Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Série 2

(série)
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–1991), 17 h 53 min (Minutáž: 46–93 min)

Kamera:

Frank Byers

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn, Warren Frost, Peggy Lipton, James Marshall (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (28)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesto, že Lynch dvojku tvrdě odsuzuje a neměl s ní prý po odhalení vraha už moc společnýho, já to tak bledě neviděl a těžko říct, zda lepší když to zrovna sklouzlo do brilantní komedie, nebo temnýho tajemna. To momentum je trošku problém, nějaký zápletky podle mě zbytečný (emo James, p*ča Donna, Nadine a do jistý míry s Josie). Skvělých chvil ale převážilo, některý z postav byla možnost pořádně si zamilovat a jsem velmi zvědav, co přijde teď 25 let poté... Moji oblíbenci: Cooper, Major Briggs (miluju scénu "Vision of light"), Audrey. Benova občanská válka a STOP GHOSTWOOD show byla sranda k nezaplacení. 80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série je brilantní asi do nějaké deváté desáté epizody, kdy se konečně šetření vraždy Laury Palmerové dostává do největší gradace a totálního boomu a zároveň zmatku. Postavy přibývají, ale pořád jsou neskutečně dobře napsané a žádná nepřichází na zmar. Začátek až polovina této série konkuruje té první a rychle jí šlape na paty. Nicméně, když se upouští od vyšetřování, kvalita jednotlivých dílů jde podle mého názoru bohužel trochu ke dnu, protože epizody ztrácejí na zajímavosti nebo jsou dokonce některé jejich twisty až zbytečné či otravné. Kvůli tomuto faktu jsem nucena hvězdičku strhnout, ale nezapomenu říct, že očekávaný mindfuck závěr se dostavil v plné kráse a mně nezbývá nic jiného, než se pustit do novodobé třetí série a doufat, že se Lynch pořádně vyřádil. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Twin Peaks sice začala stejně dobře jako první, ale výsledné 4 hvězdičky jsou vlastně kompromisem - výsledkem procesu, kdy jsem se od počátečního nadšení začal od seriálu v jeho druhé polovině pomalu, ale jistě vzdalovat. Lynch nedokázal udržet na uzdě svou excentričnost a zálibu ve fantastičnu. Krok za krokem přibývalo surrealistických prvků a výletů do jiné dimenze. Narušila se citlivá rovnováha mezi prvky, které svět Twin Peaks držely pohromadě. Absurdní a zneklidňující to bylo od začátku - konec konců to byl vlastně důvod, proč jsem měl seriál tak rád. Jenže čeho je moc, toho je příliš, a poslední, dodatečně natočená a notně pošahaná epizoda přinesla poznání, že já jako divák a Lynch jako tvůrce směřujeme každý už někam jinam. Celkový dojem: 75 %. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Po častiach 6 a 7 som si hovoril, že by nimi celý príbeh mohol teoreticky skončiť. Audrey je zachránená, Maddy s tvárou mŕtvej Laury sa symbolicky rozlúčila. Prišiel na scénu Lynch, ale len na otočku, takže ďalšie lúčenie. Laurina dvojnícka sesternica Maddy sa následne rozlúčila druhýkrát... Vieme, kto je dobrý, kto zlý a kto skutočný. Deviata časť napokon poskytla úplné rozuzlenie. Zlo síce bude putovať ďalej, ale všetko, čo je v tejto chvíli podstatné, vieme. Nasledujúce časti prirodzene rozvíjajú existujúci dej, no bez problémov by mohli byť oddelené do samostatnej série. A to nehovorím len zo zvyku, keďže S01 bola kratšia. V S02E11 sa napríklad predstavilo hneď 5 nových postáv.  Toto už sú pre mňa bonusové diely. Ďalšie časti to len potvrdzujú. Riešia sa v nich najmä menej záživné intrigy, ktoré súvisia s podnikaním mestečka a Cooperovou minulosťou. Ani fakt, že sa Lynch vrátil, nijak nepopiera jeho predošlé lúčenie, pretože teraz zasahuje už do iného príbehu. Skončilo to síce pôsobivo, ale podobne ako v prípade prvej série, to žiadny koniec vlastne nebol. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem zvažoval, kolik hvězdiček mám vlastně druhé sérii dát. Nutno podotknout, že začátek je výborný, ovšem uprostřed ztrácí celý seriál své tempo. Ke konci mě ale opět dokázaly pobavit úžasné charaktery a to nejlepší - Lynch mě naprosto odzbrojil závěrem celého seriálu. Tomuhle se nedá říct jinak než velmi dobře odvedená práce. Jen musím říct, že druhá série je trochu jinačí než první. Ale čím? Na to si už přijďte sami. ()

Galerie (357)

Zajímavosti (7)

  • Plukovník Calvin Reilly (Tony Burton) je dôstojníkom amerického letectva. Na uniforme však nosí viaceré vyznamenania, ktoré sa udeľujú príslušníkom amerického námorníctva a námornej pechoty. (koba)
  • Se začátkem natáčení 2. sezóny se u Sherilyn Fenn (Audrey) objevil těžký zápal plic, musela proto na chvíli ze seriálu „zmizet“, ale překvapivě brzy se vyléčila. (HellFire)

Reklama

Reklama