Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Firefly88 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál podle předlohy známého spisovatele Sira Arthura Conana Doyla. Prvotní nápad trosečníků, kteří hledají cestu domů ze stolové hory, kde žijí dinosauři, je výborný a neotřelý (pokud nepočítáme Jurský park:), pozdější scénáristické "nastavování kaše" méně dobré. Překvapením je pro mě zdejší nízké hodnocení, ovšem je pravda, že seriál kdovíjak kvalitní není, na zpestření nudného dne však stačí a přiznejme si, kdo z vás se na něj jako malý nedíval a netěšil se na další díl? :) ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem po dlouhé době viděl jeden díl na AXN, a tak se mi Ztracený svět připomenul. Jednu dobu jsem teno seriál dost sledoval a dodnes se mi líbí. Je to takové trochu vyšinuté a hodně béčkové. Akorát pro mě. Na rozdíl třeba od Xeny a Herkula se na to dá koukat. U dvou výše jmenovaných seriálů jsem většinou neměl nervy vydržet to až do konce. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina na entou. Je mi líto, že Jurský park pana Spielberga má podobně tragické následovníky. Škoda, že velké většina filmů o dinosaurech jsou stejné jako všechny dinosauří seriály hrozné hlouposti a patrný potenciál je na využit natolik, že uspokojí děti předškolního věku... Herci ani efekty nejsou vůbec dobré a celé to zachraňuje "vložení" na víkendové ráno, kdy opravdu nikdo intelektuálně na výši tohle nebude sledovat. I když ta Jennifer O´Dell... ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to nebolo až také hrozné, ale postupom času asi tvorcovia začali raňajkovať toluén ochutený LSD, alebo čo, pretože fantasmagórie takého rangu, aké prišli v tretej sérii sa len tak nevidia (teda, nemám nič proti fantasmagóriám, ale tu som to teda naozaj nečakal, nehovoriac o tom, že sa to sem absolútne nehodí). Nebudem hodnotiť efekty, predsa len: je to seriál.. Ale čo ten scenár, preboha??! Čarodejnice, zombíci, démoni, výlety časom, návštevy z budúcnosti, westernové prvky (!), paralelné reality, duchovia, jašteričí ľudia (či čo to kurva bolo) a ďalšie a ďalšie "národy náhornej plošiny" či iné zverstvá (nielen dinosaurie) etc. Na druhej strane to bolo tak neskutočne uletené, až to bolo miestami vtipné (zrejme nechcene, ale čo tam po tom). Hviezdičku dávam za tie ženské sympaťandy (Blakelyová je fakt kus!) a za spomínanú zvrhlú zábavu nad tými scenáristickými bejkovinami. Inak je to bullshit najväčší... ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Názory na tenhle seriál jsou různé, ano dá se na něj dívat, ale otázka je co v něm uvidíme?! Je to naprosto přeplácaný svět, kde jsou různé civilizace, dinosauři, kouzla atd. atd.. tohle je přece uhozený! Kam se poděla trochu logika Jurského Parku, dinosaury beru, ale milion věcí k tomu navíc už ne. Když přidáme herce, kteří už si asi nikdy nikde moc nezahrajou, pak není co řešit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)

Reklama

Reklama