Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie celkom chápem všeobecnú obľúbenosť tohoto britského sitkomu. Dosť sa pozastavujem nad jeho vysokým hodnotením. Ja tomu raz neviem prísť na chuť. Asi je to tým, že som pomerne veľkým priaznivcom serióznej sci-fi tvorby a kvôli tomu paródiu na tento žáner nedokážem oceniť. Alebo to bude tým, že mi je suchý anglický humor úplne cudzí. Možno je to kombináciou oboch týchto faktorov. Neviem. Nejdem tu nad tým zbytočne filozofovať. "Červený trpaslík" ma skrátka nebaví a preto mu dávam iba dve hviezdičky. ** ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Napoprvé nic moc, ale... pak uběhl nějaký čas a já tomuto sit-comu totálně propadl. Skvělé vtípky, skvělé frky a pak ještě skvělé hlášky - to vše dělá z této podívané supr kultovní záležitost. Když večer zvažuji, co si dát místo Večerníčku, pak volím mezi "ČERVENÝM TRPASLÍKEM", "PŘÁTELI", "FUTURAMOU" a "SIMPSONOVÝMI". ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +je mi jasné že jakmile bych přišel na styl tohoto britského humoru, bavil bych se královsky, dobře si pamatuji že jsem občas zahlédl nějakou část a byla to výborná zábava -nicméně jsem si řekl, že si to dám celé od začátku a vydržel jsem u toho sotva pár částí, skoro vůbec se u toho nebavil, krom toho to celé vypadá strašně zastarale, teď koukám že od vzniku už uběhne brzy 25 let, tak to jsem nečekal, nicméně pro někoho kdo seriál dosud neviděl a nemá závan nostalgie to bude spíš odrazující/// Nemám zrovna v oblibě chodit proti proudu. Přesto hodnotím tak jak si sám myslím. Určitě tomu dám později znovu šanci a rád se podívám na případná nová pokračování. Jen jsem se teď u prvních dílů moc nebavil a tak seriál odkládám na později. Pokud později změním názor, změním i hodnocení .-)/// Celkem 45%/// ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série: 75% Druhá série: 80% Třetí série: 90% Čtvrtá série: 75% Pátá série: 80% Šestá série: 80% Sedmá série: 75% Osmá série: 65% Devátá řada: 70%/// Jak to říct upřímně... Červený trpaslík mě nikdy nezaujal natolik, abych ho hledal v programu, nebo ho snad sháněl po kamarádech. Až když jsem dlouho neměl co dělat a bylo mimo seriálovou sezónu, rozhodl jsem se ho přece jen zkouknout. Dokonce jsem si ho sehnal s dabingem, což je věc, kterou bych jindy neudělal, ale dabing Trpaslíka se prý svojí kvalitou dá přirovnat k Simpsonům... Není to lepší ani horší, jde to svojí cestou. To musím i uznat. Jeden díl jsem viděl v originále i s dabingem a pokaždé jsem se zasmál něčemu jinému. Seriál samotný se často opakuje, ale než mě to začalo iritovat, byl konec. 70 % ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z toho, co podřadný televizní žánr sitcom ve své podstatě nabízí, těží Červený trpaslík maximum a definuje premisu, že v podstatě jediným důležitým atributem v tomto žánru je fungující humorná složka. Maximum humoru, maximum zábavy, maximum gagů a vtipu - to jsou synonyma kvarteta Lister-Rimmer-Kriťák-Kocour... Snad mimo úplně prvního dílu celé série jde o vysoce návykovou záležitost, pokud jste samozřejmě naladěni na podobný druh humoru. Co díl, to malá televizní událost. Pro mě osobně ryze kultovní seriál... Klasický produkt BBC - svižný, zábavný a přitom inteligentní! (oscilace mezi pubertální trapností a až intelektuálskými aluzemi...takových seriálů není moc...) Takhle sofistikovaný humor skutečně hned tak někde nenajdete... (Tušíte třeba, že seriál Červený trpaslík je citován a uváděn jako příklad v populárně vědecké knize o kvantové fyzice v části o paralelních vesmírech?) Televizní zábava už nikdy nebude jako dřív... :-) 100% ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Hospoda "The Aigburth Arms", v níž je Lister (Craig Charles) nalezen pod kulečníkem, je skutečná. Autoři seriálu do ní chodili, když studovali na univerzitě v Liverpoolu. (salamandrr)
  • Tvůrci prozradili, že hlavní inspirací pro vznik seriálu byl film Temná hvězda (1974). (Fenk)
  • Červený trpaslík je malá a relativně chladná hvězda, do této kategorie spadá například Proxima Centauri, nacházející se ve vzdálenosti 4,2 světelného roku od Země. (sator)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama