Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Recenze (103)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív mě The Boys nadchli. Je to totiž dokonalá merafora, u níž mám pocit, že se někdo musel inspirovat naší politickou scénou. Nebo to tak je všude? Prostě studie zvráceného populismu, snahy vytřískat prachy se všeho, co se dá zpeněžit, ovládnout masy, armádu. Bez ohledu na následky, bez ohledu na lidi. Ale později mi došlo, že i když tahle stránka se povedla, příběh je lehce povrchní a často se objeví i logické mezery, což mi už ke konci začalo i dost vadit. Přesto ale určitě zkusím i druhou sérii.70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Riadny nášup, konečne niekto super hrdinské seriály posunul na vyšší aj keď brutal krvavejší level. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápady narvaná adaptace výborného Ennisova komiksu, kde jsou superhrdinové za psychopaty, zvrhlíky nebo idioty, zároveň však světem uctívanými primadonami, které je třeba často plesknout přes prsty. A jediný kdo na to plesknutí má koule je Billy Řezník a jeho Banda. Je to logicky vyměklejší než předloha, ale jinak by to lidi nezkousli. Navíc se dá lecos dohnat v dalších řadách. Skvělé dramaturgicky zvládnuté díly se schovaným překvapením pro fandy šlapou jako hodinky. Herecké osazenstvo je přesně vybrané. Urban a Quaid jsou tahouny lidské strany, Starr a Moriarty tě suprácké. Především Homelander je šťavnatá postava a závěr nechává velký prostor pro fantazii. Už aby tu byla druhá řada. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazon Prime se konečně zvedá ze stínů jiných VoD služeb a servíruje nám zase jednou pořádnou pecku. Ačkoliv musím přiznat, že mne první díl příliš nechytl a dokonce jsem uvažoval i o tom, že tomu nakonec šanci nedám, jsem moc rád, že jsem názor přehodnotil a nyní se mohu pokusit nastínit, proč jsou the Boys taková pecka. Předně, kdo viděl trailer, je mu zřejmě jasné, co je hlavní silou komiksové předlohy, která si utahuje z nejrůznějších komiksových klišé. Konečně tu tak nejsou vzorňáci, co udělají pro dobro cokoliv. A cílovka to dokázala náležitě ocenit, vlastně to byla dost sázka na jistotu, stačila pořádná řádka krve, hlášek a nějaké té neokoukanosti...v prvním díle se mi to zdálo samoúčelné, potom mě chytl příběh a vychutnával jsem si jednotlivě všechny díly. A o to také jde, nestačí jen bezduchá řežba, musí to hlavně bavit. Máme tu tedy evil Supermana (ten jediný, co není nudný) v podání skvělého Antony Starra (Banshee rulezz), vyšeptalou Wonder Woman, zdrogovaného Flashe, totálně nemluvného Batmana nebo Aquamana ve své ryzí podobě, tedy naprosto zbytečného člena Justice League, kterého zajímají jenom oceány. Samozřejmě jsou změněna jména (na tom komiks stojí), paralely však musí pochopit úplně každý. A vůbec největší plus téhle pecky? Karl Urban nikdy neměl takhle krutopřísnou roli (kecám, měl jich dost, ale nikdy se neokouká) a jeho hutný plnovous se postará o každou prodanou scénu v jeho podání, a také odporný cliffhanger, ale o tom až příští rok. Sypte to sem! Času na dohnání je stále dostatek.. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O streamovací službu Amazonu (a tedy částečně i seriálového LotR-a) se pomalu přestávám bát. The Boys jsou naprostou trefou do černého a kudlou do oka většině DC postav. Ne, že by si Marvel něco podobného taky nezasloužil, ale je to právě DC, které ve svých komiksech a filmech představuje naprosto dokonalé a nadlidsky silné postavy. Výjimkou je snad jen Batman, který tady dopadl celkem dobře a Flash, jehož úděl zpečetily "drogy" - takže vlastně taková Snyder Vize DCEU. A když této bandě šílenců přidáte reálné motivace, komplexy Bohů/celebrit a lidské (nebo byrokratické) problémy běžného světa, takřka všichni do jednoho se nakonec projeví jako ignoranti a hovada. Úderná, krvavá a povedená série kterou neuvěřitelně táhne celý cast. Nicméně. Antony Starr jako Homelander... To je něco neuvěřitelného! Těším se na další sérii. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Jak to, že toho tolik víš o Spice Girls?“ Evan Goldberg a Seth Rogen jsou kamarádi od dětství. Spolupracovali spolu na spoustě fláků včetně Superbada, Apokalypsy v Hollywoodu nebo Interview. Fešáci v upnutých trikotech, prvoplánově kladní, zoufale nudní, zachraňující nás šváby před intergalaktickým zlem. Jenže tady jsou naši tajtrdlíci krapet morálně pochybní. Říkají si The Seven a reprezentují gigantickou společnost jménem Vought, která tvoří jejich veřejnou image a spravuje všechny ty zlaťáky, které tahle parta přináší. A že jich není málo. S jejich značnou silou přichází velká zodpovědnost, což je téhle bandě docela šumák. A jeden takový superzávodník zrovna fatální rychlostí doslova proběhne přítelkyní mladíka Hughieho (syn slavných rodičů Jack Quaid). Hrdinova absolutní lhostejnost nad tragédií spustí Hughieho solidní zlost. Proti elasťákovým celebritám nebude sám: pomstychtivá banda, kterou povede Karl Urban coby ostřílený Butcher (který přišel vinou Sedmičky o manželku), se rozrůstá o nové týpky – v jádru citlivého Frenchieho, němou a velmi hbitou Kimiko a o bývalého vojáka Mother's Milka. Na druhé straně je především egoistický slizoun Homelander ve skvělém podání Antony Starra. Celá ta myšlenka, kam až zajdu, abych se udržel úplně nahoře a ještě u toho zářil, je fajn. Jen u toho diváka místy nesmí moc přemýšlet a pouze se bavit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože to je ale pičovina. Jediné čo musím naozaj uznať je fakt, že sa vie pre svoj svojský postoj k super kokotkom, solídne predať. Lebo ako to už býva zvykom, ľudskej gebuli stačí málo, hlavne že strieka krv, semeno po ceckoch, jebú sa ryby s vlčiakmi, a aby sa hlavne (!!), nezabudla zakomponovať utláčaná menšina, ktorej označenie sa v terajšom svete Mordoru nevyslovuje. Som ohúrený a dosral som sa z toho? “No istežééé”. Štvrtá na hrane .. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mna velmi prijemne osviezenie a novy pohlad na superhrdinske filmy/serialy...the boys ponukaju mnozstvo nezabudnutelnych scen a situacii a poloh, v akych sme doteraz superhrdinov velmi nevidavali... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Comics je trochu jinde co se zábavnějších epizodických příběhů týče, a bavila mě z něj každá jedna stránka, zatímco tady jsem se prvních pár dílů dost nudil. Oproti předloze jsem si navíc ani zdaleka tolik neoblíbil všechny postavy (Ženská předvedla veliký kulový na to, kolik minut už byla před kamerou, drsňáctví Mateřskýho mlíka je v čudu, z Francouze nejde strach apod.), na papíře jsem se o celkově plastovější a smrtelnější Bandu mnohem víc bál. Seriálová adaptace pak sice má své top černohumorné momenty, správně přepálené hlášky a pár šílených ennisovských nápadů, prostě mě ale nedokázala toliko vtáhnout do děje. Kdyby první řada ukázala víc napětí oproti roztříštěné krimi zápletce s drogou V, a předvedla víc bláznivé akce (nejsou prachy, je to furt TV produkce) namísto monologů, rozpitvávajících polemiku Supíků vs. obyčejných lidi, asi bych byl spokojenější. Nebo jsem prostě jen neměl dostat tu šanci mít s čím poměřovat... Jsem nicméně rád, že naprostá většina diváků je spokojená, a doufám v mnohem údernější sezónu číslo dva. Třeba dorazí i Rozm*dávač. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky tu nebyl žádný moment, jímž bych se cítil odpálkován až za Jupiter, na druhou stranu jsou The Boys v první sezóně mimořádně stabilní záležitost, jejíž suverénní rovinku občas rozvlní snad jen nečekaně absurdní fórky (což je plus, někdy i krát, rozhodně ne mínus!). Největší "slabinou" je tak pouze zjevná "prologovost", kdy ve vzduchu po poslední epizodě visí mnohé rozehrávky a přísliby věcí příštích. Těším se, takže za mě dobrý. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'The Boys' lze interpretovat ze dvou různých pohledů: 1) buď jako nekorektní parodii na superhrdinský žánr (zejména pak na týmovou odnož Justice League a tvorbu Zacka Snydera); 2) anebo jako provokativní odpověď na to, že superhrdinský žánr už nějakej ten pátek stojí na jednom místě.... Konečně (!) někdo přišel s nevšedním komiksovým seriálem, v němž nejsou supráci vyobrazeni jako černobílé figurky alá Mirek Dušín, ale jako amorální úchylní čuráci, kteří pod idealistickým veřejným pláštíkem schovávají svou hříšnou identitu. Tudíž namísto toho, abyste zde ony rádoby "superhrdiny" obdivovali, máte nesnesitelný nutkání je s největší radostí kopnout do koulí - a kupříkladu takovej Homelander (jehož se perfektně zhostil Antony Starr) je ten největší velezmrd, jaký kdy chodil po televizních obrazovkách. Šoust ve stavu beztíže či brutálně stylizovaný gore není ani za mák špičkou ledovce toho, jakým nehorázným způsobem si tenhle projekt nebere sebemenší servítky, poněvadž kreativní mámvpičismus a parodická nebojácnost tvůrců fakticky neznají mezí. Tahle nevšední žánrová satira/ironický pohled na superhrdiny bez růžových brýlí dozajista nadchne dvě divácké kategorie: ty, kteří tomuto žánru holdují a mohou 'The Boys' považovat za báječnou podívanou, anebo ty, které tento žánr již unavuje a 'The Boys' pro ně bude originálním žánrovým zpestřením. Co dodat? Karl Urban steals the show! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plusy – Originálny námet, vtipné scény, skvelý Butcher a Homelander. Mínusy – miestami pomerne jednoduchý, predvídateľný dej a viaceré vedľajšie postavy sú celkom nevýrazné. Prvá séria nie je dokonalá, ale The Boys určite stojí za pozornosť. 8/10. Uvidíme čo predvedie druhá séria. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomsta je nebezpečná hra bláznů, vážně do toho chceš jít Hughie ? Vážně nemáš co ztratit, vážně jsi ochoten pro svoji pomstu udělat cokoliv, i někoho zabít ? A tak se Hughie rozhodl a vždycky to je o rozhodnutích, o těch malých rozhodnutích, která činíme a pak ke konci dostaneme výsledný obraz. Popravdě čekal sem to horší, je tedy pravda že sem četl jenom první sešit, ale i tak mohu s klidem říci, že ubraní těch krvavých, nechutných, perverzních a místy vážně nechutných částí, seriálu jen prospělo. A nechápejte zle, já miluji bizardnosti, výstřednosti a jiné podivuhodnosti, tyhle věci dělají život zábavnější, příjemnějším a milejším, ale i já mám své hranice, takže to že seriál nevydal na plno, tou komiksovu cestou vítám. Ale i tak si nemohu odpustit povzdech nad některemi scénámi, né kojení velkého mimina, mi nepříjde špatné, přeci jenom viděl sem Hru o trůny, takže hej. Ale mluvím spíše o těch scénách, které se na sílu snaží působit buď drsně, sprostě a nebo šíleně, nemohl sem se ubránit  pocitu, že sleduji něco na způsob "Baba na zabití". A je to škoda, protože když sem viděl slabiny Sedmičky a to jakými ve skutečnosti sou, ale lidé to nevidí protože z nich marketingový tým dělá úplně jiné lidi, tak tohle mi přišlo hodně zábavný a zvrácený zároveň. A co se týče postav, asi bych měl napsat, jak že Butcher je hrozně cool, drsnej frajer a jo v něklterých případech jo, ale pak se chová hloupě, bezohledně a pokrytecky, kdy všem dává předníšku na téma "Spice girls musí být jednotní" a pak jde a udělá hloupé rozhodnutí a chraň bůh, aby mu to někdo zkusil vyčíst. On to tedy Karl Urban hraje na Oscara o tom, žádná, jen hraje samolibého pitomce, to je celé. O to víc sem si oblíbil vedlejší postavy, Frenchie a Ženskou, Annie a Maeve a překvapivě Deepa, který přestože je velkej blb, tak něco v něm je a to něco neni zlé, jen nepochopené a ztracené. Co se týče Hughie na jednu stranu je fajn, na druhou stranu sem měl chuť ho kopnout do koulí a to opakovaně. A přestože seriál neni tak akční jako třeba Peacemaker, tak sen edá říct že bych se u nějakého dílu nudil, protože v každém díle se něco děje a má to vliv, na běh děje a postav. Sem zvědavý jakým směrem se ubere druhá série. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl zážitek! Sedl jsem si k první sezóně seriálu, o kterém jsem vůbec nic nevěděl, a po jejím skončení jsem převelice spokojený. Takovou nálož nekorektního humoru už jsem dlouho neviděl, a o to víc jsem si ji užil. V té záplavě cynismu a korporátního humusu jsem se přímo rochnil, i když jsem chvíli přemýšlel nad tím, jestli se mnou není něco hodně špatně, když se pochechtávám i u těch nejbrutálnějších scén. Pak jsem se ale rozhodl, že je mi to úplně jedno a celou tuhle zběsilost jsem si vychutnal až do konce. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade treba podotknúť, že je to úplne iné ako Ennisov komiks - ktorý inak zbožňujem. Seriál si ide svojou cestou. Ignorujúc komiksový príbeh( aspoň do značnej miery) ale pritom si z neho berie len to najlepšie. Na to aký je komiks Fucked Up, tu máme superhrdinský seriál, ktorý si kolonku Fucked Up rovnako zaslúži. A tá kolonka mu sedí a vyzerá v nej dobre. The Boys sú skvelým zárezom do super žánru. Fungujúce vtipy, fungujúce zvraty a všetko pritom dobre zmotivované. Je to prekvapivé pre znalcov predlohy a podľa mňa to tých, čo ju nepoznajú bude nútiť ju vyhľadať. S napätím očakávam druhú seriu. 1.séria - 90% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antony Starr, Karl Urban, gore, nekompromisní kalamita vtipných hlášek, luxusní soundtrack a sebereflexe. The Boys je o superhrdinech z opačné optiky a marvelovky by si měli brát příklad z té propracovanosti charakterů. To co, Homelander ukuchtil v poslední epizodě - takhle odrovnaný jsem nebyl u nějaké show ani nepamatuju. Ústřední charakter mladého cápka Hugh se povedl a i partička cápků kolem něj. Takovej cliffhanger na závěr, páni. Jsem opravdu velice zvědav, co tvůrci vyprodukují v následující řadě, protože karty jsou rozdány opravdu zajímavě a tohle se snad nedá posrat. Nenudil jsem se ani chvilku. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál podle mé oblíbené komiksové série. Spousta věcí je jinak, spousta tu chybí, ale pořád je tokvalidtní krvavá záležitost. Hlavní role jsou skvělé v čele s K. Urbanem. Klidne to mohlo být i o něco odvážnější. I přes to, že to není o akci seriál nenudí a furt se zde něco děje. Tato sésie končí hodně nečekaně. 100% :) ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečný nářez, který mi svou absurditou, surovostí a propracovaností postav hodně rychle přirostl k srdci. Urban je démonicky dokonalý a Starr jako Homelander... Od Ledgerova Jokera, to bude výborně zahraný sociopat v další komiksové adaptaci. I to, jak scénář natrhává zadek klasickým pláštěnkám mě hodně potěšilo. Seriál plný zajímajvých nápadů, bizardních událostí, reálného zapracování psychologie supráků The Boys jsou politicko-superhero-revenge-komiksovou jízdou, která člověka buď získá všema jednadvaceti prstama, nebo ho odradí při první amputaci. P.S. Ennis je výborný komiksový scénárista. Četl jsem jeho Punishera, Constantina a Hitmana. Banda mě zatím minula, ale to v nejbližší době doženu. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste s viděním tohoto seriálu váhali, nemusíte. 1. série je skvělá a dokonale si Vás namotá na prst, nepustí Vás a v poslední epizodě Vám předhodí takový cliffhanger, že okamžitě začnete binge-watch 2. série. Nadpozemská podívaná. Jen už asi potom nebude mít rádi ty "obyčejné" supráky u konkurence. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama