Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (20)

Červený trpaslík (1988) 

Miluju tuhle sérii od konce devadesátek, kdy začala jít na ČT2. Všichni jsou skvělí, ale KRYTON je NEJVÍC. Navíc je seriál od počátku úplně fantasticky nadabovaný. ()

Série 3 (1989) (S03) 

Série, kdy se do děje už na furt zapojuje Kryton. ()

Série 7 (1997) (S07) 

Někdo říká, že už si měli dát pohov. Pro mě je to naopak jedna z nejlepších sérií. Arnold odchází jako Eso Rimmer, tak ho nahradí Kočanská a Kryton perlí ještě víc než obvykle. ()

Série 8 (1999) (S08) 

Tuhle sérii mám hodně rád, protože je jiná, než ty ostatní, hodně tu má co říct kapitán lodi a taky jak to vypadá ve vězení v lodi. ()

Televize Kryton (1999) (S08E05) 

Asi úplně nejzábavnější díl téhle série ... o které někdo tvrdí, že už neměla být ... ()

Série 10 (2012) (S10) 

Desítka vlastně po spoustě let navazuje někde na šestku, max. na začátek sedmé řady, když nanobotíci obnoví zase celého červeného trpaslíka a než odejde Rimmer jako Eso Rimmer. ()

Začátek (2012) (S10E06) 

A je to venku, Arnold Rimmer  je syn zahradníka. Ale to neznamená, že nevymyslí šílený plán, jak zatočit s replikanty. ()

Série 11 (2016) (S11) 

Noo už to není taková šleha, jako to byla dřív. Všichni, krom Krytona, zestárli, fóry jsou furt stejné, ale o tom to přeci je. Řada má vzestupnou tendenci, poslední 2 díly jsou nejlepší. 2021: Ale jo právě ty 2 poslední díly jsou takové, že mě nutí se u toho hlasitě smát a o tom to přeci je. 9/10 ()

Zlatý dvacátý (2016) (S11E01) 

A je to venku, Arnold Rimmer  je syn zahradníka. ()

Dávat a brát (2016) (S11E03) 

Lister bez obou ledvin, to naštve. Ještě že je tu dárce orgánů kocour. ()

Důstojník Rimmer (2016) (S11E04) 

Co může způsobit pokažená biotiskárna? Důstojníka Rimmera. ()

Kryze (2016) (S11E05) 

Kryze středního věku nejen Krytona, ale i celého vesmíru. A taky starší verze Krytona, která se tu jmenuje Lokaj, vaří, maluje, skládá hudbu a má vesmír, kterému říká Vesi, v rychlém vytáčení. To je nejvíc. Díly, kde má Kryton tu hlavní roli jsou nejvíc. ()

Džin z lahve (2016) (S11E06) 

Do kocoura naklade vajíčka polymorf a z kocoura se stane kočičí máma. Máma svý děti vždycky rozezná. Nejvíc. ()

Série 12 (2017) (S12) 

Zestárli už skoro o 30 let, Dave je taky daleko tlustší, ale jsou zpět v plné síle. Pro mě je důležité, že u nových dílů jsem se zasmál nahlas i víckrát a vo tom to je. ()

Vyléčení (2017) (S12E01) 

Jamování s Hitlerem, to bys asi nechtěl. Ale vše nakonec zachránil kocourův pokrový obličej. ()

Silikonie (2017) (S12E02) 

Oni jsou krytonifikováni. Zkrátka udělají z nich roboty jako je Kryton, zavřou je mezi ty podřadné a nutí je pracovat. A vedle toho Krytona se snaží duševně osvobodit. Odtud ta fotka u této série s hranatými hlavami. Ale to by nebyli oni, aby neudělali malou vzpouru a prostě včas nezdrhli. ()

Časová vlna (2017) (S12E03) 

Jakási loď plná pomatenců, kteří si zakázali veškerou kritiku, se řítí do planety, kterou chvíli před tím nazvali planeta Rimmer. Takže hoši z trpaslíka se ji pokusí zachránit a nejde to úplně hladce. ()

Robokracie (2017) (S12E04) 

Stahovat "e-náklad" z neznámé lidi volající o pomoc přímo na hlavní disk se nemusí vyplatit. Antivir sice zafungoval, ale všechny stroje vč. automatů na jídlo jsou ve stávce. Takže kdo vyhraje volby jako zastánce strojů, slizký Rimmer s kocourem nebo Kryton s Listerem? Po vzoru nejen amerických voleb se rázem strhne nelítostná kampaň, během které se vytahuje kde co. A proto se nakonec na scénu dostane ten strašně užvaněný starý toustovač známý z prvních sérii, aby nerozhodné volby rozhodl. ()

M-Corp (2017) (S12E05) 

Potřebuješ kredit na to, aby ses mohl vrátit ze zkušebního módu. Ale kde ho vzít? Nemáš, zaplatíš věkem. To se stane, když loď dohoní update systému, kdy vše koupil M-Corp. Pak totiž zmizí Rimmer, kocour i Kryton, Dave zůstane sám a nechá se nalákat právě do zkušebního módu. ()

Skokan (2017) (S12E06) 

Tenhle díl se povedl, protože končí dost netradičně. Kryton si zase hrál a vytvořil přístroj umožňující kvantové skoky mezi paralelními vesmíry. A jak to dopadlo? Každý člen posádky má na disku uloženou svou osobnost pro případ, že by z něj byl hologram. Dave Lister potřebuje osobnost obnovit, takže se nakonec dostane do fáze, kde začíná úplně první díl. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama