Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (302)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Zoufale nastavovaná kaše. Jednička byla příjemná pohádka o Růžence, kterou tvůrci podali zajímavým způsobem, tohle jen klasická pračka na peníze. V podstatě vůbec nechápu, o co tam šlo, ten děj byl strašně vycucaný z prstu. Mimochodem, je 21. století, myslel jsem že v současné době už si nikdo nedovolí napsat tak uboze karikaturního záporáka - z Michelle udělali takovou tu 100% krávu, že víc černobílá už být nemohla. Nefunkční, zbytečné pokračování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo má rád filmy, ví, jak druhé díly prvních úspěšných filmů bývají zakleté. No a jelikož Zloba byla poměrně svébytná pohádka s výraznou příměsí fantasy, na pokračování se nenechalo zase tak dlouho čekat. No a výsledek? Na druhý díl kupodivu dobré, leč standardně slabší, než první díl. Proč třeba ten podtitul královna všeho zlého? Měl jsem za to, že to, že Zloba není zlá, jsme si stihli vysvětlit už v prvním díle. Tak proč na to opět narážet? A takových momentů, které popírají první díl je tu daleko více (tajná rasa, povstání z popela atd.). Na druhou stranu ale Joachim Roenning není žádnej neználek, a tak si přichystal překrásné digitálno s epickou závěrečnou bitvou, což jsem ani nečekal a neskutečně si ji užil. Takže ač jsou ve filmu jednoznačně momenty, které jsem nepochopil, tak pořád se jedná o tak pěknou fantasy, jakou Vám Hollywood často nenabídne. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som sa prvýkrát dozvedel, že bude pokračovanie filmu "Maleficent", nevedel som čo od filmu očakávať. Mal som pocit, že Disney urobili svoj hraný remake a tam to stačilo. Nemal som vôbec odvahu ani hádať o čom by mohlo byť pokračovanie. A film sa neustále odsúval a odsúval a odsúval. A tak sme tu, 5 rokov neskôr s filmom. "Maleficent: MIstress Of Evil". Trošku viac nám ukazuje svet, z ktorého Maleficent prišla, ako pokračovanie to nepôsobí vysoko nasilu a myslím si, že je celkom funkčné. Každopádne si musím film pozrieť ešte raz v originálnom znení. Lebo všetky plusy, ktoré s filmom mám absolútne nejdú cez dabing. Slovenský dabing považujem za absolútne otrasný. Pôsobí tak neskutočne naučeno a strojene, že miestami film stráca tie potrebné emócie, ktoré potrebuje. Ale to nie je chyba filmu ako takého. A preto to nebudem zahŕňať do výsledného ratingu. Čo sa mi páči na filme? Vizuálna stránka. Myslím si, že efekty ma celkom presvedčili, mal som pocit, že sa týchto bytostí môžem dotknúť, a že tam skutočne sú. Angelina Jolie je opäť skvelá a myslím si, že aj Michelle Pfeiffer ako zloduch filmu je veľmi dobrá. Mimochodom, to nie je spoiler, to sa dozviete v momente, ako ju prvýkrát uvidíte. Elle Fanning tu toho moc nepredvedie, ale dáva filmu tú potrebnú nevinnosť. Myslím si, že som si ju ale užil oveľa viac minulý mesiac v inom filme. Tu nejako toho moc neukázala. Ale bola milá. O ostatných postavách toho moc nepoviem, lebo musím povedať, že je tu niekoľko celkom zaujímavých zvratov. Akčná časť filmu pri konci pôsobí skutočne silno. A je tu jedna vynikajúca momentka, kde ma na moment Disney skutočne prekvapili. Takýto ťah by som od nich nečakal. Film je predvídateľný, ale zase čo môžeme čakať od príbehu, ktorý je určený skôr mladším divákom? Myslím si, že ale nepôsobí až tak gýčovito. Problémy filmu by som povedal, že niektoré postavy moc času nedostanú. Napríklad víly. Napríklad princ. Napríklad kráľ. Dokonca mám pocit, že ani naši hrdinovia nemajú toľko času, koľko by sme možno chceli. Najviac tu sledujeme práve zlú kráľovnú. A mrzí ma, že niektoré obľúbené postavy tak nebudú mať dostatočný priestor. Záver je veľmi happyendový, ale to som asi aj čakal. Ale pôsobí to na mňa až ako moc veľký happy end. Neviem či by bol aj priestor na pokračovanie po tomto filme, no ja by som asi ďalej nešiel. Myslím si, že tieto dva filmy postačujú. Ja som si sledovanie užil, no rozhodne to nebude film roku. Hodnotenie: B ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytecnej film. Prvni dil jeste tak nejak daval smysl, ale tady je to i na pohadku uz hodne mimo, dej tu vlastne zadnej neni, obcas to vypada jak vykradacka Shreka, obcas jak vykradacka pohadek nebo fantasy, ale hlavne to celou dobu pusobi jak desne nastavovana kase a ze tvurci vlastne ani nevi, o cem ten film ma bejt, nakousne se tu par motivu, ale vsechno to tak nejak vysumi do ztracena. Dalsi problem je, ze tu vlastne neni zadna sympaticka postava. Nejbliz k tomu ma mozna tak ptaci poskok, ale to je hodne vedlejsi postava. Fanning je na pest, Jolie bohuzel vetsinou taky, princ je naprosto nezajimavej a motivace Pfeiffer dost zmatena, takze vas ve vysledku sere i ona. Aspon, ze herecky to tak spatny neni. Film tak hlavne ze dna zvedaj spickovy triky a fajnovy souboje, vizual je opet na jednicku. Skoda, ze je film zbytecne natahovanej, pri kratsi stopazi by clovek mohl jen vypnout a uzivat si pekny triky a bitky, takhle to obcas zacina i nudit. Celkove slabsi 3*, priste si radsi zase pustim prvni dil. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Scénář plný poselství... oprava: scénář plný klišé je slabší. Někdy je méně více. Přes několik pěkných nápadů je to vycucávačka z prstu. Zjevně se chtělo posedět na několika židlích zároveň, být děsně poučný a doslovný, no a tak je výsledek v druhé půli přeplácán natolik, že mi obočí vyletělo na oběžnou dráhu. Ale budiž. Dívanda je to perfektní, nápaditá, pestrobarevně pestrobarevnou střídá temně temná, každá maličká hovadinka je výtvarně precizní a zábavná, Angelina v roli nádherné Zloby nemá absolutně chybu, Michelle Pfeiffer je jí trefnou soupeřkou, která mě, (přestože je stejná, jako ve Hvězdném prachu), vyloženě potěšila, obsazení je kompletně pěkné a vizuálně celé skvělé. Dětská duše se v dospělém těle možná zatetelí a nemusí až tak řešit, přijde si na svoje, já si ale kladu otázku, pro koho Druhá Zloba je? Pro dospělé a dospívající zajisté ano, jenomže: zpočátku je to pohádka vhodná i pro maličké diváky, kteří si užívali první film x krát dokola (já s nimi), ale postupně se dostáváme k pojetí natolik drsnému, že si nejsem jistá, zda bych to svému mladšímu, tomu pětiletému, zatím pustila... Uzamčení obyvatel Blat v kostele a jejich hromadná likvidace práškem..., okřídlené bytosti strádající v exilu na hraně existenčních podmínek, akční bitvy plné nenávisti, brutality a zkázy..., do toho samozřejmě zloba, lest, pomsta, to vše takto namícháno dohromady mi připadá pro dětičky docela za čáru a natolik vyčnívající, že závěrečné "honem rychle žijme v míru, teď se všichni obejmeme, někteří i vezmeme, a co bylo, bylo, už to více nebude", na mě zapůsobilo asi jako nádherně zlatý, plážový písek snově pohádkových Fidži nalepený do mé oblíbené, šťavnaté pomerančové žvýkačky. Viděno v originálním znění. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama