Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (302)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Maleficent je jedním z mnoha filmů, u nichž mě mrzí, že na ČSFD není pestřejší škála ve hvězdičkovém hodnocení. Snímek oplývá nádherným pohádkovým vizuálem, z něhož přechází zrak - místy působí možná až příliš vyumělkovaně, aby se to hodilo filmu a 3D formátu. Ocenil jsem obsazení Michelle Pfeiffer, kterou mám vážně rád, i když je fakt, že její postava působí poněkud ploše (a opravdu to není jejím korzetem). Místy mi vadila až příliš okatá předvídatelnost děje, což se sice na jednu stranu u pohádky očekává, v níž vždy dobro vítězí nad zlem, na druhou stranu jsou však případy, kdy se tvůrcům v rámci děje podařilo se povznést nad tento žánr (viz Hvězdný prach). Princ a král mi přišli spíše jen do počtu, Elle Fanning vnášela do filmu nevinnost, nicméně vesměs to bylo celé o handrkování mezi Pfeiffer a Jolie. Zaujalo mě budování jakési mytologie okolo původu Maleficent, přesto jsem měl pocit, že to působilo šablonovitě, a že se z toho dalo vytěžit trochu víc. Ve výsledku se na to sice pěkně kouká, ale celé to postrádá nějaký ten hlubší moment překvapení. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

dlouho jsem to odkladal.. predchozi film me nebavil, ale tohle se fakt neda. naznak temnoty je fajn, ale schizofrenni provedeni v disney family stylu, plnym klise a spatneho cgi, to hrozne degraduje. film trpi hlavne kvuli scenari a potrebe "zavdecit se cele rodine", nevi na jake publikum chce cilit. neda se to vydrzet ani po lahvi vina. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní hitu z roku 2014, ma sprevádzalo určité sklamanie. A nebolo to spracovaním, ale tým, že sa to proste akosi nedarilo privodiť atmosféru fantasy rozprávky, ktoré som mal v minulosti tak rád ( napr LEGENDA či KRULL ). V tomto prípade, sa mi ale dostalo niečoho, čo som ani nečakal. Príjemná dark fantasy, ktorá sa neštíti prísť okrem ( väčšinou ) skvelej formálnej stránky, aj s dobrým príbehom. Progres. To sa podarí pri pokračovaniach málokedy. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně, jako první díl. Neumím ten pocit moc dobře popsat, ale jak u jedničky, tak u tohoto filmu jsem měla pocit, že na ně koukám skrze zamlžené sklo. Chápu co se děje, ale ten příběh se ke mě prostě nedostává, tak, jak tvůrci doufali. Nemastné, neslané a nedůležité. Ale stejně jako u jedničky: pěkné kostýmy a dobré herecké výkony. Plus super překvápko, když se objevili Chiwetel Ejiofor a Ed Skrein. Oba mám moc ráda a oba jsem viděla moc ráda. 3* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že je to lepší jak 1. Sice se to víc odlišuje od předlohy, ale je tam víc postav, mytologie a zajímavých tvorů. Taky tomu dost pomáhá větší množství akce. Naše Růženka se vdává za prince sousedního království. Vše se ale zkomplikuje a rozpoutá se válka s tvory z Blat. Feyové jsou úctyhodní válečníci a není radno si s nimi zahrávat. Podaří se v království nastolit mír? I herecké obsazení je dobré. "Jsi nejsilnější z nás." ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama