Hodně přjemná letní oddychovka, která by možná nebyla až tak příjemná bez DOKONALÉHO Johnnyho Deppa. A jak už jsme mohli vidět v Kruhu, ani tady nechybí skvělé triky a masky. Škoda jen, že je film tak dlouhý. Jinak by byla na místě i ta pátá hvězdička. ()

Chevees 

všechny recenze uživatele

Akce, dobrodružství, romantika, humor, skvělé vizuání efekty a hlavně - nepřekonatelný Johnny Depp - k tomu prostě není co dodat... Jenom škoda, že na HBO k tomuhle filmu udělali naprosto příšernej dabing, ale v kině s titulkama to je neopakovatelný zážitek. Update: na Nově byl ještě horší dabing než na HBO ;) ()

Pc 

všechny recenze uživatele

Tak tento film nebyl zas tak dobrý jako jednička ale to neznamená že tomu nepatří 5 hvězdiček, K tomuto filmu lze dodat že na Johnnyho je vždy spolehnutí když jde o vtipné blbůstky ve filmu. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala filmu, kde mi pirati nevadi, jinak vetsinou hodnotim piratsky svet podprumerne, nebot mi neprijde atraktivni. Ale prvni dil trilogie (zatim) se opravdu povedl a ikdyz je jednoduchy, prijemne se na to kouka. 7/10 ()

MaartyS 

všechny recenze uživatele

Prvy film z úspešnej série príbehov o navzájom rozličných ľuďoch, ktorí si na prvý pohľad absolútne nerozumejú pretože každý pochádza z iných spoločenských kruhov, no v konečnom dôsledku skončia spolu na "jednej lodi" čo v tomto prípade trefne zapadá do deja. Je vidieť že filmu sa zhostil správny režisér a v spoločnosti svetovej elity hercov hrajúcich hlavné úlohy veľmi presvedčivo vyrobil dielo na, ktoré sa dá pozerať aj niekoľkokrát. Film spĺňa všetky moje požiadavky, je plný humoru, napínavých pasáži ale takisto aj k filmu patriacej lásky. ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi prostě musel zařadit do nejoblíbenější pětice filmů vůbec. Vždyť je to nářez! Pro mě absolutní překvapení v novém stylu pirátské fantasy komedie. Ještě zdaleka neokoukaný brilantní Johnny Depp, správně trapně hrdinský Orlando Bloom s dohrávkou Keiry Knightley proti ďábelskému Geoffrey Rushovi se svou posádkou prokletých pirátů se vydávají na velkolepou projížďku neutichajícím scénářem, ve kterém jsem nenalezl jediné hluché místo. Akční sekvence jsou napínavé, lidské ztrapňování hrdinů správně komediální, herecké ztvárnění dokonalé, stejně jako hudba, jež tady dělá divy. Kdyby nevznikly (což bylo bohužel nevyhnutelné) o něco slabší pokračování (třetí díl se stal něčím, co moře vyplavilo jako něco hnusně oplzlého), stala by se z kapitána Jacka Sparrowa vynikající kultovní role. ()

Juja 

všechny recenze uživatele

Nejlepší část trilogie, jednoznačně. Nejenže to bylo originální, jiné a byl tam Jack, ale hlavně- bylo se čemu smát. A navíc geniální hudba, jeden z nejlepších soundtracků, co jsem slyšela. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Nějak jsem těmto "Pirátům ... " nepřišel na chuť. Ačkoliv nepochybuji, že Depp je vynikající herec, zde jsem mu protě neuvěřil ! Plusem těchto filmů je pohádkovost, akce a Keira Knightley, která je zde lepší než Depp - je mi líto ... . ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Bylo by to jasných pět hvězd, nebýt zbytečně rozvleklého konce. To je v podstatě jediná věc, kterou lze pirátům vytknout. Johnny válí, Keira okouzlující jako vždycky a nejlepší ze všech je samozřejmě opička... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velký návrat pirátských filmů na stříbrné plátno. Tam, kde vyhořel R. Harlin s Ostrovem hrdlořezů, zazářil G. Verbinski. Velká dobrodružná jízda jako za starých časů. A J. Depp k tomu. ()

Venous666 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmu o pirátech. G. Verbinski udeřil hřebíček na hlavičku. Během dvou hodin nemá divák čas se nudit. Akce, střídá akci a kde to jde,tak tam Cpt. Jack Sparrow (J. Depp) hláškuje jako sviň, hudba přidává na atmosféře karibského zázemí. Jednoznačně 70% ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama