Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (105)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Temný krimi seriál z konce 19. století. Hodně povedený, celým vizuálem, příběhem a i hereckým obsazením. Noční život v té době celkem ožíval. Jednotlivé postavy jsou zajímavé, napětí i příběh nepokulhávají,ale naopak v divákovi probouzí vělikou zvědavost. Celkově na mě hodně dýchl duch minulosti a mělo to sílu, jen jsem byla zklamaná z konce. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Docela propálená příležitost. Ústřední postava je bohužel zoufale nezajímavá, z velké části kvůli Brühlovi, který za mě prostě hlavní roli neutáhne. Když v některých dílech prakticky zmizí ze scény, vůbec nechybí. Řemeslně nadprůměrná záležitost zasazená do ne úplně lahodného prostředí, režijně i scenáristicky ale vcelku průměrná. V rukou schopnějších tvůrců by se ale mohlo jednat o naprostou lahůdku. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Choromyslaři:). Místy to sice bylo maximálně odporné, ale ta svérázná "partička" - jak jen to říct - vyšetřovatelů - byla vlastně strašně zajímavá až občerstvující. Osobně mě potěšila přítomnost hlavně Luka Evanse (kterému jsem už dávno i odpustila, že ho ženský zrovna moc nezajímají - i když mě samozřejmě v této souvislosti nemohlo škodolibě nenapadnout, jestli po účasti v něčem tak skličujícím nepřejde zase raději na druhý břeh; asi ne:)). Hodně kritiky se sneslo k závěru, mně ale připadal logický. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o pátraní po vrahovi, ktorý traumatizoval celé mesto (veľmi dobre vykreslené) v podobe nezvyčajne brutálneho zabíjania mladých chlapcov (prostitútov). Je pravda, že nie každý diel ma zaujal rovnako, pričom od finálneho rozuzlenia som čakal trošku viac, no to samotné krimi pátranie a skladanie jednotlivých dielikov do výslednej skladačky bolo mimoriadne zaujímavé a bavilo ma po celý čas. A hlavne si dali autori záležať na výprave, ktorá sa odrazila na výbornej atmosfére, rovnako vydarenej a možno i ešte o čosi temnejšej ako bola napríklad v seriály Knick (2014), ktorý sa tiež odohráva v rovnakej dobe a v rovnakom meste (NY). Slušný nadpriemer. 80/100 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších mysteriózních seriálů o sériovém vrahovi, co jsem kdy viděla. Napínavé, správné hnusné, nepříjemné (motiv dětských prostitutů). Perfektní herecké výkony v čele s přesným Brühlem a ještě o kousek lepším Evansem. Jen Dakota Fanning vypadá v mých očích pořád na 12 let, a když kouřila cigaretu, říkala jsem si "to dítě přece ještě nesmí kouřit!". Takže chválím všechno kromě SPOILER trochu odfláklého vrahouna, o jehož motivu jsme se nedozvěděli skoro nic. KONEC SPOILERU. Příznivci ponurosti, detektivní zápletky, hnusných mordů a dobové zaplivané atmosféry - tady nešlápnete vedle. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)

Reklama

Reklama